Mine områder
Hjelp

Skattefri organisasjon

01-09-2021 14:25 (Sist oppdatert 01-09-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 471 Visninger

Skattefrie organisasjoner kan enkelt sies å være institusjoner, organisasjoner, stiftelser, selskap eller foreninger som "ikke har erverv til formål", og derfor er fritatt for formues-og inntektsskatt. Les mer om skattefritak for organisasjoner hos Skatteetaten


Dersom bedriften er en skattefri organisasjon, så skal du sette på huken for Skattefri organisasjon  i Employees - Innstillinger -  Selskapsinnstillinger - Firmainformasjon:

Screenshot_42.png

 

Når du huker av for Skattefri organisasjon skjer det to ting automatisk:

  1.  Utbetalinger til de ansatte blir merket i a-melding, slik at skatteetaten ikke tar med utlønningen i den ansattes skatteligning. Skatteetaten bruker opplysningene for å sikre at ansatte som har tjent mindre enn grensen for opplysningsplikt slipper å betale skatt av inntekten.
    MERK: Når det gjelder arbeidsgiveravgiften så skal det beregnes arbeidsgiveravgift av all lønn og andre ytelser du utbetaler. Dette gjelder uansett om beløpene overstiger grensen for opplysningsplikt eller ikke.
  2. Payroll vil ikke beregne eller trekke skatt på den ansatte før skattepliktig utbetaling overstiger kr 10.000 i løpet av året. 

Spørsmål til support

Vi har ansatt som ønsker å trekke skatt fra første krone? (f.eks at den ansatte vet de vil gå over grensen for skattefri utbetaling). 

Gå da inn på aktuelle ansatte i Employees og fanen Skatt og andre trekk, huk av i feltet "Skatt fra første krone":

Screenshot_43.png

 

Relaterte brukertips

Ideell / veldedig organisasjon - Hvis din organisasjon ikke skal betale aga, så kommer det under reglene for Ideell/veldedig organisasjon

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips