avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎21-09-2018 09:17
Skal du utføre arbeid hos flere kunder er det ofte greit å kunne skille oppdrag gjennom prosjekt. I Visma eAccounting har du mulighet til å opprette et prosjekt på en kunde, enten om dette skal gjelde for en gitt periode eller fungere som et pågående prosjekt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎24-10-2018 07:29
Det kan være flere årsaker til at man ikke får trykket på ny a-melding knappen og her tar vi en gjennomgang av de vanligste årsakene.   Det eksisterer pågående a-melding som det enten ikke er hentet tilbakemelding på eller som har  status avvist. Gå til Lønn - A-melding - Pågående a-meldinger, ligger det a-melding her? I så fall klikk på den og velg enten Hent tilbakemelding eller Åpne for å sjekke status. Er den avvist har vi oversikt over løsninger her   Det er ikke generert lønnsslipp. A-meldingen baserer seg på lønnsslippen og det må være laget lønnsslipp før man kan generere a-melding. Det er valgt en dato for oppstart av a-melding som er senere enn a-meldingen du forsøker å generere. Har man for eksempel satt at oppstartsmåned er april 2018 vil man ikke kunne generere a-melding for mars 2018.  Oppstartsmåned ser man her: Innstillinger - Firmainnstillinger - Lønnsopplysninger   I den aller første rapporteringsmåneden må det kjøres en lønn før Ny a-melding knappen blir aktiv. Har man i utgangspunktet valgt feil oppstartsmåned for a-melding og justert denne bakover i tid vil ikke knappen bli aktiv før det kjøres en ny lønn den aktuelle måneden.   I noen tilfeller vil a-meldingen allerede være sendt og godkjent. eAccounting sender flere a-meldinger samtidig. Har du for eks. ventet med å rapportere a-melding for april til begynnelsen av mai måned vil eAcconting allerede ha sendt inn a-melding også for mai. Dersom det ikke kjøres noe mer lønn eller endres opplysninger på ansatte eller firma som skal rapporteres denne måneden vil a-meldingen da bli liggende under godkjente a-meldinger, uten at det er behov for å sende inn denne på nytt og Ny a-melding knappen vil da heller ikke bli aktivert.   Ved behov kan man benytte knappen "Regenerer alle" som ligger helt nederst i bildet for pågående og godkjente a-meldinger. Denne knappen sjekker om det er gjort endringer som skal rapporteres i a-meldingen for samtlige måneder fra og med oppstartsmåned. Finnes det nye data å rapportere opprettes da a-meldingen(e). Finnes det derimot ingen endringer i hva som skal rapporteres opprettes heller ingen ny a-melding.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎21-09-2018 09:28
For at du som håndverker skal få en litt enklere hverdag har vi satt sammen en liste over hvilke muligheter du vil kunne dra nytte av ved å benytte Visma eAccounting som faktura- og regnskapssystem.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎21-09-2018 09:16
Ønsker du en skreddersydd pakke for håndverkere kan du klikke her! Meld deg på Gratis Webinar for håndverkere i dag!   Les gjennom denne guiden for hvordan du som håndverker enkelt kan opprette tilbud og ordre til dine kunder.    Kom i gang For å komme i gang med Tilbud og Ordre i Visma eAccounting må du aktivere modulen, enten via Apper og Utvidelser på venstrehånd inne i regnskapsprogrammet (for eksisterende kunder) eller ved å bestille tjenesten her.   Før du leser gjennom denne artikkelen anbefaler vi deg å se på hvordan du oppretter en kunde og en artikkel i Visma eAccounting: - Artikler - Kunder   Steg for steg For å komme igang med Tilbud velger du først Salg og deretter Tilbud . Her vil det finnes tre ulike faner; Utkast, Sendte Tilbud og Avsluttede Tilbud. Ved å velge Nytt tilbud oppe til høyre vil du få opp følgende bilde:    Når tilbudet har blitt opprettet kan du enten sende tilbudet som e-post, skrive ut tilbudet som PDF eller lagre tilbudet som et utkast dersom du tenker å gjøre endringer ved en senere anledning:   Etter at du har sendt tilbudet til kunden vil tilbudet legge seg under fanen Sendte tilbud . Trykker du på tilbudet en gang vil du få opp en behandlingsfunksjon på høyrehånd der du får følgende valg:   Ved å godkjenne tilbudet vil tilbudet fortsatt befinne seg under fanen  Sendte tilbud , men vil være markert med status Godkjent. Ved å opprette en direkte ordre ut ifra tilbudet vil tilbudet avsluttes og legge seg under Avsluttede tilbud med status Ordre opprettet. Samtidig vil du få opp et bilde over selve ordren som vil være identisk med tilbudsbildet. Når du har gått gjennom ordren vil du få opp følgende valg for hva du ønsker å gjøre:   Etter at du har enten skrevet ut ordren som PDF eller sendt via e-post vil ordren legge seg under fanen  Pågående Ordre inne på ordremodulen. Du har også muligheten til å lagre ordren som et utkast dersom du føler at den ikke er klar for å sendes ut til kunden.   Ønsker du å skrive ut følgeseddel til ordren kan du trykke på selve ordren og velge Send eller Skriv ut, for deretter å velge Skriv ut følgeseddel som PDF:   Ønsker du å fakturere ordren er det viktig å merke seg at ordren må være markert med status Levert (Handling – Levere). Når ordren har blitt markert med status levert kan du trykke på selve ordren og velge Handling – Fakturere. Du vil da få opp fakturabildet og muligheten til å kunne bokføre fakturaen, enten som e-post, PDF eller via AutoInvoice   Er du usikker på hvordan man oppretter en kundefaktura i Visma eAccounting uten via et tilbud eller en ordre kan du se gjennom følgende guide.     Mottar du som håndverker ofte fakturaer eller kvitteringer og ikke helt vet hva du skal gjøre med disse? Ønsker du å finne en mer effektiv måte å registrere arbeidede timer på? Les mer her om hvordan nettopp din hverdag kan gjøres enklere gjennom noen få trinn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎19-04-2018 10:25
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎17-10-2018 14:43
Med bankintegrasjon sparer du mye tid på en arbeidsoppgave som normalt er veldig tidskrevende
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lisa Rognerud VISMA ‎09-05-2018 12:49
Har du nettbank bedrift hos SpareBank 1 kan du nå importere kontoutdrag til Visma eAccounting under   Kasse og bank .
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av MariusS VISMA ‎06-09-2018 15:07
Visma eAccounting Skatt forenkler innrapporerting av skatt. Denne guiden gir en oversikt over hvordan modulen er ment å brukes.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎19-04-2018 10:26
Dette er en beskrivelse av hvordan du foretar årsavslutning i Visma eAccounting med bankintegrasjon. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Aune VISMA ‎19-01-2018 11:43
Fra og med 2018 kommer det nye koder for rapportering av permisjon på a-meldingen. Les mer om hvordan du håndterer dette i Visma eAccounting. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎28-08-2018 11:50
Er foretaket ditt pliktig til å innbetale til pensjonsordning på vegne av de ansatte kan dette håndteres via Visma eAccounting Lønnsslipp. Les mer her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tobias Aune VISMA ‎11-07-2018 15:43
    Reise m/overnatting skal fra 2018 deles opp i en trekkpliktig del av 150,- og det overskytende beløpet som trekkfritt. Dette betyr at man må benytte to lønnsarter for dette, på samme måte som det allerede fungerer for bilgodtgjørelse i dag.   Ny lønnsart Diett trekkpliktig del har blitt lagt til i Visma eAccounting. Her kjøres de første 150,-. Det resterende beløpet legges så til lønnsarten Reise m/overnatting. eAccounting regner ikke dette ut automatisk så man må selv legge til det trekkpliktige beløpet. Merk at dette gjelder kun reise med overnatting. Diett 6-12 timer og over 12 timer er fortsatt ikke trekkpliktig. Det vil gjelde ved overnatting på pensjonat eller privat, eAccounting støtter derimot ikke disse to mulighetene for innrapportering, kun reise med overnatting på hotell.   Dersom man har døgnsats på 733,- og skal registrere 1 døgn vil oppdelingen på lønnsslippen bli slik: 733 - 150 = 583,- trekkfri del og 150,- trekkpliktig del.   På lønnsslippen registreres dette slik:   “Diett, trekkpliktig del” beregner skatt med prosentsats og det genereres arbeidsgiveravgift og selvfølgelig skattetrekk for denne lønnsarten.
Vis hele artikkelen
av Bjørn Erik Dørre VISMA
I Visma eAccounting kan du sende både betalingspåminnelser og inkassovarsel til dine kunder på forfalte fakturaer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lisa Rognerud VISMA ‎20-02-2018 10:22
Dersom firmaet ditt er mva-pliktig må du levere mva-melding. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm COMMUNITY MANAGER ‎25-07-2018 13:36
Når du starter opp med Visma eAccounting må du huske å legge inn den inngående balansen. Om du begynner midt i et regnskapsår legger du isteden inn saldobalansen (se lenger ned i artikkelen).
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-xavier1 VISMA ‎26-10-2018 13:30
Visma eAccounting Lønnslipp har et begrenset utvalg lønnsarter, men dekker de vanligste behovene for småbedrifter. Se hvilke lønnsarter som dekkes her.
Vis hele artikkelen
av Edvard Berntzen VISMA
Har du tidligere kunde- eller leverandørfakturaer som skal registreres, eller ønsker å føre manuelle bilag på kunde/leverandør-reskontro? Denne guiden forklarer hvordan.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎18-08-2017 14:56
Denne guiden forklarer hvordan du fører mva på fakturaer for tjenester fra utlandet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎19-04-2018 13:52
Les hvordan du kan opprette bokføringsforslag for lønn fra Visma.net Payroll, slik at du kan bokføre dette i regnskapet ditt i Visma eAccounting her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎19-01-2018 13:56
Innlogging: Gå til www.vismaonline.no og logg inn. Brukernavn er e-postadressen din konto er registrert på. Har du glemt passordet ditt klikker du på Glemt passord.           Du vil nå bli logget inn på en side som heter Mine Tjenester. Her har du en oversikt over de tjenestene du har tilgang til. For å gå til en tjeneste klikker du på tjenesten. Er det første gang du skal bruke en tjeneste må du lese og godkjenne avtalen først.             Oppe til høyre så klikk på pilen til høyre for firmanavnet og velg Min brukerprofil. Her finner du dine brukeropplysninger. Her kan du endre e-postadresse, navn, mobilnummer, land, språk og passord. For å gjøre endringer klikker du på pennen oppe til høyre, fyller du inn de aktuelle feltene og klikker på Lagre/Endre passord. Fra Mine tjenester vil du også kunne opprette en supportkode om du trenger hjelp av support. Oppe til høyre så klikk på pilen til høyre for firmanavnet og velg Gi supporttilgang. Dette vil gi supportkonsulenten mulighet til å logge inn på din konto med lesetilgang. For å gjøre dette klikker du på Opprett supportkode og gi denne koden til konsulenten.           I menyvalget Firmainnstillinger finner du dine firmaopplysninger som kundenummer, organisasjonsnummer, firmanavn, og hovedkontakt. Det er på denne siden du legger inn ditt firmas adresse og e-postadresse. (E-postadresse faktura er den adressen fakturaer vil bli sendt til fra Visma om du velger å motta faktura per e-post.) Du redigerer også her ved å klikke på pennen oppe til høyre. Du kan og laste opp ditt firmas logo under Logo. Denne logoen vil komme med på diverse utskrifter i de forskjellige tjenestene, som f.eks. kundefaktura i Visma eAccounting. Klikk innenfor rammen for logo, velg logo, og klikk deretter på Last opp logo.            Under Brukere finner du en oversikt over hvilke brukere som finnes i ditt firma og hvilke tjenester disse har tilgang til. Du kan også endre brukertilganger og opprette nye bruker her.     For å endre brukertilganger klikker du på den aktuelle brukeren. Hvilke tilganger brukere skal ha til Visma Online og de forskjellige tjenestene kan endres her. Om en bruker ikke lenger skal ha tilgang til å logge inn i Visma Online velger du at denne er Inaktiv under Tilgang Visma Online. Du kan velge om en bruker kun skal ha tilgang til noen tjenester, eller alle, ved å velge knappene til høyre på siden. Merk at om du skal ha flere brukere til Visma eAccounting vil du også trenge lisenser til disse brukerene.              
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker