Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎15-03-2019 16:11
Skal du registrere en dobbeltbetaling har du nå mulighet til å føre direkte mot kunde- eller leverandørreskontro, uten tilhørende faktura.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎17-10-2018 14:43
Med bankintegrasjon sparer du mye tid på en arbeidsoppgave som normalt er veldig tidskrevende
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lisa Rognerud VISMA ‎09-05-2018 12:49
Har du nettbank bedrift hos SpareBank 1 kan du nå importere kontoutdrag til Visma eAccounting under   Kasse og bank .
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎24-04-2018 12:26
Har du bedriftsnettbank hos DNB kan du nå importere kontoutdrag i Visma eAccounting. Les mer om hvordan du henter filen i din nettbank her. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎16-01-2018 12:29
Hvordan registrerer jeg en generell utbetaling fra bankkonto? Her fører du et Øvrig uttak og velger hva utbetalingen gjelder. Se guide for føring av et øvrig uttak. Hvordan bokføre dagsoppgjør? Et dagsoppgjør kan føres på flere måter. Se guide for utfyllende forklaring. Hvordan registrere et innkjøp der jeg har fått kvittering? Gå til Kasse og bank - Velg bankkonto - Legg inn utbetalingen som en ny bankhendelse og klikk "søk". Deretter velger du "innkjøp med kvittering" og oppgir hva innkjøpet gjelder. Se komplett guide. Hvordan bruker jeg Kasse og bank? I Kasse og bank registrerer du dine inn- og utbetalinger du har hatt på bankkonto. Klikk her for en gjennomgang av Kasse og bank. NB, bilag som ikke har med inn- og utbetalinger å gjøre føres som manuelle bilag. Hvordan fungerer bankintegrasjon? Fordelen med bankintegrasjon er at du enkelt vil få oversikt over inn- og utbetalinger på din driftskonto. Det sendes filer fra banken og over til Visma eAccounting hver morgen. Transaksjoner som har blitt hentet fra nettbank vil du finne under Kasse og bank inne i Visma eAccounting. Les mer om hvordan bankintegrasjon fungerer her. Klikk her for mer informasjon om kasse & bank i Visma eAccounting
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lisa Rognerud VISMA ‎09-05-2018 10:32
Under Kasse og bank i Visma eAccounting er det nå mulig å importere bankfiler. Dette gjelder filer fra DNB, Nordea, og bankene i Eika Gruppen. Les mer om hvordan denne funksjonen fungerer her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎16-10-2018 10:03
Med bankintegrasjon sparer du mye tid på en arbeidsoppgave som normalt er veldig tidskrevende: avstemme alle transaksjoner mot din bankkonto. Med bankintegrasjon sendes alle inn- og utbetalinger automatisk til Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lisa Rognerud VISMA ‎14-05-2018 15:14
Har du bedriftskonto hos en av bankene i Eika Gruppen kan du nå importere bankavstemmingsfil i Visma eAccounting. Les mer om hvordan dette gjøres her.
Vis hele artikkelen
av Edvard Berntzen VISMA
Bruker man betalingstjenester som iZettle, vil det trekkes et gebyr av salget direkte. Dette medfører at beløpet som kommer inn i banken er mindre enn salgsbeløpet. For å bokføre dette kan man gjøre som i denne guiden.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎03-04-2018 14:18
Har du bokført en betaling feil, eller skulle den ikke ha vært bokført i det hele tatt, kan du angre dette under Kasse og bank. Les mer her. 
Vis hele artikkelen
av Bjørn Erik Dørre VISMA
Hvis du har bankintegrasjon mellom DNB og Visma eAccounting, er det viktig at du setter opp riktige innstillinger i din nettbank.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎02-03-2018 08:07
Denne artikkelen tar for seg bokføring av betaling på fakturaer ved bruk av Kasse og Bank, og hva du bør tenke på i den forbindelse. Dette avhenger av om du bruker KID på fakturaene eller ikke.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎09-11-2018 10:16
Når det har vært en bevegelse i nettbanken din og denne transaksjonen har kommet inn i programmet så vil du få mulighet til avstemme mot en faktura eller mot en åpen post i programmet. Når du ikke har faktura å avstemme mot så kan du klikke på søk og så velge hvorfor penger har gått inn eller ut av konto. Hvis ingen av Bokføringshendelsene passer til situasjonen kan du velge Øvrig uttak/innskudd.        Hvis noen av inntekts- eller kostnadstypene ikke passer til din transaksjon så velger du Egen kontering. Du får da mulighet til å velge fritt mellom kontoene i din kontoplan. Hvis du ikke finner ønsker konto huk av for "vis alle aktive poster" og "vis inaktive poster". Hvis den fortsatt ikke er synlig så betyr det at kontoen ikke er opprettet i kontoplanen.  Da kan du klikke HER for å guide angående kontoplan. Trykk på den blå søk knappen for liste over kontoer. Du kan legge til flere kontoer ved å trykke på det grønne pluss-tegnet til høyre. Etter at du har lagt inn ønsket kontoer og bilaget er balansert med 0 i differanse trykker du Bokfør.             
Vis hele artikkelen
av Bjørn Erik Dørre VISMA
Alle bevegelsene inn og ut på driftskontoen skal komme inn i programmet. Hvis transaksjoner fra banken ikke kommer over i programmet så kan du sjekke om kontonummer som ligger inne på Innstillinger- Kasse og Bank er det samme som du har bestilt integrasjon med hos DNB. Det må i tillegg ha vært bevegelser i nettbanken for at transaksjoner skal dukke opp. For videre hjelp ta gjerne kontakt med DNB kundeservice eller kontakt Avendo Support. For å se hvilken konto du har registrert i programmet gjør du følgende: Gå til Innstillinger – Kasse- og Bankkonto. Klikk på driftskontoen. Da får du opp bildet som du ser under Klikk på knappen Rediger. Nå vil du se kontonummeret du har registrert i ditt program. Sjekk at dette er det samme som er registrert og knyttet til din nettbank
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎09-11-2018 15:56
Når kunden har betalt fakturaen du har sendt ut, finnes to alternativer for å registrere innbetalingen. Du kan en enten registrere dette direkte på fakturaen, eller via Kasse og bank. Dersom du har registrert innbetaling på feil faktura, må du kreditere denne og registrere en utbetaling på kreditnotaen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎07-11-2018 08:15
Ingen leverandørfakturaer kommer over til nettbanken Når du har bankintegrasjon og oppretter en leverandørfaktura i programmet, vil fakturaen bli overført nettbanken din løpet av kort tid for godkjenning. Har du bankintegrasjon med DNB vil du finne disse under Filoverføring - Godkjenne filer. Når du godkjenner en faktura vil banken utføre utbetaling på forfallsdato og en bankhendelse vil komme inn i programmet. Denne kan du avstemme mot leverandørfakturaen. Hvis du ikke får faktura over til nettbanken kan dette skyldes innstillingene dine i nettbanken.  For DNB, se Oppsett i DNB nettbank. Ta evt. kontakt med DNB kundeservice for flere spørsmål om dette.  For Danske Bank, se kontaktinfo til kundeservice . Kun en leverandørfaktura har ikke kommet over til nettbanken, resten ok Hvis innstillingene er lagt opp riktig i nettbanken og leverandørfakturaer er blitt overført tidligere, har fakturaen mest sannsynlig blitt stoppet av banken. Den vanligste grunnen til dette er feil KID, men det kan også være andre grunner. Bokfører du en leverandørfaktura med dagens dato vil denne i de fleste tilfeller ikke bli overført til nettbanken. For DNB, se status på Filoverføring - Status innsendte filer. Her kan du søke på datoen leverandørfakturaen skulle ha blitt overført. Ta evt. kontakt med DNB kundeservice for flere spørsmål om dette.  Dersom status viser “Feil i sekvenskontroll” så må du kontakte banken for å be de resette sekvenskontroltelleren. For Danske Bank, se kontaktinfo til kundeservice . Hvis en faktura ikke har gått over fra eAccounting til nettbanken kan du manuelt legge inn utbetalingen i nettbanken din. Når pengene har gått ut av din bankkonto vil denne transaksjonen dukke opp i Kasse og bank. Her du avstemme bankhendelsen mot leverandørfakturaen så den blir registrert som betalt i programmet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎06-11-2018 09:31
Registrere utbetaling av leverandørfaktura   Hvis man starter med å legge inn transaksjoner fra banken går man først til  Kasse og Bank   og velger først hvilken konto betalingen skal registreres på. Det vanligste er å velge Bankinnskudd (driftskonto). Klikk på  Ny bankhendelse  øverst i høyre hjørnet. I menyen som dukker opp setter du inn innbetalingsdato og beløpet. I det grå feltet under klikker på nedtrekksmenyen og velger  Penger ut . Deretter klikker du på  Legg til . Det er da lagt til en bankhendelse som tilsier at det har blitt betalt penger ut, da gjenstår det å fortelle hvorfor disse pengene gikk ut. Dette gjør man ved å trykke på Søk . Hvis programmet foreslår fakturaen som skal betales kan du klikke  Bokfør  direkte etter å kontrollere denne. En meny for avstemming av bankhendelsen dukker da opp. Når det er snakk om betaling av en leverandørfaktura velger man da Betaling av leverandørfaktura. I feltet som dukker under velger du hvilket faktura som skal avstemmes. Deretter klikker på  Bokfør .       Leverandørfakturaer kan også registreres som betalt direkte ved å gå til Innkjøp ->  Leverandørfakturaer -> markere leverandørfakturaen og velge Betale. Betalingen vil deretter legge seg som en bankhendelse på Kasse og Bank, matchet mot leverandørfakturaen.         
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎09-11-2018 15:57
  Registrere utenlandsk innbetaling/utbetaling   Gå til  Kasse og Bank . Under konto velg Bankkonto. Klikk på Ny Bankhendelse i høyre hjørnet.   I menyen som dukker opp sett inn dato for betalingen og legg inn beløp. Klikk på det grå feltet under beløp og velg penger inn/ut (penger inn hvis det er en innbetaling eller penger ut hvis det er utbetaling.  Deretter huk av for utenlandsk betaling. Velg hvilken valuta det er snakk om og beløpet i denne valutaen. Det skal stå både i Nok og i utenlandsk valuta.   Klikk på  Legg til . Nå vil det dukke opp et gult felt under og du kan klikke på  Søk . Du vil nå få et valg og i nedtrekksmenyen velger du om det er betaling av leverandørfaktura eller kundefaktura.  Hvis fakuta er i utenlandsk valuta må det merkes med utenlandsk betaling og tilsvarende valuta for å kunne finne faktura i denne menyen.     Deretter i feltet som dukker opp velger du hvilke faktura som avstemmes og klikk på  Bokfør .
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎19-10-2018 11:41
Se beskrivelse på hvordan du fører et øvrig uttak i Kasse og bank. Øvrig uttak benyttes for generelle utbetalinger.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎19-10-2018 12:22
Når du skal føre en generell innbetaling i Kasse og bank, velger du Øvrig innskudd.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker