Mine områder
Hjelp

Rettigheter i Visma.net

13-09-2017 17:48 (Sist oppdatert 14-11-2019)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1855 Visninger

Du må legge inn rettigheter på brukerne i Visma.net for å angi hva de skal kunne se og gjøre (føre reiseregning, godkjenne, administrere oppsettet). Ved å overføre ansatte via integrasjonen fra Mamut blir de opprettet som brukere. Brukerne får automatisk rettigheten "Expense Regular User", dvs.en bruker som kan registrere reiser og utlegg i Visma.net Expense. 

 

For å kunne endre brukeres rettigheter i Visma.net, må du være Visma.net Customer Administrator. Da får du tilgang til Admin

 

 1. Gå til Admin - Brukere og roller - Brukere.
 2. Trykk deretter på den brukeren du ønsker å gi flere rettigheter.
 3. Klikk på knappen Legge til bruker for å opprette en ny bruker:
  Visma.net Admin.png

 4. Når du klikker på brukere så vil du se alle opprettede brukere, om du klikker på "Legge til bruker.." så kan du velge å opprette en ny bruker. 
  Brukere i Admin.png

 5. I det nye brukerkortet du oppretter må du fylle ut den nødvendige informasjonen i feltene som vises med rød stjerne. For å kunne tilordne roller så må du først velge å legge til firma. Når brukeren har tilgang til firma kan du velge hvilke roller den brukeren skal ha for det firmaet. Det er mulig gi tilgang til flere firmaer og roller på samme brukerkort.
  Gi tilgang til firma og roller.png

 6. Når brukerkortet er opprettet sender Visma.net en velkomst mail til den registrerte e-postadressen og brukeren vil da kunne opprette et passord. Den nye brukeren kan også gå direkte til visma.net på internett og velge "glemt passord" for å få opprettet et passord på en gang. Brukeren får kontostatus aktivert når brukeren har logget seg på og tatt i bruk sin brukerprofil.
 7. Husk at du må også opprette et ansattkort for den nye brukeren på Expense - Innstillinger - Ansatte og grupper - Ansatte, og det er veldig viktig at e-postadresse samsvarer mellom brukerkort og ansattkort i Expense. Dersom e-postadressen ikke samsvarer, eller om du har glemt å lage et ansattkort så vil brukeren få en feilmelding angående manglende tilgang ved pålogging på Visma.net Expense.

 

HUSK: Du må ha riktig antall brukerlisenser for Expense for å kunne lage flere brukere med rolle for Expense. Dersom du overskriver antall lisenser kan alle brukere miste tilgangen til systemet frem til du får kjøpt flere lisenser. Vennligst ta kontakt med support eller vår salgsavdeling direkte ved spørsmål angående lisens.

Primary Contact

Som primærkontakt kan du:

 • Gjøre innkjøp på vegne av firmaet ditt
 • Godta vilkårene for bruk 
 • Tildele rettigheter til brukere
 • Administrere brukergrupper og firmae

Business Contact

Som forretningskontakt mottar du meldinger med kundeinformasjon, for eksempel om lisens- og abonnementsoppdateringer. Du kan administrere brukere, brukergrupper og firmaer, og aktivere de Visma.net-tjenestene som er inkludert i Visma.net-abonnementet. 

Customer Administrator

Tilgang til å administrere brukere, brukergrupper og firmaer for organisasjonen. Når du logger på Visma.net kan du administrere tilgang til ulike funksjoner på fanen Instillinger. Her kan du:

 • Opprette og administrere brukere og gi tilgang til forskjellige Visma.net-tjenester
 • Opprette og administrere brukergrupper, så det blir lettere å vedlikeholde mange brukere i systemet
 • Opprette og administrere firmaer og aktivere de forskjellige Visma.net-tjenestene som er inkludert i ditt Visma.net-abonemment.

Expense Approver

Rettigheter til å kunne godkjenne reiser og utlegg (hvilke reiser - f.eks avdeling 5 - angis i Approval).

Approval - System administrator

Rettigheter til å gjøre endringer i Approval oppsettet som f.eks. å sette opp en arbeidssflyt, angi hvem som skal godkjenne ulike avdelinger og prosjekter osv.

Expense Company Administrator

Rettigheter til å administrere oppsettet i Expense. F.eks. knytte typer til lønnsarter.

Expense regular user

Vanlig bruker som kun kan registrere reiser og utlegg.

Når du har huket av for de rettighetene du har lagt inn trykker du på oppdater. De nye rettighetene vil gjelde for brukeren når de logger inn neste gang.


Relaterte brukertips

Kom i gang med Visma.net Expense

Bidragsytere
Aktuelt brukertips