avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Lisa Rognerud MODERATOR ‎09-05-2018 12:49
Har du nettbank bedrift hos SpareBank 1 kan du nå importere kontoutdrag til Visma eAccounting under   Kasse og bank .
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Aune MODERATOR ‎11-07-2018 15:25
Det kan være flere årsaker til at man ikke får trykket på ny a-melding knappen og her tar vi en gjennomgang av de vanligste årsakene.   Det eksisterer pågående a-melding som det enten ikke er hentet tilbakemelding på eller som har  status avvist. Gå til Lønn - A-melding - Pågående a-meldinger, ligger det a-melding her? I så fall klikk på den og velg enten Hent tilbakemelding eller Åpne for å sjekke status. Er den avvist har vi oversikt over løsninger her   Det er ikke generert lønnsslipp. A-meldingen baserer seg på lønnsslippen og det må være laget lønnsslipp før man kan generere a-melding. Det er valgt en dato for oppstart av a-melding som er senere enn a-meldingen du forsøker å generere. Har man for eksempel satt at oppstartsmåned er april 2018 vil man ikke kunne generere a-melding for mars 2018.  Oppstartsmåned ser man her: Innstillinger - Firmainnstillinger - Lønnsopplysninger   I den aller første rapporteringsmåneden må det kjøres en lønn før Ny a-melding knappen blir aktiv. Har man i utgangspunktet valgt feil oppstartsmåned for a-melding og justert denne bakover i tid vil ikke knappen bli aktiv før det kjøres en ny lønn den aktuelle måneden.   I noen tilfeller vil a-meldingen allerede være sendt og godkjent. eAccounting sender flere a-meldinger samtidig. Har du for eks. ventet med å rapportere a-melding for april til begynnelsen av mai måned vil eAcconting allerede ha sendt inn a-melding også for mai. Dersom det ikke kjøres noe mer lønn eller endres oppllysninger på ansatte eller firma som skal rapporteres denne måneden vil a-meldingen da bli liggende under godkjente a-meldinger, uten at det er behov for å sende inn denne på nytt og Ny a-melding knappen vil da heller ikke bli aktivert.   Ved behov kan man benytte knappen "Regenerer alle" som ligger helt nederst i bildet for pågående og godkjente a-meldinger. Denne knappen sjekker om det er gjort endringer som skal rapporteres i a-meldingen for samtlige måneder fra og med oppstartsmåned. Finnes det nye data å rapportere opprettes da a-meldingen(e). Finnes det derimot ingen endringer i hva som skal rapporteres opprettes heller ingen ny a-melding.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen MODERATOR ‎19-04-2018 10:25
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen MODERATOR ‎19-04-2018 12:22
Visma eAccounting Skatt forenkler innrapporerting av skatt. Denne guiden gir en oversikt over hvordan modulen er ment å brukes.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen MODERATOR ‎19-04-2018 10:26
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting med bankintegrasjon. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Aune MODERATOR ‎19-01-2018 11:43
Fra og med 2018 kommer det nye koder for rapportering av permisjon på a-meldingen. Les mer om hvordan du håndterer dette i Visma eAccounting. 
Vis hele artikkelen
av Linn Østensen MODERATOR
Er foretaket ditt pliktig til å innbetale til pensjonsordning på vegne av de ansatte kan dette håndteres via Visma eAccounting Lønnsslipp. Les mer her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Aune MODERATOR ‎11-07-2018 15:43
    Reise m/overnatting skal fra 2018 deles opp i en trekkpliktig del av 150,- og det overskytende beløpet som trekkfritt. Dette betyr at man må benytte to lønnsarter for dette, på samme måte som det allerede fungerer for bilgodtgjørelse i dag.   Ny lønnsart Diett trekkpliktig del har blitt lagt til i Visma eAccounting. Her kjøres de første 150,-. Det resterende beløpet legges så til lønnsarten Reise m/overnatting. eAccounting regner ikke dette ut automatisk så man må selv legge til det trekkpliktige beløpet. Merk at dette gjelder kun reise med overnatting. Diett 6-12 timer og over 12 timer er fortsatt ikke trekkpliktig. Det vil gjelde ved overnatting på pensjonat eller privat, eAccounting støtter derimot ikke disse to mulighetene for innrapportering, kun reise med overnatting på hotell.   Dersom man har døgnsats på 733,- og skal registrere 1 døgn vil oppdelingen på lønnsslippen bli slik: 733 - 150 = 583,- trekkfri del og 150,- trekkpliktig del.   På lønnsslippen registreres dette slik:   “Diett, trekkpliktig del” beregner skatt med prosentsats og det genereres arbeidsgiveravgift og selvfølgelig skattetrekk for denne lønnsarten.
Vis hele artikkelen
av Bjørn Erik Dørre VISMA
I Visma eAccounting kan du sende både betalingspåminnelser og inkassovarsel til dine kunder på forfalte fakturaer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lisa Rognerud MODERATOR ‎20-02-2018 10:22
Dersom firmaet ditt er mva-pliktig må du levere mva-melding. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm COMMUNITY MANAGER ‎25-07-2018 13:36
Når du starter opp med Visma eAccounting må du huske å legge inn den inngående balansen. Om du begynner midt i et regnskapsår legger du isteden inn saldobalansen (se lenger ned i artikkelen).
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Aune MODERATOR ‎10-01-2018 09:39
Visma eAccounting Lønnslipp har et begrenset utvalg lønnsarter, men dekker de vanligste behovene for småbedrifter. Se hvilke lønnsarter som dekkes her.
Vis hele artikkelen
av Edvard Berntzen MODERATOR
Har du tidligere kunde- eller leverandørfakturaer som skal registreres, eller ønsker å føre manuelle bilag på kunde/leverandør-reskontro? Denne guiden forklarer hvordan.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen MODERATOR ‎18-08-2017 14:56
Denne guiden forklarer hvordan du fører mva på fakturaer for tjenester fra utlandet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen MODERATOR ‎19-04-2018 13:52
Les hvordan du kan opprette bokføringsforslag for lønn fra Visma.net Payroll, slik at du kan bokføre dette i regnskapet ditt i Visma eAccounting her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎19-01-2018 13:56
Innlogging: Gå til www.vismaonline.no og logg inn. Brukernavn er e-postadressen din konto er registrert på. Har du glemt passordet ditt klikker du på Glemt passord.           Du vil nå bli logget inn på en side som heter Mine Tjenester. Her har du en oversikt over de tjenestene du har tilgang til. For å gå til en tjeneste klikker du på tjenesten. Er det første gang du skal bruke en tjeneste må du lese og godkjenne avtalen først.             Oppe til høyre så klikk på pilen til høyre for firmanavnet og velg Min brukerprofil. Her finner du dine brukeropplysninger. Her kan du endre e-postadresse, navn, mobilnummer, land, språk og passord. For å gjøre endringer klikker du på pennen oppe til høyre, fyller du inn de aktuelle feltene og klikker på Lagre/Endre passord. Fra Mine tjenester vil du også kunne opprette en supportkode om du trenger hjelp av support. Oppe til høyre så klikk på pilen til høyre for firmanavnet og velg Gi supporttilgang. Dette vil gi supportkonsulenten mulighet til å logge inn på din konto med lesetilgang. For å gjøre dette klikker du på Opprett supportkode og gi denne koden til konsulenten.           I menyvalget Firmainnstillinger finner du dine firmaopplysninger som kundenummer, organisasjonsnummer, firmanavn, og hovedkontakt. Det er på denne siden du legger inn ditt firmas adresse og e-postadresse. (E-postadresse faktura er den adressen fakturaer vil bli sendt til fra Visma om du velger å motta faktura per e-post.) Du redigerer også her ved å klikke på pennen oppe til høyre. Du kan og laste opp ditt firmas logo under Logo. Denne logoen vil komme med på diverse utskrifter i de forskjellige tjenestene, som f.eks. kundefaktura i Visma eAccounting. Klikk innenfor rammen for logo, velg logo, og klikk deretter på Last opp logo.            Under Brukere finner du en oversikt over hvilke brukere som finnes i ditt firma og hvilke tjenester disse har tilgang til. Du kan også endre brukertilganger og opprette nye bruker her.     For å endre brukertilganger klikker du på den aktuelle brukeren. Hvilke tilganger brukere skal ha til Visma Online og de forskjellige tjenestene kan endres her. Om en bruker ikke lenger skal ha tilgang til å logge inn i Visma Online velger du at denne er Inaktiv under Tilgang Visma Online. Du kan velge om en bruker kun skal ha tilgang til noen tjenester, eller alle, ved å velge knappene til høyre på siden. Merk at om du skal ha flere brukere til Visma eAccounting vil du også trenge lisenser til disse brukerene.              
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm COMMUNITY MANAGER ‎17-04-2018 07:49
 Aktiver integrasjonen Har du allerede en iZettlekonto kan du aktivere integrasjonen i Visma eAccounting. Dersom du ikke har en iZettlekonto kan du opprette dette under Apper og utvidelser   -   Salg   -   iZettle. Gå til Apper og utvidelser. Klikk på Salg   og finn iZettlemodulen. Klikk på Les mer   og velg   Aktiver i dag. Har du ikke en iZettlekonto klikker du på   Få iZettle   før du går videre til steg 4.   Du vil nå komme til et bilde hvor du velger hvilke hovedbokskonter iZettlesalg og gebyrer skal bokføres på. Merk:   iZettle skiller ikke mellom salg av artikler og tjenester. Salgskontoene du velger å bruke vil derfor inneholde begge typer salg.  Det er mulig å opprette egne kontoer for iZettlesalg. Dette vil gjøre det lettere å kunne forstå og følge opp innbetalinger og avgifter via iZettle. Du kan opprette nye kontoer ved å klikke på det blå ikonet i feltet for hovedbokskonto og deretter Ny konto. 5.   Velg   Lagre.   Etter at du har lagret vil du bli sendt videre til iZettles nettside. Her må du logge inn på din konto og godkjenne at Visma eAccounting kan hente data fra din iZettlekonto. Integrasjonen er nå satt opp.   Merk: kun salgstransaksjoner fra og med tidspunktet du aktiverer integrasjonen vil bli overført.    Bokføring i Visma eAccounting iZettletransaksjoner bokføres automatisk daglig og du vil kunne finne disse igjen under   Regnskap   -   Bilagsoversikt. Et salg fra 01.11 skal dukke opp 04.11, men tidspunktet på bokføringen kan variere fra dag til dag. Du kan enkelt sortere slik at du kun ser bilagene som er bokført automatisk gjennom iZettleintegrasjonen da disse vil ha en egen dokumenttype. Dette kan gjøres ved å velge   iZettlesalg i nedtrekksmenyen for   Dokumenttype   øverst i høyre hjørne.   Merk:   Gebyr og salg bokføres på to forskjellige bilag.   Registrer iZettlebetalingen Hvor ofte du mottar betalinger avhenger av din avtale med iZettle. Når innbetalingen gjøres til din konto må den kobles mot de automatisk importerte bilagene gjennom Kasse og bank. 1.   Gå til   Kasse og bank. 2.   Velg kontoen du har fått inn betalingen på fra nedtrekksmenyen. Har du bankintegrasjon vil bankhendelsen allerede finnes i listen over bankhendelser. Har du ikke bankintegrasjon klikker du på   Ny bankhendelse, legger til beløpet på innbetalingen fra iZettle og velger   Lagre. 3.   Klikk på bankhendelsen og velg   Søk. 4. Velg bokføringshendelse   Øvrig innskudd   og innskuddstype   Egen kontering. 5.   Bokfør betalingen mot kontoen du har valgt for fordring på kortinnløser for iZettle. Du kan se hvilke kontoer som er satt for å registrere mottak av betalinger og iZettle-transaksjonsavgift ved å gå til   Innstillinger   -   Firmainnstillinger   -   Hovedopplysninger. Merk:   betalingen fra iZettle er et samlebeløp som kan bestå av flere transaksjoner. Den kan for eksempel inneholde andre avgifter og bonuser som skal bokføres på andre kontoer enn den som brukes til mottak av betalinger og transaksjonsavgift. 6.   Velg bokfør. Ønsker du å vite mer om iZettle? Telefon: 21 95 92 66 E-post: help.no@izettle.com  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen MODERATOR ‎24-04-2018 12:26
Har du bedriftsnettbank hos DNB kan du nå importere kontoutdrag i Visma eAccounting. Les mer om hvordan du henter filen i din nettbank her. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen MODERATOR ‎17-01-2018 10:22
Se ofte stilte spørsmål i forbindelse med Visma eAccounting Lønnsslipp.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm COMMUNITY MANAGER ‎16-01-2018 13:25
  Mandag 11.12..2017 endret vi passordkrav på Visma Online produkt som Visma eAccounting og  har i den forbindelsen fått noen spørsmål. Les mer om endringen her. Dersom du har fått epost med feil navn kan du selv oppdatere dette ved å logge inn i Visma Online og redigere navnet. Klikk på firmaet oppe til høyre og velg Min brukerprofil. Her inne kan du redigere navnet ved å klikke på blyanten oppe til høyre. Etter at navnet er endret klikker man lagre så vil navnet blir oppdatert.       Får du melding om at du ikke har tilgang til tjenesten etter du har logget deg inn så sjekk at du bruker korrekt epost. Dersom du fremdeles ikke får logget inn så kontakt vår support, klikk Support oppe til høyre på denne siden.  
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Påloggede brukere (203)