avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Utskrift og sending av kundefaktura

13-06-2014 17:40 (Sist oppdatert 14-10-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3472 Visninger

Når du bokfører en nyopprettet faktura kan du velge mellom å sende e-post direkte til kunde, sende som eFaktura, eller opprette faktura som PDF. Det er også mulig å skrive ut eller sende gamle fakturaer på nytt. Les mer for detaljert beskrivelse.

 

Skrive ut eller sende ny faktura på epost

 

Bokfør og send e-post: faktura sendes til kunde på e-posten som er registrert på kundekortet. Dette kan du legge inn under Salg - Kunder-  finn kunden - Rediger. 

Om kunden ikke har mottatt faktura sendt via e-post, bør kunden sjekke "søppelpost" og innstillinger i sitt e-postprogram.

Det kan også hende at man har vært uheldig og skrevet inn en e-postadresse som ikke er korrekt. E-posten vil da ikke bli sendt, og dette vises som et rødt kryss på fakturaen i oversikten over kundefakturaer. Klikk på krysset for mer informasjon om hvorfor sendingen feilet.

Bokfør og opprett PDF: faktura bokføres i programmet og kan deretter lastes ned som en PDF på din maskin. Klikk på Skriv ut i varselet som kommer opp for å laste ned PDF-filen. Da kan du selv velge å printe ut faktura på papir, eventuelt legge ved som et vedlegg og sende som e-post fra ditt eget mailprogram.

Bokfør og send eFaktura: dette innebærer at du sender fakturaen elektronisk. Klikk her for mer informasjon om elektronisk fakturering.

 

Skrive ut eller sende bokført faktura på nytt

Trykk på Salg og Kundefakturaer i sidemenyen.Velg Ubetalte kundefakturaer/Alle kundefakturaer og klikk på fakturaen det gjelder. Klikk så på Send eller skriv ut, og velg enten utskrift til PDF eller e-post. Velger du e-post vil det dukke opp et vindu hvor du skriver inn mottakers e-postadresse. Det vil ikke være mulig å sende faktura som eFaktura etter bokføring.

 

Aktuelt brukertips