Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎25-07-2018 13:44
Denne guiden forklarer hvordan du fører moms på fakturaer for varer fra utlandet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av FrederikS VISMA ‎18-03-2019 15:42
Alternative måter å håndtere forholdsmessig mva. i Visma eAccounting Ved bokføring av inngående faktura Beregning/korrigering etter mva termin som manuelt bilag
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎30-01-2019 11:44
Noen ganger må man registrere betaling på leverandørfaktura gjennom andre kontoer enn de man har registrert under Innstillinger - Kasse- og bankkonto, da disse kun kan knyttes til hovedbokskontoer mellom 1900 - 1989. Les hvordan dette gjøres her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎09-11-2018 15:57
  Registrere utenlandsk innbetaling/utbetaling   Gå til  Kasse og Bank . Under konto velg Bankkonto. Klikk på Ny Bankhendelse i høyre hjørnet.   I menyen som dukker opp sett inn dato for betalingen og legg inn beløp. Klikk på det grå feltet under beløp og velg penger inn/ut (penger inn hvis det er en innbetaling eller penger ut hvis det er utbetaling.  Deretter huk av for utenlandsk betaling. Velg hvilken valuta det er snakk om og beløpet i denne valutaen. Det skal stå både i Nok og i utenlandsk valuta.   Klikk på  Legg til . Nå vil det dukke opp et gult felt under og du kan klikke på  Søk . Du vil nå få et valg og i nedtrekksmenyen velger du om det er betaling av leverandørfaktura eller kundefaktura.  Hvis fakuta er i utenlandsk valuta må det merkes med utenlandsk betaling og tilsvarende valuta for å kunne finne faktura i denne menyen.     Deretter i feltet som dukker opp velger du hvilke faktura som avstemmes og klikk på  Bokfør .
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎15-03-2019 16:11
Skal du registrere en dobbeltbetaling har du nå mulighet til å føre direkte mot kunde- eller leverandørreskontro, uten tilhørende faktura.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎16-01-2018 12:26
Her finner du en samling av ofte stilte spørsmål for Innkjøp.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎12-04-2018 15:40
Få en oversikt over leverandørregisteret i Visma eAccounting her. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Linn Østensen VISMA ‎17-04-2018 13:31
Ofte gjøres kjøp der du ikke får en faktura, men en kvittering. I programmet kan du registrere dette som et innkjøp med kvittering, der du også kan koble bilde av selve kvitteringen til bilaget. Les mer her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎30-01-2019 11:15
Les mer om hvordan du oppretter ny leverandørfaktura i Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎30-01-2019 10:46
Det er ikke mulig å slette en leverandørfaktura som allerede er bokført i Visma eAccounting. Fakturaen må nulles ut, enten ved hjelp av vår funksjon for å annullere leverandørfaktura eller ved å krediteres. Les mer om hvordan dette gjøres her. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎30-01-2019 11:17
Noen ganger kan man være uheldig å registrere en betaling på en leverandørfaktura som egentlig skulle ha vært kreditert og kjedet, eller at det er blitt registrert betaling på en leverandørfaktura som er feil og som må rettes. Denne artikkelen viser deg hvordan du løser dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎30-01-2019 09:39
Alternativ 1: uten bankintegrasjon   1. Gå til Innkjøp – Leverandørfakturaer – Ubetalte leverandørfakturaer – Klikk på fakturaen som skal betales – Handling - Registrere betaling. (Husk: Oppretter du en ny utenlandsk faktura må fakturadato være dagens dato grunnet dagens valutakurs).     2. Her vil både beløpet i den utenlandske valutaen og beløpet i NOK dukke opp. Dette er beløpene som var registrert på fakturaen på bokføringstidspunktet. Dersom beløpet betalt i NOK avviker fra dette beløpet skriver du inn det som faktisk var betalt og trukket fra kontoen din under Betalt beløp. Det vil da bli dannet et valutatap eller en valutagevinst. Dette gjøres automatisk av programmet. Skal du delbetale leverandørfakturaen må du endre både det norske og utenlandske beløpet til det du skal betale nå.     3. Er det blitt trukket et bankgebyr på transaksjonen kan dette legges inn under Bankgebyr før du bokfører. Merk: bankgebyret må regnes med i Betalt beløp, da dette vil bli trukket fra det betalte beløpet og bokføres separat på bilaget.    4. Kontroller at kontoen det betales fra og betalingsdato er korrekt. Klikk så på Bokfør.    5. Når betalingen er bokført kan du finne betalingsbilaget under Kasse og bank eller Regnskap - Bilagsoversikt. På betalingsbilaget vil du se eventuell gevinst/tap, hvor stort beløpet er, og hvilke hovedbokskontoer det er bokført på.   Alternativ 2: med bankintegrasjon   Har du bankintegrasjon må betalingen registreres fra Kasse og bank, da bankhendelsen automatisk vil bli overført fra din bank.   1. Gå til Kasse og bank og velg kontoen du har betalt leverandørfakturaen fra.     2. Finn den aktuelle bankhendelsen. Om programmet foreslår matching, kontroller at det er riktig faktura og at beløpene er riktige. Stemmer dette kan du klikke på Bokfør.   Er det ikke foreslått matching må du klikke på Søk. Velg Betaling av leverandørfaktura i nedtrekksmenyen for Bokføringshendelse, velg deretter riktig faktura og klikk på Bokfør.  Merk: For at du skal kunne finne leverandørfakturaen må bankhendelsen være registrert som en utenlandsbetaling. Er den ikke det, klikk på bankhendelsen og deretter Endre hendelse. Huk av for Utenlandsbetaling og legg inn utenlandsk beløp, velg riktig valuta og Lagre.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mikael Degerman VISMA ‎30-01-2019 09:47
Da bla. Kina har annet betalingssystem enn i Europa vil du møte på utfordringer når du legger opp bankopplysningene. Det du må gjøre er å legge inn ditt eget kontonummer og IBAN. Når fakturaen bokføres må denne avvises i nettbanken. Så må du registrere en manuell betaling fra nettbanken. Denne filen vil som vanlig komme inn i eAccounting slik at du får avstemt den mot fakturaen.  
Vis hele artikkelen
av Bjørn Erik Dørre VISMA
På grunn av øreavrunding kan det oppstå en øredifferanse på fakturaen du har mottatt og det du får registrert i programmet. For å få balansen til å gå i null må du legge opp en hovedbokskonto for øredifferanse og føre det avvikende beløpet inn der. Da skal balansen gå i null slik at du får bokført.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎30-01-2019 12:31
Periodisering er å fordele en kostnad utover flere perioder. Husleie kan være et eksempel på noe man kan periodisere. Hvis du får fakturaen for husleien i dag, men den gjelder for halvt år fremover i tid kan du fordele kostnaden utover de kommende månedene.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎30-01-2019 12:32
For å opprette en utenlandsk leverandør kan du gå inn på Innkjøp - Leverandør - Ny Leverandør. Det er viktig her å passe på at all info i feltet Utenlandsbetaling har blitt fylt inn.     Når leverandøren er utenlandsk må du velge hvilket land leverandøren er fra. Da det er når du velger et annet land enn Norge at feltene for Utenlandsbetaling blir aktive. Her legger du opp leverandørens bankopplysninger og hvilken valuta den skal betales i. NB: For utenlandske leverandører benyttes enten kombinasjonen IBAN/BIC(Swift) eller BBAN/Bankkode.    Pass på at du velger hvilken bankkonto i programmet fakturaen skal betales gjennom. Dette en av bankkontoene som er opprettet som en driftskonto i programmet under Innstillinger - Kasse- og bankkonto. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎30-01-2019 13:09
Gå til Innkjøp - Leverandørfaktura - Ny leverandørfaktura. Velg leverandører i nedtrekksmenyen for leverandør og fyll inn nødvendig fakturainformasjon i fakturabildet.   Legg opp hvilke hovedbokskontoer kostnaden skal registreres på. Når du legger inn fakturadatoen vil forfallsdatoen automatisk endre seg etter innstillingene på leverandøren. Dette kan overstyres. Når du legger opp totalbeløpet vil samme beløpet automatisk legge seg på leverandørreskontroren 2400.   Dersom du, ved opprettelse av en leverandørfaktura, velger en leverandør med en annen valuta enn NOK vil det automatisk dukke opp et felt for valuta. Totalbeløpet og beløpet på hovedbokskontoen legges i den valutaen det skal betales i. Du kan selv endre foreslått kurs i valutakursfeltet. Deretter velger du hovedbokskonto(er) som de resterende beløpet skal føres på. Når differansen går i null og bilaget er korrekt ført klikker du på Bokfør. På nederste linja i vinduet kan du klikke på Vis bokføringen i NOK dersom du ønsker å se hva dette er i norske kroner med den valgte valutaen.   Dersom du ikke finner en hovedbokskonto som passer med din føring kan huke av for «Vis alle aktive poster» eller «Vis alle inaktive poster». Dersom du fremdeles ikke finner korrekt konto kan du opprette en ny.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎19-02-2019 14:05
Som kunde av Visma eAccounting er du allerede opprettet som bruker av tjenesten AutoInvoice. Denne artikkelen viser deg hvordan du enkelt kan sette i gang med sending og mottak av e-faktura.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker