avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Steg 1 - Kom i gang

20-11-2014 19:25 (Sist oppdatert 14-08-2019)
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 26456 Visninger

18_09_19 - vsm -00334-b-2 (1).jpg

 

 

For å komme i gang med programmet må du først oppgi dine firmaopplysninger og sette de innstillingene du ønsker via vår oppstartsveiviser. Før du kan bruke programmet må du aktivere kontoen din. Se denne artikkelen for mer info.

 

Klikk her for å logge inn i Visma eAccounting
 

Legge til opplysninger i oppstartsveiviser

Første gang du går inn i programmet, må du igjennom en stegvis veiviser der du legger inn dine firmaopplysninger. Her er det viktig å merke seg at informasjon som organisasjonsform ikke er mulig å endre etter fullført veiviser.  


Sjekk om følgende firmainnstillinger stemmer:

  • Har du valgt riktig organisasjonsform?
  • Kontroller at du legger inn rett bankkontonummer.
  • Velg riktig MVA-periode. Eventuelt ikke MVA-pliktig, hvis du ikke er MVA-registrert.
  • Oppgi et fakturanummer du ønsker å starte på.
  • Velg riktig regnskapsår. Her er det viktig å merke seg at med mindre du har en sesongmessig virksomhet er det vanlig å følge kalenderåret 01.01- 31.12.

Når oppstartsveiviseren er fullført vil du komme til startsiden i programmet. Denne gir deg en oversikt over hvordan det står til med virksomheten. Spørsmålstegnet oppe til høyre kan du klikke på dersom du har behov for hjelp. Da vil supportpanelet åpne seg og du vil ha tilgang til våre supportressurser. Nederst til høyre på startsiden vil du finne en liste med «Tips». Her legges det ut nyheter i Visma eAccounting, samt annen informasjon nyttig for deg som bruker av programmet.

 

 

Firmainnstillinger

De viktigste opplysningene om ditt firma ble opprettet når du fullførte oppstartsveiviseren. Du bør likevel starte med å gå til Innstillinger – Firmainnstillinger inne i programmet. Det er her du endrer opplysninger, og det er denne informasjonen som vil fremkomme på dine fakturaer. Dersom du ønsker å benytte ulike bilagsserier- anbefales det å endre disse før du starter bokføringen. Inne på Andre opplysninger kan du endre standard tekster og endre innstillinger for dine fakturaer.

 

Video - Innstillinger

 

Se flere grunnkursvideoer her

 

Import av registre

Dersom du allerede har etablert et register av kunder, artikler eller leverandører kan disse enkelt importeres inn i programmet under Innstillinger. Særlig om du har et stort register kan dette være tidsbesparende. For at importen skal gjennomføres må informasjonen legges inn i en CSV- fil. Ta en titt på våre guider for hvordan dette enkelt kan gjøres. Når importen er gjennomført vil du finne all informasjon lagt inn på dine kunder, leverandører og artikler i Visma eAccounting. Du kan når som helst utvide dine registre eller redigere informasjonen på det du allerede har importert inn. 

 

Oppdater din kontoplan

I overgangsfasen til et nytt regnskapssystem ønsker du kanskje å kunne benytte de samme kontoene som du gjorde i ditt tidligere system. I Visma eAccounting er det alltid greit å gå gjennom sin kontoplan i oppstartfasen før man begynner å føre i systemet. Har man en kontoplan på en CSV-fil fra sitt tidligere system har man mulighet til å kunne importere denne under Innstillinger - Import og Eksport - Import og Eksport av kontoplan. (Link)

Ønsker du derimot å legge inn kontoene dine manuelt kan du lese mer om hvordan dette gjøres her.

 

Legge inn inngående balanse

For å legge inn inngående balanse, gå til Regnskap – Bilag, og før det inn som et manuelt bilag. Klikk her for detaljert guide som vi anbefaler å følge.

 

 

Gå videre til steg 2 ➜

 

Aktuelt brukertips