avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR for 10 timer siden )
Fredrik Eskeland
  • 2 Svar
  • 1 Liker
  • 1090 Visninger

Hvis du ønsker å sette opp en gjentakende faktura som sendes til en bestemt kunde månedlig kan du sette opp en repeterende fakturamal. Etter å ha opprettet en slik mal kan du legge inn at fakturaen skal sendes automatisk, ellers kan dere gå inn å sende fakturaen manuelt om det er ønskelig.

 

Opprett repeterende fakturamal

 

Under Salgs-modulen vil du ha en fane med navnet “repeterende fakturaer”. Her vil du finne alle maler for repeterende fakturaer som er laget i systemet. I tillegg til litt informasjon når siste faktura ble sendt og dato for neste. For å opprette en ny mal så trykker man på den grønne pilen ved Ny faktura toppe til høyre - Ny repeterende faktura.

 

Faktura1.PNG

 

 

 

Man vil da få opp en meny for å sette innstillingene rundt den repeterende fakturaen. Her velger man hva som skal stå i beskrivelsen, f eks “Husleie Frognerveien 4”. Velg ønsket fakturadato og måned for siste faktura. Hvis man ikke ønsker at den repeterende fakturaen skal avsluttes i en bestemt måned så velger man “ingen sluttdato” . Hvis du ønsker at faktura skal vise periode den gjelder så huke av for “skriv ut periode på faktura”. Om du ønsker at fakturaen skal sendes automatisk på fakturadato skal de hukes av for "Send fakturaer automatisk via e-post eller elektronisk via AutoInvoice", da vil denne fakturaen sendes på fakturadato avhenig av hvilket interavall og hvilken sendingsmetode du har valgt. 

 

Faktura2.PNG

 

 

 

Etter å ha satt opp innstillingene så opprettes selve fakturaen. Dette gjøres på samme måte som ellers ved å velge produkt, antall, pris og mulighet til å skrive inn referanse og prosjekt. Hvis man underveis vil forandre innstillingene rundt repeterende faktura så kan man gjøre dette ved å trykke på “endre innstillinger” oppe til høyre. Etter fakturaen er klar lagrer man malen og velger ønsket metode for sending.

 

Lagre mal som e-post

Malen lagres under fanen Repeterende faktura Når du senere sender fakturaen vil den bli sent til e-post adressen som er lagt inn på kunden i kunderegisteret.

Lagre mal som AutoInvoice

Malen lagres under fanen Repeterende fakturaer Når du senere sender fakturaen vil den bli sendt til kundene via tjenesten Visma AutoInvoice.

Lagre mal som PDF

Malen lagres under fanen Repeterende fakturaer Når du senere sender fakturaen vil den åpnes som PDF som du kan skrive ut og sende til din kunde.

Faktura3.PNG

 

 

Sending av reppeterende faktura

 

Har man huket av for Send fakturaer automatisk via e-post eller elektronisk via AutoInvoice under innstillingene på den reppeterende fakturaen, så vil denne prosessen gå automatisk på innlagt fakturadato.

 

Når man skal sende fakturaen så gjøres dette ved å finne fakturaen det gjelder under repeterende fakturaer - Bokfør og send.  Hvis fakturadato som er satt ikke er dagens dato så vil en meny komme opp hvor man kan velge “ja” for å forandre fakturadato til dagens dato eller “nei” for å beholde original fakturadato. 


Faktura4.PNG

 

Det vil da bli generert en faktura som ligger klar til avstemming under ubetalte fakturaer. Avstem denne så som du normalt ville gjort.

 

Faktura5.PNG

 

 

Flere funksjoner som kommer: 

  • Mulig å repetere en massefaktura (flere kunder/kundegrupper) 
Kommentarer
CHAMPION *
Noe nytt om når dette med atomatisk sending av repeterende faktura kommer?
CONTRIBUTOR **

Hei!

 

Vi er nå i august 2019, hva skjer med automatikken og/eller varsel/påminnelse om å sende den repeterende fakturering?

Savner for øvrig varselfunksjon på feks ubetalte faktura/leverandørfaktura/lønn (a-melding) med mer i epost fra eaccounting? Kommer dette?