avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder

Brukertips i Visma eAccounting

Sorter etter:
Sist oppdatert av FrederikS VISMA ‎06-08-2019 09:11
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎04-11-2019 14:57
I denne artikkelen skal vi gå i gjennom hvordan du kan legge rabatter på fakturaer, samt hvordan du kan legge en fast rabatt på en kunde.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎24-10-2019 13:46
I denne artikkelen skal vi gå igjennom hvordan du kan registrere en forhåndsbetaling til en leverandør, samt hvordan du kan koble forhåndsbetalingen mot fakturaen når du mottar denne.
Vis hele artikkelen
av FrederikS VISMA
Når du tar over en kunde som har brukt eller bruker Visma eAccounting fra før så kan du møte på veldig mange ulike utgangspunkt. Noen har kun fakturert men hatt Smart-versjonen, andre har ført regnskapet bare delvis eller hoppet frem og tilbake mellom ulike systemer. Scenarioene er mange.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Line Salvesen VISMA ‎06-08-2019 12:20
Denne artikkelen vil gå igjennom de stegene du må ta for å integrere Visma eAccounting med banken din. Ved å benytte en komplett bankintegrasjon i Visma eAccounting vil du kunne spare deg for mye tid når du skal avstemme banken.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎11-07-2019 08:27
Med Zapier kan du koble din Visma eAccounting opp mot over 1 000 web-apper og tjenester. Les mer om hvordan du kommer i gang her!
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎08-11-2019 12:46
Skal du registrere en dobbeltbetaling har du nå mulighet til å føre direkte mot kunde- eller leverandørreskontro, uten tilhørende faktura.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av JanHelgeEikrem VISMA ‎01-10-2019 16:46
Med bankintegrasjon sparer du mye tid på en arbeidsoppgave som normalt er veldig tidskrevende
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎12-07-2019 15:48
Ønsker du en skreddersydd pakke for håndverkere kan du klikke her! Meld deg på Gratis Webinar for håndverkere i dag!   Les gjennom denne guiden for hvordan du som håndverker enkelt kan opprette tilbud og ordre til dine kunder.    Kom i gang For å komme i gang med Tilbud og Ordre i Visma eAccounting må du aktivere modulen, enten via Utvidelser på venstrehånd inne i regnskapsprogrammet (for eksisterende kunder) eller ved å bestille tjenesten her.   Før du leser gjennom denne artikkelen anbefaler vi deg å se på hvordan du oppretter en kunde og en artikkel i Visma eAccounting: - Produkter - Kunder   Steg for steg For å komme igang med Tilbud velger du først Salg og deretter Tilbud . Her vil det finnes tre ulike faner; Utkast, Sendte Tilbud og Avsluttede Tilbud. Ved å velge Nytt tilbud oppe til høyre vil du få opp følgende bilde:      Når tilbudet har blitt opprettet kan du enten sende tilbudet som e-post, skrive ut tilbudet som PDF eller lagre tilbudet som et utkast dersom du tenker å gjøre endringer ved en senere anledning:     Etter at du har sendt tilbudet til kunden vil tilbudet legge seg under fanen Sendte tilbud . Trykker du på tilbudet en gang vil du få opp en behandlingsfunksjon på høyrehånd der du får følgende valg:     Ved å godkjenne tilbudet vil tilbudet fortsatt befinne seg under fanen  Sendte tilbud , men vil være markert med status Godkjent. Ved å opprette en direkte ordre ut ifra tilbudet vil tilbudet avsluttes og legge seg under Avsluttede tilbud med status Ordre opprettet. Samtidig vil du få opp et bilde over selve ordren som vil være identisk med tilbudsbildet. Når du har gått gjennom ordren vil du få opp følgende valg for hva du ønsker å gjøre:     Etter at du har enten skrevet ut ordren som PDF eller sendt via e-post vil ordren legge seg under fanen  Pågående Ordre inne på ordremodulen. Du har også muligheten til å lagre ordren som et utkast dersom du føler at den ikke er klar for å sendes ut til kunden.   Ønsker du å skrive ut følgeseddel til ordren kan du trykke på selve ordren og velge Send eller Skriv ut, for deretter å velge Skriv ut følgeseddel som PDF:     Ønsker du å fakturere ordren er det viktig å merke seg at ordren må være markert med status Levert (Handling – Levere). Når ordren har blitt markert med status levert kan du trykke på selve ordren og velge Handling – Fakturere. Du vil da få opp fakturabildet og muligheten til å kunne bokføre fakturaen, enten som e-post, PDF eller via AutoInvoice   Er du usikker på hvordan man oppretter en faktura i Visma eAccounting uten via et tilbud eller en ordre kan du se gjennom følgende guide.     Mottar du som håndverker ofte fakturaer eller kvitteringer og ikke helt vet hva du skal gjøre med disse? Ønsker du å finne en mer effektiv måte å registrere arbeidede timer på? Les mer her om hvordan nettopp din hverdag kan gjøres enklere gjennom noen få trinn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎11-07-2019 08:35
Skal du utføre arbeid hos flere kunder er det ofte greit å kunne skille oppdrag gjennom prosjekt. I Visma eAccounting har du mulighet til å opprette et prosjekt på en kunde, enten om dette skal gjelde for en gitt periode eller fungere som et pågående prosjekt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Zuzanna Burkowicz MODERATOR ‎17-07-2019 15:54
For at du som håndverker skal få en litt enklere hverdag har vi satt sammen en liste over hvilke muligheter du vil kunne dra nytte av ved å benytte Visma eAccounting som faktura- og regnskapssystem.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎24-10-2018 07:29
Det kan være flere årsaker til at man ikke får trykket på ny a-melding knappen og her tar vi en gjennomgang av de vanligste årsakene.   Det eksisterer pågående a-melding som det enten ikke er hentet tilbakemelding på eller som har  status avvist. Gå til Lønn - A-melding - Pågående a-meldinger, ligger det a-melding her? I så fall klikk på den og velg enten Hent tilbakemelding eller Åpne for å sjekke status. Er den avvist har vi oversikt over løsninger her   Det er ikke generert lønnsslipp. A-meldingen baserer seg på lønnsslippen og det må være laget lønnsslipp før man kan generere a-melding. Det er valgt en dato for oppstart av a-melding som er senere enn a-meldingen du forsøker å generere. Har man for eksempel satt at oppstartsmåned er april 2018 vil man ikke kunne generere a-melding for mars 2018.  Oppstartsmåned ser man her: Innstillinger - Firmainnstillinger - Lønnsopplysninger   I den aller første rapporteringsmåneden må det kjøres en lønn før Ny a-melding knappen blir aktiv. Har man i utgangspunktet valgt feil oppstartsmåned for a-melding og justert denne bakover i tid vil ikke knappen bli aktiv før det kjøres en ny lønn den aktuelle måneden.   I noen tilfeller vil a-meldingen allerede være sendt og godkjent. eAccounting sender flere a-meldinger samtidig. Har du for eks. ventet med å rapportere a-melding for april til begynnelsen av mai måned vil eAcconting allerede ha sendt inn a-melding også for mai. Dersom det ikke kjøres noe mer lønn eller endres opplysninger på ansatte eller firma som skal rapporteres denne måneden vil a-meldingen da bli liggende under godkjente a-meldinger, uten at det er behov for å sende inn denne på nytt og Ny a-melding knappen vil da heller ikke bli aktivert.   Ved behov kan man benytte knappen "Regenerer alle" som ligger helt nederst i bildet for pågående og godkjente a-meldinger. Denne knappen sjekker om det er gjort endringer som skal rapporteres i a-meldingen for samtlige måneder fra og med oppstartsmåned. Finnes det nye data å rapportere opprettes da a-meldingen(e). Finnes det derimot ingen endringer i hva som skal rapporteres opprettes heller ingen ny a-melding.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Zuzanna Burkowicz MODERATOR ‎18-07-2019 15:11
Visma eAccounting Skatt forenkler innrapporerting av skatt. Denne guiden gir en oversikt over hvordan modulen er ment å brukes.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎08-07-2019 10:20
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting med bankintegrasjon. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Viktoriia Tkachenko MODERATOR ‎10-06-2019 11:11
Fra og med 2018 kommer det nye koder for rapportering av permisjon på a-meldingen. Les mer om hvordan du håndterer dette i Visma eAccounting. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎04-06-2019 13:15
Er foretaket ditt pliktig til å innbetale til pensjonsordning på vegne av de ansatte kan dette håndteres via Visma eAccounting Lønnsslipp. Les mer her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Aune VISMA ‎11-07-2018 15:43
    Reise m/overnatting skal fra 2018 deles opp i en trekkpliktig del av 150,- og det overskytende beløpet som trekkfritt. Dette betyr at man må benytte to lønnsarter for dette, på samme måte som det allerede fungerer for bilgodtgjørelse i dag.   Ny lønnsart Diett trekkpliktig del har blitt lagt til i Visma eAccounting. Her kjøres de første 150,-. Det resterende beløpet legges så til lønnsarten Reise m/overnatting. eAccounting regner ikke dette ut automatisk så man må selv legge til det trekkpliktige beløpet. Merk at dette gjelder kun reise med overnatting. Diett 6-12 timer og over 12 timer er fortsatt ikke trekkpliktig. Det vil gjelde ved overnatting på pensjonat eller privat, eAccounting støtter derimot ikke disse to mulighetene for innrapportering, kun reise med overnatting på hotell.   Dersom man har døgnsats på 733,- og skal registrere 1 døgn vil oppdelingen på lønnsslippen bli slik: 733 - 150 = 583,- trekkfri del og 150,- trekkpliktig del.   På lønnsslippen registreres dette slik:   “Diett, trekkpliktig del” beregner skatt med prosentsats og det genereres arbeidsgiveravgift og selvfølgelig skattetrekk for denne lønnsarten.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland MODERATOR ‎15-07-2019 15:47
I Visma eAccounting kan du sende både betalingspåminnelser og inkassovarsel til dine kunder på forfalte fakturaer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Line Salvesen VISMA ‎30-08-2019 12:51
Dersom firmaet ditt er mva-pliktig må du levere mva-melding. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎10-04-2019 09:27
Visma eAccounting Lønnslipp har et begrenset utvalg lønnsarter, men dekker de vanligste behovene for småbedrifter. Se hvilke lønnsarter som dekkes her.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips