Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Zuzanna Burkowicz MODERATOR ‎19-04-2019 12:20
Denne artikkelen beskriver hvordan du deaktiverer et samarbeid med regnskapsfører som bruker Visma Byrå. Etter å ha deaktivert kan du fortsette med Visma eAccounting på egen hånd eller aktivere samarbeid med en ny regnskapsfører.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Zuzanna Burkowicz MODERATOR ‎19-04-2019 10:53
Fordelen med å arbeide med bilagsserier er at en bestemt type transaksjoner blir enklere å spore i ettertid. Hvis du velger bilagsserie A, for eksempel en kundefaktura, og oppretter et bilag som relaterer til en kundefaktura, får den bokstaven A før bilagsnummeret i bilagslisten. Innstillinger for bilagsserier opprettes under Innstillinger - Firmainnstillinger.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎02-04-2019 07:46
Dersom administrator på et firma i Vismaonline aktiverer bruk av totrinnskontroll på firmanivå fører det til at alle brukere som er knyttet til firmaet vil få beskjed om å bruke totrinnskontroll neste gang de logger seg på Vismaonline. Dette uavhengig av hvilket firma de skal logge seg inn på. Gjennomfør de 5 stegene som inkluderer Google autentiser appen slik at man kommer inn i Vismaonline.   Hvorfor ta i bruk totrinnskontroll:    Totrinnskontroll er et ekstra lag med sikkerhet for ditt system som stadig flere benytter seg av og har blitt en sikkerhetsstandard når det kommer til nettbaserte tjenester. Visma er selvfølgelig ikke et unntak. Det gir deg det ekstra laget med sikkerhet skulle passord kommer på avveie.    Aktivere totrinnskontroll:   1. Det første man må gjøre for å ta i bruk totrinnskontroll er å aktivere dette under firmainnstillinger. - Mine tjenester - Firmanavn oppe til høyre - firmainnstillinger - Rediger/blyant - aktiver "obligatorisk totrinnskontroll.   2. Gå til min brukerprofil og aktiver totrinnskontroll under sikkerhet. - Mine tjenester - Firmanavn oppe til høyre - min brukerprofil - Rediger/blyant - Aktiver totrinnskontroll     3. Skriv inn passordet ditt og følg oppsettveiviserens 5 trinn:                 3. Etter denne prosessen er fullført vil man måtte bruke sikkerhetskode for innlogging på en ny enhet, men man kan velge å huske enheten i 30dager.        Deaktivere totrinnskontroll:   For å deaktivere totrinnskontroll på din bruker så velg firma oppe til høyre og klikk Min brukerprofil. Klikk deretter Rediger/blyant - Deaktiver totrinnskontroll, bekreft og legg inn kode.       Hvis du har mistet telefonen og dermed ikke har muligheten til å logge inn så kan du trykke på  "Prøv en annen måte". Du bil da må muligheten til å bruke engangskode/beredskapskoden som ble opprettet ved oppsett av totrinnskontroll. Hvis du ikke har denne beredskapskoden så kan eAccounting supportlinje opprette en slik til deg, ta kontakt på telefon, epost eller chat.    Etter du har kommet deg inn i programmet igjen så kan du deaktivere totrinnskontroll som forklart nedenfor. Hvis du ønsker å fortsette med totrinnskontroll så reaktiverer du det igjen for å koble det opp mot ny telefon.    Hvis man har logget inn med beredskapskode så vil det opprettes en ny beredskapskode som kan brukes til å deaktivere totrinnskontroll. Man trykker da på mistet mobilen og brukerberedskapskoden for å deaktivere.           
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sara Malm VISMA ‎15-03-2019 17:13
Når du starter opp med Visma eAccounting må du huske å legge inn den inngående balansen. Om du begynner midt i et regnskapsår legger du isteden inn saldobalansen (se lenger ned i artikkelen).
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Rong VISMA ‎30-01-2019 16:10
Du kan importere kunde-, artikkel- og leverandørregister, samt kontoplan og kostnadsbærere inn i eAccounting. Denne artikkelen beskriver fremgangsmåten for import.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Petter Lippestad VISMA ‎30-01-2019 15:59
Dersom du benytter Visma eAccounting og Visma Webshop har du mulighet til å integrere regnskapssystemet med din nettbutikk. Når du logger deg inn i din Vismaløsning vil du få opp følgende melding:     Velger du Ja her vil du få opp følgende bilde:     Dersom du velger å trykke Ja her vil regnskapssystemet integreres mot din nettbutikk. Har du allerede opprettet artikler i ditt regnskapssystem vil disse bli overført til Visma Webshop. Merk at du ikke lenger vil kunne opprette artikler direkte i Visma Webshop, kun i Visma eAccounting.   Ønsker du manuelt å kunne redigere din integrasjon kan du styre denne under Innstillinger - Firmainnstillinger og Hovedopplysninger.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mikael Degerman VISMA ‎30-01-2019 15:40
Artiklene som allerede ligger i Webshop vil bli overført til eAccounting. Etter at integrasjonen er utført vil man ikke lengre ha tilgang til å opprette artikler i Webshop. Disse må nå i stedet opprettes i eAccounting ved å gå inn på Salg – Artikler.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mikael Degerman VISMA ‎30-01-2019 15:23
Denne artikkelen gir en oversikt over info som må være med i artikkelregisteret ved import.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mikael Degerman VISMA ‎30-01-2019 15:21
Denne artikkelen gir en oversikt over info som må være med i kunderegisteret ved import.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mikael Degerman VISMA ‎30-01-2019 15:19
Denne artikkelen gir en oversikt over info som må være med i leverandørregisteret ved import.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mikael Degerman VISMA ‎30-01-2019 13:05
Innstillinger for utseendet på fakturaer finner du på Innstillinger - Firmainnstillinger - Andre opplysninger - (nederst til høyre)      Under Logo kan du legge til/ endre logo. Les mer om dette her. Under Utskriftsinnstillinger har du følgende valg: - Faktura med ramme: huk av her hvis du ønsker ramme rundt fakturaen - Bruk KID: erstatter betalingsreferansen på fakturaen med et KID-nr (som genereres automatisk). Les mer om KID her.  - Vis QR-kode på fakturautskrift: denne funksjonen legger inn en QR-kode med betalingsinformasjon på fakturaen. Les mer om dette her.  - Vis artikkelnummer/enhet/antall/enhetspris på utskrift: her kan du velge om du vil at dette skal vises på fakturaen eller ikke. - Vis prosjekt på kundefaktura: Hvis du vil skrive ut prosjekt på faktura, merk av boksen. Hvis alle fakturalinjer er relatert til samme prosjekt, blir prosjektnavnet skrevet ut i fakturaens overskrift. Hvis fakturalinjene er relatert til forskjellige prosjekt, blir prosjektnavnet skrevet ut på hver fakturalinje.   - Bakgrunn faktura: her har du tre valg for hva som skal vises på fakturaen.  Firmanavn og bunntekst: dette viser firmanavnet øverst til høyre på fakturaen,      samt bunntekst med firmainformasjon.  Egen logo og bunntekst: dette viser logoen istedenfor firmanavnet, samt bunntekst med firmainformasjon.  Eget bakgrunnsbilde: dette viser bakgrunnsbilde som kan lastes opp. Les mer om dette her. Merk at bakgrunnsbilde erstatter firmanavn/logo og bunntekst med firmainformasjon. Husk å Lagre etter å ha gjort endringer.  Ønsker du å se hvordan fakturaen vil se ut kan du klikke på Forhåndsvis faktura. Man vil da laste ned en eksempelfaktura med innstillingene over. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎30-01-2019 13:03
Nye kunder har bokføringsforslag for lønn som standard. Hvis du er eksisterende kunde og ikke har dette, kan du opprette det som beskrevet her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎09-11-2018 14:50
Dersom du ønsker å legge til QR kode på din faktura går du inn på Innstillinger - Firmainnstillinger - Andre opplysninger - Utskriftsinnstillinger - Huk av "Vis QR-kode på fakturautskrift".      
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎09-11-2018 09:52
Gå inn på Innstillinger – Firmainnstillinger - Andre opplysninger. Bla litt ned på siden så vil du over utskriftinnstillinger se Logo.  Trykk der det står Legg til/ Endre logo. Her kan du laste opp logoen som du har lagret på maskinen din.       Det er anbefalt at du benytter en logo i .PNG format som er under 1MB, rundt 300×300 pixler stor og med en oppløsning på minst 200 dpi. Du kan også benytte logo som er i .GIF eller .JPG format, men det er grafikk i .PNG format som blir penest, da disse filene ikke får noe kvalitetstap på bildene. Det er normalt sett en enkel sak å endre filtype i et bilderedigeringsprogram som f.eks. Paint eller Photoshop.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎09-11-2018 09:49
For å bestemme eller forandre standardtekstene som kommer med e-postene man sender fra eAccoutning går man først inn på Innstillinger i menyen til venstre. Her velger man Firmainnstillinger og fanen Andre opplysninger.    På høyre side vil du se Standardtekster e-post. Her kan du bestemme de forskjellige tekstene som kommer med når du sender tilbud, ordre eller faktura fra eAccounting.      Hvis du trykker der det står Vis Utenlandsk tekst, så kan du også legge inn standardtekster på e-post som blir sendt til andre land enn Norge.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Fredrik Eskeland MODERATOR ‎18-10-2018 14:54
Visma eAccounting tar i bruk Norsk standardplan 4102, det vil si at det ligger inne en del kontoer ved oppstart. Hvis man ønsker kan man legge til egne kontoer eller redigere det som er på følgende måte:   Hvordan legge til en ny konto:   Gå til innstillinger og velg kontoplan. Her vil du får en oversikt over alle kontoer som ligger inne i ditt system. Her kan du også velge å vise eller skjule kontoer som er satt som inaktive.   For å opprette en ny konto trykker du må den grønne knappen for "ny konto" oppe til høyre. Du vil da få opp en meny hvor du må angi et kontonummer som ikke allerede er i bruk og et navn på kontoen. Her velger du også hvilken mva-kode som skal settes på kontoen.       Importere kontoplan:   Det er også mulig å importere en egen kontoplan sålenge man har denne som CSV-fil. For å gjøre dette må man gå til innstilinger - import og eksport. For mer info se:  Hvordan eksportere og importere kontoplan          
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mathilde Aasebø VISMA ‎17-09-2018 16:22
Dersom du ønsker å låse en periode du er ferdig med, går du på Innstillinger – Firmainnstillinger - Bokføringsopplysninger.  Trykk på feltet Bokføring låst t.o.m, velg perioden du ønsker å låse, deretter trykk på Lagre. Om du ønsker å føre et bilag på låst periode kan du gå tilbake å endre på dette.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lisa Rognerud VISMA ‎10-08-2018 08:58
Denne guiden viser hva du gjør om du bytter firmatype (og dermed org.nr) i Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎15-06-2018 09:40
Les hvordan du nullstiller Visma eAccounting, og hva som er lurt å tenke på i forbindelse med en nullstilling.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎09-03-2018 08:53
Dersom man får melding "Bad request - error 400" ved pålogging til Visma eAccounting så skyldes det at det mangler en informasjonskapsel i din nettleser. Denne må være der pga sikkerhetshensyn.   Forsøk følgende dersom du får den meldingen: 1. Oppfrisk nettsiden, klikk F5 2. Dersom ikke det hjelper så lukk ned nettsiden og åpne den på nytt. 3. Dersom ikke det hjelper så tøm informasjonskapsler i nettleseren og forsøk på nytt   For å tømme informasjonskapsler i nettleseren så gjør følgende: Når man er inne i nettleseren klikk CTRL+Shift+Delete Nå kan man slette infokapsler/cookies og buffer/hurtiglager. Start nettleseren på nytt.   Her er en mer detaljert beskrivelse for de ulike nettleserne: https://help.visma.net/no_no/etax-ef/content/online-help/etax-no-clear-cache-memory.htm
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker