We use cookies to collect information on your interaction with our website and combine this with the data you provide us to build a profile so we can show you content tailored to your interests. By accepting, you allow us to collect and process your personal informationas described here.
Årsskiftet er ofte en travel periode for deg som driver med regnskap, og dette gjelder også alle våre kunder. Dette kan dessverre føre til mye trafikk i våre support kanaler, og kan føre til en del ventetid for deg. Derfor kan det være lurt å gjøre seg kjent med denne artikkelen, og se om du finner svaret på det du lurer på her.
Under følger en beskrivelse på hvordan du henter skattekort gjennom lønnsmodulen i Visma eAccounting. Det er anbefalt å gjøre dette før hver lønnskjøring for å sikre at ansatte alltid har oppdatert trekk informasjon.
Du kan hente skattekort fra to steder i lønnsmodulen i Visma eAccounting. Disse er lagt på to steder for å være tilgjengelig i de to prosessene dette er vanlig å gjøre. Under Lønnsslipp - i forbindelse med lønnskjøring eller under Ansatte ved registrering av nye ansatte. De gjør akkurat det samme fra begge steder.
Under ser du hvor den finnes ved oversikten over Ansatte:
Ved å klikke på Forespørsel av Skattekort her vil du få spørsmål om hvem du vil bestille skattekort for, enten enkeltansatte eller alle.
MERK! I Visma eAccounting finnes ingen mulighet til å definere om en ansatt skal beskattes etter Hoved- eller biarbeidsgiver informasjonen. Så dersom du har ansatte som kun skal bruke biarbeidsgiver trekk (som oftest en fast prosent), anbefales det å ikke hente skattekort til disse da systemet automatisk vil bruke tabelltrekket om det er utfylt.
Når du klikker send forespørsel sendes en “bestilling” til Altinn om hente skattekortene for dette selskapet.
Det vil kunne ta noen minutter før Altinn har skattekortene klare. Så vent litt med å klikke på Oppdater Status. Når Altinn svarer med at skattekortene er klare til å hentes ned vil du se dette vinduet i Visma eAccounting.
Klikk på Hent skattekort. Du må nå idenfisere deg opp mot Altinn via den ordinære autentisering prosessen med Altinn. (Har du aldri lagt inn disse innstillingene anbefales denne artikkelen )
Etter autentisering vil du få denne informasjonsmeldingen. (Om ikke autentiseringen lukker seg automatisk og ber deg autentisere på nytt klikk avbryt)
NB! Det er ingen støtte for å se nøyaktig hvilke endringer er gjort i dagens versjon av denne funksjonen. Så for å se konkrete endringer må man inn på hver ansatt.
Vi har opplevd at noen brukere av Chrome nettleser får en feilmelding "Ukjent Feil oppstod" ved forsøk på å autentisere seg opp mot Altinn. Opplever du dette forsøk en annen nettleser. Vi undersøker denne saken for en feilretting ved et senere tidspunkt.
Er foretaket ditt pliktig til å innbetale til pensjonsordning på vegne av de ansatte kan dette håndteres via Visma eAccounting Lønnsslipp. Les mer her.
Reise m/overnatting skal fra 2018 deles opp i en trekkpliktig del av 150,- og det overskytende beløpet som trekkfritt. Dette betyr at man må benytte to lønnsarter for dette, på samme måte som det allerede fungerer for bilgodtgjørelse i dag.
Ny lønnsart Diett trekkpliktig del har blitt lagt til i Visma eAccounting. Her kjøres de første 150,-. Det resterende beløpet legges så til lønnsarten Reise m/overnatting. eAccounting regner ikke dette ut automatisk så man må selv legge til det trekkpliktige beløpet. Merk at dette gjelder kun reise med overnatting. Diett 6-12 timer og over 12 timer er fortsatt ikke trekkpliktig. Det vil gjelde ved overnatting på pensjonat eller privat, eAccounting støtter derimot ikke disse to mulighetene for innrapportering, kun reise med overnatting på hotell.
Dersom man har døgnsats på 733,- og skal registrere 1 døgn vil oppdelingen på lønnsslippen bli slik: 733 - 150 = 583,- trekkfri del og 150,- trekkpliktig del.
På lønnsslippen registreres dette slik:
“Diett, trekkpliktig del” beregner skatt med prosentsats og det genereres arbeidsgiveravgift og selvfølgelig skattetrekk for denne lønnsarten.
Visma eAccounting Lønnslipp har et begrenset utvalg lønnsarter, men dekker de vanligste behovene for småbedrifter. Se hvilke lønnsarter som dekkes her.
Etatenes Fellesforvaltning (EFF) drifter a-ordningen og arbeider med en tjeneste som gir deg innsyn i informasjonen som er sendt inn via a-melding, og som presenterer data slik at dette kan avstemmes mot ditt lønnssystem.
I noen tilfeller vil vi trenge mer informasjon fra Altinn for å løse et problem med innsending av A-melding. Dette gjøres ved å hente A-meldingsfilene fra Altinn og sende disse til oss. Filene inneholder en logg som gir nyttig informasjon.
Ved henting av tilbakemelding på A-melding kan du få melding at denne er avvist. Når man klikker på Åpne for å se mer informasjon ser man denne meldingen på en eller flere av de ansatte.
Ved bruk av Visma eAccounting Lønnslipp sender man A-melding til Altinn. Det kan være tilfeller der denne ikke blir godkjent, og dermed avvist. For å løse dette må man gjøre de endringene som kreves og sende A-meldingen på nytt.
Denne guiden viser hvordan du registrerer brukernavn og passord på sms for innlogging til Altinn. Dette brukes ved henting av A-melding i Visma eAccounting Lønnslipp.
Denne guiden viser deg hvordan du legger inn info i Altinn slik at du kan sende Amelding fra Visma eAccounting Lønnslipp. Det er viktig at denne følges nøye!
Lurer du for eksempel på om en lønnsart inngår i grunnlag for arbeidsgiveravgift, eller hvilken konto den bokføres på i regnskapet? Denne artikkelen gir en oversikt. Nederst vises også info om hvordan arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk og feriepenger bokføres (som standard).