avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Aleksander Nunes-xavier1 VISMA ‎03-01-2020 09:12 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 9144 Visninger

Denne artikkelen viser fremgangsmåten for hvordan du sender a-melding og henter tilbakemelding i Visma eAccounting.

Generell info om A-melding finner du her

 

1. Sett opp innstillinger for sending av a-melding, og henting av tilbakemelding i Altinn (hvis dette ikke allerede er gjort).

2. Gå til Lønn – A-melding

3. Klikk på Ny a-melding. Dersom det kun er endret ansattopplysninger kan man isteden benytte "Regenerer alle" knappen som ligger nederst i samme vindu, både under pågående og godkjente a-meldinger.

2020-01-03_0852_1.png

 

4. Du vil nå kunne se a-meldingen(e) som er blitt genererte. Visma eAccounting genererer a-melding for alle måneder det er noe å rapportere. Dette vil også kunne være pga. endringer som er gjort siden sist innsending. Merk: Er det generert en ny A-melding for en allerede godkjent måned vil denne forsvinne fra listen over Godkjente a-meldinger. Det som rapporteres kan være lønn, men også ny informasjon på ansatte eller firmaet. Ny innsending av a-melding vil alltid erstatte det som tidligere er levert den samme måneden. Det vil derfor ikke bli rapportert dobbelt selv om samme måned leveres flere ganger. Du kan se innholdet i hver enkelt ved å klikke på a-meldingen og velge Åpne.

Klikk på Send for å sende a-meldingen(e) til Altinn. Har du flere a-meldinger holder det å gjøre dette på en av månedene, da alle vil bli sendt.

2020-01-03_0857_2.png

 

5. Du vil nå se a-meldingen(e) under Pågående a-meldinger. Statusen må være endret til Levert Altinn før du kan hente tilbakemelding. Dette tar opptil et par minutter.  6. Når a-meldingen har endret status til Levert Altinn, klikk på a-meldingen og velg Hent tilbakemelding. Har du flere a-meldinger holder det å gjøre dette på en av månedene, forutsatt at alle har status Levert Altinn. Merk at du kan se historikk på den aktuelle måneden, f.eks at a-meldingen tidligere er avvist. 

2020-01-03_0905_3.png

 

7. Legg inn fødselsnummer/brukernavn og passord basert på det som ble lagret under Innloggingsinformasjon i Altinn. Les mer om oppsett av dette her. Kommer du til Visma.net i stedet for bildet under, se denne artikkelen.


8. Velg Bestill SMS pinkode og legg denne inn. Klikk deretter på Last ned. Du vil få en beskjed om at Altinn kvittering er lastet ned. Får du feilmelding se denne artikkelen. Aksepterte a-meldinger vil du finne under Godkjente a-meldinger.


Blir a-meldingen avvist vil den bli liggende under Pågående a-meldinger med status Avvist. Se denne artikkelen for mer informasjon om dette.