avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Visma eAccounting

Sorter etter:
Sist oppdatert av Henrik Horn VISMA ‎26-03-2020 14:25
Under følger en beskrivelse på hvordan du henter skattekort gjennom lønnsmodulen i Visma eAccounting. Det er anbefalt å gjøre dette før hver lønnskjøring for å sikre at ansatte alltid har oppdatert trekk informasjon.   Du kan hente skattekort fra to steder i lønnsmodulen i Visma eAccounting. Disse er lagt på to steder for å være tilgjengelig i de to prosessene dette er vanlig å gjøre. Under Lønnsslipp - i forbindelse med lønnskjøring eller under Ansatte ved registrering av nye ansatte. De gjør akkurat det samme fra begge steder.   Under ser du hvor den finnes ved oversikten over Ansatte:     Ved å klikke på Forespørsel av Skattekort her vil du få spørsmål om hvem du vil bestille skattekort for, enten enkeltansatte eller alle.    MERK! I Visma eAccounting finnes ingen mulighet til å definere om en ansatt skal beskattes etter Hoved- eller biarbeidsgiver informasjonen. Så dersom du har ansatte som kun skal bruke biarbeidsgiver trekk (som oftest en fast prosent), anbefales det å ikke hente skattekort til disse da systemet automatisk vil bruke tabelltrekket om det er utfylt.   Når du klikker send forespørsel sendes en “bestilling” til Altinn om hente skattekortene for dette selskapet.       Det vil kunne ta noen minutter før Altinn har skattekortene klare. Så vent litt med å klikke på Oppdater Status. Når Altinn svarer med at skattekortene er klare til å hentes ned vil du se dette vinduet i Visma eAccounting.       Klikk på Hent skattekort. Du må nå idenfisere deg opp mot Altinn via den ordinære autentisering prosessen med Altinn. (Har du aldri lagt inn disse innstillingene anbefales denne artikkelen )   Etter autentisering vil du få denne informasjonsmeldingen. (Om ikke autentiseringen lukker seg automatisk og ber deg autentisere på nytt klikk avbryt)     NB! Det er ingen støtte for å se nøyaktig hvilke endringer er gjort i dagens versjon av denne funksjonen. Så for å se konkrete endringer må man inn på hver ansatt.   Vi har opplevd at noen brukere av Chrome nettleser får en feilmelding "Ukjent Feil oppstod" ved forsøk på å autentisere seg opp mot Altinn. Opplever du dette forsøk en annen nettleser. Vi undersøker denne saken for en feilretting ved et senere tidspunkt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎26-03-2020 13:07
Årsskiftet er ofte en travel periode for deg som driver med regnskap, og dette gjelder også alle våre kunder. Dette kan dessverre føre til mye trafikk i våre support kanaler, og kan føre til en del ventetid for deg. Derfor kan det være lurt å gjøre seg kjent med denne artikkelen, og se om du finner svaret på det du lurer på her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎26-03-2020 13:05
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎26-03-2020 13:08
I denne artikkelen går vi igjennom typiske spørsmål i forhold til Visma eAccounting Skatt, les gjerne gjennom å se om du finner svaret på det du lurer på.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎19-05-2020 11:11
Visma eAccounting Skatt forenkler innrapporerting av skatt. Denne guiden gir en oversikt over hvordan modulen er ment å brukes.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎26-03-2020 13:05
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting med bankintegrasjon. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Viktoriia Tkachenko MODERATOR ‎10-06-2019 11:11
Fra og med 2018 kommer det nye koder for rapportering av permisjon på a-meldingen. Les mer om hvordan du håndterer dette i Visma eAccounting. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎04-06-2019 13:15
Er foretaket ditt pliktig til å innbetale til pensjonsordning på vegne av de ansatte kan dette håndteres via Visma eAccounting Lønnsslipp. Les mer her.
Vis hele artikkelen
‎11-07-2018 15:43
    Reise m/overnatting skal fra 2018 deles opp i en trekkpliktig del av 150,- og det overskytende beløpet som trekkfritt. Dette betyr at man må benytte to lønnsarter for dette, på samme måte som det allerede fungerer for bilgodtgjørelse i dag.   Ny lønnsart Diett trekkpliktig del har blitt lagt til i Visma eAccounting. Her kjøres de første 150,-. Det resterende beløpet legges så til lønnsarten Reise m/overnatting. eAccounting regner ikke dette ut automatisk så man må selv legge til det trekkpliktige beløpet. Merk at dette gjelder kun reise med overnatting. Diett 6-12 timer og over 12 timer er fortsatt ikke trekkpliktig. Det vil gjelde ved overnatting på pensjonat eller privat, eAccounting støtter derimot ikke disse to mulighetene for innrapportering, kun reise med overnatting på hotell.   Dersom man har døgnsats på 733,- og skal registrere 1 døgn vil oppdelingen på lønnsslippen bli slik: 733 - 150 = 583,- trekkfri del og 150,- trekkpliktig del.   På lønnsslippen registreres dette slik:   “Diett, trekkpliktig del” beregner skatt med prosentsats og det genereres arbeidsgiveravgift og selvfølgelig skattetrekk for denne lønnsarten.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎15-07-2019 15:47
I Visma eAccounting kan du sende både betalingspåminnelser og inkassovarsel til dine kunder på forfalte fakturaer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎16-12-2019 14:47
Dersom firmaet ditt er mva-pliktig må du levere mva-melding. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Henrik Horn VISMA ‎14-10-2020 10:41
Visma eAccounting Lønnslipp har et begrenset utvalg lønnsarter, men dekker de vanligste behovene for småbedrifter. Se hvilke lønnsarter som dekkes her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎12-07-2019 15:44
Har du tidligere kunde- eller leverandørfakturaer som skal registreres, eller ønsker å føre manuelle bilag på kunde/leverandør-reskontro? Denne guiden forklarer hvordan.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎11-07-2019 08:38
Denne guiden forklarer hvordan du fører mva på fakturaer for tjenester fra utlandet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎03-07-2019 14:56
Les hvordan du kan opprette bokføringsforslag for lønn fra Visma.net Payroll, slik at du kan bokføre dette i regnskapet ditt i Visma eAccounting her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Cecilie Bøhn MODERATOR ‎12-12-2019 09:39
Her har vi samlet informasjon om innlogging til Visma eAccounting, og adminstreringen av kontoen med brukertilganger.    Innlogging: Gå til www.vismaonline.no og logg inn. Brukernavn er e-postadressen din konto er registrert på. Har du glemt passordet ditt klikker du på Glemt passord.         Opplever du problemer med innlogging?  Klikk her for tips, eller sjekk ut om det er et generelt problem på vår side for driftstatus, klikk her.   Administrere firma og brukeropplysninger. Du vil nå bli logget inn på en side som heter Mine Tjenester. Her har du en oversikt over de tjenestene du har tilgang til. For å gå til en tjeneste klikker du på tjenesten. Er det første gang du skal bruke en tjeneste må du lese og godkjenne avtalen først.       Øverst i høyre hjørne klikk på firmanavnet. Her vil du få forskjellige valg. Vi skal her gå nærmere inn på hva du kan gjøre under hver underside.    Min brukerprofil: Her finner du dine brukeropplysninger og kan endre e-postadresse, navn, mobilnummer, land, språk og passord. For å gjøre endringer klikker du på pennen oppe til høyre, fyller du inn de aktuelle feltene og klikker på Lagre/Endre passord.   Gi supporttilgang:  For å gi supporten lesertilgang må du opprette en supportkode. Da klikker du på Gi Supporttilgang og deretter Opprett supportkode. Denne koden kan gi support tilgang, men den er bare gyldig i 5 minutter innen du har opprettet den.    Firmainnstillinger: finner du dine firmaopplysninger som kundenummer, organisasjonsnummer, firmanavn, og hovedkontakt. NB! epost adressen du finner under Faktureringsinformasjon er den vi bruker til å sende faktura fra oss med mindre det er aktivert elektronisk faktura (EHF). For å endre denne kan du kontakte  vår Lisens og Faktura avdeling. Klikk her.    Du kan og laste opp ditt firmas logo under Logo. Denne logoen vil komme med på diverse utskrifter i de forskjellige tjenestene, som f.eks. faktura i Visma eAccounting. Klikk innenfor rammen for logo, velg logo, og klikk deretter på Last opp logo.            Brukere Her finner du en oversikt over hvilke brukere som finnes i ditt firma og hvilke tjenester disse har tilgang til. Du kan også endre brukertilganger og opprette nye bruker her.     For å endre brukertilganger klikker du på den aktuelle brukeren. Hvilke tilganger brukere skal ha til Visma Online og de forskjellige tjenestene kan endres her. Om en bruker ikke lenger skal ha tilgang til å logge inn i Visma Online velger du at denne er Inaktiv under Tilgang Visma Online. Du kan velge om en bruker kun skal ha tilgang til noen tjenester, eller alle, ved å huke av de grønne knappene på høyre siden. Merk at om du skal ha flere brukere til Visma eAccounting vil du også trenge lisenser til disse brukerne.              
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎29-05-2020 14:14
Med Visma eAccounting kan du enkelt integrere din iZettle for å få importert et fult dagsoppgjør i ditt regnskap. I denne artikkelen går vi igjennom oppsettet av denne integrasjonen
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎12-10-2020 16:04
Se ofte stilte spørsmål i forbindelse med Visma eAccounting Lønnsslipp.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎14-11-2019 15:15
 I forbindelse med support vil det kunne være nyttig å ta skjermbilde av programmet (i nettleseren). Dette vil gjøre det enklere for oss å hjelpe deg. Skal du ta et et skjermbilde bør du følge noen enkle tips slik at resultatet blir best mulig.   Windows har et bra innebygd verktøy for å ta skjermbilder med navnet  Utklippsverktøy/snippingtool. Trykk Ny her og dra over ønsket område for å ta bilde. Deretter trykk på Lagre knappen og lagre det et sted du finner igjen. Deretter send dette inn til support som steg 6 nedenfor. Eventuelt svar på en epost du har fått tilsendt fra saksbehandler.   For en lignende funksjon i macOS, kan du trykke [SHIFT] + [CMND] + [4], og dra for å markere det området av skjermen du vil ta bilde av. Hvis du vil flytte hele det valgte området, må du trykke og holde inne mellomromstasten mens du drar. Når du har sluppet knappen på musepekeren eller styreflaten, finner du skjermbildet på skrivebordet.   1.   Maksimer først nettleseren slik at den dekker hele skjermen din. 2.   På tastaturet, trykk   [ALT]   +   [PRINT SCREEN]   samtidig. 3.   Åpne programmet   Paint. 4.   På tastaturet, trykk   [CTRL]   +   [V]   samtidig for å lime inn skjermbildet. 5.   Lagre bildet.  6.   Send oss en epost på   support.eaccounting.no@visma.com   med beskrivelse av saken og bildet som vedlegg. Har du allerede en sak, svar på epost fra oss isteden. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎25-11-2019 13:49
Denne artikkelen beskriver hvordan du deaktiverer et samarbeid med regnskapsfører som bruker Visma Byrå. Etter å ha deaktivert kan du fortsette med Visma eAccounting på egen hånd eller aktivere samarbeid med en ny regnskapsfører.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips