avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎20-11-2019 10:34 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1350 Visninger

Visma.net Expense reiseregning system er integrert med Mamut, og du kan da fylle ut reiseregningen når og hvor det måtte passe, på nettbrett, PC, eller Mac og importere til Mamut og utbetale via lønn.

 

Vi vet du heller vil bruke tiden din på det du er best til – nemlig å drive bedriften. Derfor har vi laget en løsning som gjør det enkelt for deg og dine ansatte å føre reiseregninger, med integrasjon mot Mamut for utbetaling via lønn.

 

Oppsett av integrasjon

Fyll først inn informasjon om integrasjonsbruker. Denne henter du i Visma.net Expense:
Gå til Expense- Innstillinger – Oppsett- Integrasjonsbruker.

 

NB! Passord må inneholde mer enn 20 tegn, minst en stor og liten bokstav, minst et siffer og spesialtegn (mellomrom/"space" er ikke tillatt)

Expense integrasjonsbruker.JPG


I Mamut går du til modulen Lønn og personal, klikker på Visma.net Expense i flytdiagrammet, og  legger inn integrasjonsbruker og passord.

 

Mamut Expense.jpg

 

Skriv inn integrasjonsbrukeren og passordet du har opprettet inn i Visma.net Expense, og trykk verifiser, legg inn korrekt firmanavn og organisasjonsnummer:


Integrasjon_03.JPG


Gå så inn Vis - Innstillinger - Lønn - Personalregister, og velg de ansatte som skal være brukere av Visma.net Expense og kryss av for at de skal være brukere:

 

Visma expense bruker.png

NB! Her må du ha lagt inn korrekt e-postadresse på ansattkortet før du markerer for "Visma.net Expense -bruker". Det vil bli opprettet et ansattkort og brukerkort for den ansatte i Expense med denne e-postadressen.

 

I Visma.net Expense blir det automatisk opprettet et ansattkort på Expense- Innstillinger- Ansatte og grupper- Ansatte. Brukerkortet blir opprettet på Visma.net Admin- Brukere og Roller - Brukere, det blir automatisk lagt til rollen Expense Regular User, du kan tilordne flere roller ved behov. Brukerkortet vil stå som "ikke aktiv" frem til brukeren logger seg på. 

 

Knytning av typer mot lønnsarter

Alle utleggstyper i Visma.net Expense må knyttes mot lønnsarter i Mamut Lønn for automatisk å kunne overføre transaksjonene til Mamut Lønn. 

 

Oversikt over typene ligger under Innstillinger- Typer i Expense:

Expense utleggstyper.png

 

Her er det viktig at alle typene (diett, kjøring og utlegg) kobles mot lønnsart fra Mamut lønn. Hvis typene ikke har kobling mot lønnsart ved opprettelse av reiseregning/utlegg og blir godkjent, så vil de ikke kunne overføres til Mamut. Da må de reiseregningene lønnsføres manuelt i Mamut lønn.

 

Utlegg lønnsart.JPG

 

Vi anbefaler at man fjerner haken i kolonnen Aktiv under fanen Generell for de utleggstypene som man ikke ønsker å benytte.

 

De utleggstypene som skal benyttes må tilknyttes en lønnsart.

Marker utgiftstypen, trykk på fanekortet Lønn/bokføring, velg lønnsart og trykk Lagre.

 

For typer innen "kjøring" og "diett" angir du en lønnsart for trekkfritt og en for trekkpliktig.

For øvrige typer utlegg angir man den lønnsarten man opprettet i Mamut Lønn på de utleggene som ønskes benyttes. Hvis bruker legger inn et utlegg i utlandet må det eksistere en egen konto uten fradrag for mva.

 

Se hvordan du kan redigere/opprette en lønnsart her

Se hvordan du kan opprette en ny konto i kontoplan her

 

 

Viktig: Påse at det er riktig MVA kode på hovedbokskontoen, slik at det føres riktig Mva fradrag.

 

Dette må gjøres for alle typene som er i bruk:
Integrasjon_06.JPG

 

Integrasjon_07.JPG

 

I Mamut lønn er ikke lønnsarter for utlegg en del av standard lønnsarter. Disse må opprettes i Mamut lønn og knyttes mot riktig hovedbokskonto, på de kostnadskontoer du ønsker de forskjellige utleggene.

 

Sjekk også kontoen at den er satt opp med riktig avgiftskode slik at det blir riktig Mva behandling på utlegg i hovedboken når lønnen bokføres automatisk fra Lønn.

 

Alle lønnsarter for utlegg skal ha samme innstilling bortsett fra kostnadskonto som skal være den kontoen i regnskapet du ønsker kostnaden ført på

 

Se eksempel på opprettet lønnsart for utlegg Kontorutstyr / rekvisita:
Integrasjon_08.JPG

 

Når du oppretter nye lønnsarter er det viktig å huske å eksportere lønnsarter fra Mamut til Visma. Net Expense.

 

Gå til Vis – Lønn og personal modulen, trykk på Visma.Net Expense. 
Kryss av for lønnsarter og tykk på Eksporter til Visma.net Expense. Da har du alle lønnsarter tilgjengelig i Visma.net Expense.

 

 

Gi gjerne en "like" om du synes artikkelen var nyttig, og legg inn en kommentar for å dele dine tilbakemeldinger! Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂