Mine områder
Hjelp

Utbetale feriepenger og trekk i lønn for ferie

19-05-2020 20:56 (Sist oppdatert 19-05-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1851 Visninger

Når du har kontrollert at ferieavtaler, feriedager, og feriepenger til utbetaling er korrekt eAccounting Payroll/Calendar, ligger ferietrekket og feriepenger til utbetaling klart i den lønnskjøringen som er standard (evnt egendefinert) utbetalings- og trekkmåned.

 

Selve lønnskjøringen utføres på samme måte som vanlig. Du kan gjerne ta en ekstra kontroll på ferietrekket og feriepengene dersom dette er ønskelig. Et godt tips er da å benytte steget Detaljer i lønnskjøringen:

4.png

 

Her kan du f.eks. klikke på lønnsarten for feriepenger, og få oversikt over alle ansatte som får denne lønnsarten utbetalt i dennelønnskjøringen, samt kontrollere at beløp som utbetales er korrekt, og i henhold feriepengelisten. Du kan også eksportere utvalget til Excel:

5.png

 

Merk! Dersom du har ansatte som skal trekkes løpende, må ferien først registreres på den ansatte i Calendar. Videre må perioden ferien er registrert i, være godkjent av både ansatt og leder / lønningsansvarlig. Ferien vil da trekkes etterskuddsvis på neste lønnskjøring etter at perioden er godkjent. Feriepengene utbetales i den måneden som er registrert på ferieavtalen, uavhengig av når ferien avvikles. 

 

Etter at lønnskjøringen er fullført anbefaler vi at du sjekker feriepengelisten under Payroll - Rapporter - Standardrapporter - Feriepenger. Husk å velge opptjeningsåret, altså året feriepengene opptjenes, når du tar ut rapporten.

 

Spørsmål til support:

  • Dersom den ansatte skal ha muligheten til å registrere feriedager i Calendar men ikke bli trukket i lønn for ferie, hvordan kan dette gjøres?
    Den ansatte vil bare bli trukket for registrert ferie hvis du har endret på ferieavtalen til Nei, trekk løpende ved ferieregistrering.
    I lønnskjøringen hvor lønnsarten for trekk i ferie blir registrert, så må dette trekke nulles ut med standard lønnsart 16400 Trekk i lønn for ferie - Manuell

 

Relaterte brukertips:

Endre i standard ferieavtale

Opprette en ny ferieavtale

Knytte ferieavtale til de ansatte

Inngående saldo

Endre antall feriedager for ansatte uten full opptjening

Endre antall feriedager på ansatte med redusert stilling 

Hva er forskjellen på betalte og ubetalte feriedager

Bidragsytere