avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Steg 4 - Håndter dine transaksjoner

20-11-2014 01:26 (Sist oppdatert 29-09-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 18343 Visninger

18_09_19 - vsm -00334-b-2 (1).jpg

 

 

Nå er det på tide å Avsteme postene i banken mot regnskapet ditt.

 

Innstillinger for Kasse og bankkonto

Under Innstillinger finner du Kasse og Bankkonto. Det er opprettet to standard konti i programmet – en driftskonto og en kassekonto. Bankinnskudd føres mot driftskonto og kontanter føres mot kassekonto. Har du behov for flere, som for eksempel en ekstra driftskonto eller sparekonto, kan du legge til dette som en Driftskonto, Øvrig Konto eller Valutakonto under Innstillinger Kasse og bankkonto.

 

 

Kasse og bank

Gå til Kasse og bank for å legge inn bevegelsene fra din nettbank. Her kan du registrere inn- og utbetalinger ved å klikke på Ny transaksjon. Når du har lagt til transaksjonen må du avstemme denne. Dette innebærer at du bokfører dine transaksjoner som en del av ditt regnskap. 

 

 

I Kasse og bank vil du finne en oversikt over periodens transaksjoner, samt alle transaksjoner du har lagt inn som ikke er avstemt. Annen innbetaling og Annen utbetaling kan benyttes for generelle bilagstyper på inn- og utbetalinger.

 

 

 

Innkjøp med kvittering 

Dersom du har gjort et innkjøp der du har fått kvittering, kan du også føre dette via Kasse og bank. Legg til transaksjoner og avstem denne som et Innkjøp med kvittering. Eksempler på dette kan være innkjøp av kontorrekvisita eller varer over nett.     

 

 

Import av Kontoutdrag

Du kan importere kontoutdrag i Kasse og bank ved å klikke på Ny transaksjon - Importer kontoutskrift. Les mer om hvordan dette gjøres her. Dette er en funksjon som gjør det mulig for deg å importere transaksjoner inn i Visma eAccounting. Etter import av kontoutdrag vil du finne alle transaksjonene fra kontoutdraget under feltet Ikke avstemte transaksjoner, og de vil være klare til å avstemmes.

 

Alle banker, og alle type kontoer (Inkl. Vipps, Nets, Paypal, etc.) er kapabel for denne funksjonen. Skal du integrere din driftskonto hos DNB anbefaler vi at kun integrasjonen brukes, men har du flere kontoer hos DNB kan du bruke funksjonen for import av kontoutdrag på disse i Visma eAccounting.

 

Video - Kasse og bank og import av kontoutdrag

Se flere grunnkursvideoer her

 

Bankintegrasjon

I Visma eAccounting kan du sette opp en direkte kobling mot bedriftsnettbank i over 80 banker. Med bankintegrasjon sparer du mye tid på en arbeidsoppgave som normalt er veldig tidskrevende - nemlig å avstemme alle transaksjoner mot din bankkonto. Med en bankintegrasjon mot nettbank sendes alle inn- og utbetalinger automatisk til Visma eAccounting. Transaksjoner som har blitt hentet fra nettbank vil du finne i Kasse og bank. Her må du avstemme og bokføre transaksjonene.bankintegrasjon endring bilde.JPG
Du aktiverer samarbeidet med banken ved å gå til Innstillinger – Kasse og bankkonto og klikk på Bankintegrasjon. Da vil du komme direkte til bestillingsskjema som må fylles ut. Les mer om bankintegrasjon, og hvilke banker vi har integrasjon mot her.  

 

⟵ Tilbake til Steg 3            Gå videre til Steg 5 ⟶

 

Aktuelt brukertips