avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Visma eAccounting

Sorter etter:
Sist oppdatert av Mats Kvamme MODERATOR fredag
Har du utbetalt lønn i flere transaksjoner? I Visma eAccounting er det ikke mulig å avstemme to eller flere bankhendelser mot en lønnsslipp. I denne artikkelen skal vi gå igjennom hvordan du kan løse dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mats Kvamme MODERATOR ‎07-07-2020 16:27
Ingen leverandørfakturaer kommer over til nettbanken Når du har bankintegrasjon og oppretter en leverandørfaktura i programmet, vil fakturaen bli overført nettbanken din løpet av kort tid for godkjenning. Har du bankintegrasjon med DNB vil du finne disse under Filoverføring - Godkjenne filer. Når du godkjenner en faktura vil banken utføre utbetaling på forfallsdato og en transaksjon vil komme inn i programmet. Denne kan du avstemme mot leverandørfakturaen. Hvis du ikke får faktura over til nettbanken kan dette skyldes innstillingene dine i nettbanken.  For DNB, se Oppsett i DNB nettbank. Ta evt. kontakt med DNB kundeservice for flere spørsmål om dette.  For Danske Bank, se kontaktinfo til kundeservice . Kun en leverandørfaktura har ikke kommet over til nettbanken, resten ok Hvis innstillingene er lagt opp riktig i nettbanken og leverandørfakturaer er blitt overført tidligere, har fakturaen mest sannsynlig blitt stoppet av banken. Den vanligste grunnen til dette er feil KID, men det kan også være andre grunner. Bokfører du en leverandørfaktura med forfall på dagens dato vil denne i de fleste tilfeller ikke bli overført til nettbanken. Dette er fordi man ikke kan legge inn forfall tidligere enn dagens dato, etter bankintegrasjonen er aktiv. Da skal man ikke kunne sende fakturaer som allerede er betalt til banken, og skal etterregistreres i Visma eAccounting. For DNB, se status på Filoverføring - Status innsendte filer. Her kan du søke på datoen leverandørfakturaen skulle ha blitt overført. Ta evt. kontakt med DNB kundeservice for flere spørsmål om dette.  Dersom status viser “Feil i sekvenskontroll” så må du kontakte banken for å be de resette sekvenskontroltelleren. For Danske Bank, se kontaktinfo til kundeservice . Hvis en faktura ikke har gått over fra eAccounting til nettbanken kan du manuelt legge inn utbetalingen i nettbanken din. Når pengene har gått ut av din bankkonto vil denne transaksjonen dukke opp i Kasse og bank. Her avstemmer du transaksjonen mot leverandørfakturaen så den blir registrert som betalt i programmet. "Feil i sekvenskontroll" ved DNB bankintegrasjon Dette er dessverre noe som kan oppstå fra tid til annen med dagens direkte bankintegrasjon til DNB.  Dersom status viser "Feil i sekvenskontroll" må du kontakte DNB kundesenter og be de resette sekvenskontrolltelleren din i bankintegrasjonen til Visma eAccounting. Sekvenskontrollen er en ekstra sikkerhet fra DNB for at ikke filer skal komme flere ganger til banken.  Og derfor må sekvenskontrollen være rett for at betalingen skal bli gjennomført. Vi beklager dette og de ulempene det medfører for våre berørte kunder. Kontaktinformasjon DNB Kundeservice Bedrift.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Karoline Rønsdal VISMA ‎03-07-2020 12:01
Skal du rapportere fravær for en av dine ansatte i Visma eAccounting Lønn? Her får du en oversikt over hvilke fravær som skal rapporteres. I tillegg skal vi se på hvordan vi kan se dette på A-Meldingen. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎23-06-2020 10:40
Les hvordan du håndterer de nye satsene for bilgodtgjørelse/kilometergodtgjørelse her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎22-06-2020 13:03
Se ofte stilte spørsmål i forbindelse med Visma eAccounting Lønnsslipp.
Vis hele artikkelen
av Mats Kvamme MODERATOR
Har du eiendeler som du skal registrere i regnskapet ditt, og eventuelt avskrive? I denne artikkelen viser vi deg hvordan. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎16-06-2020 14:22
Les og se video om bokføring og sending av MVA- og A-melding.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Andre Hellesvik VISMA ‎16-06-2020 13:25
    Har du en revisor som ønsker tilgang til ditt regnskap i Visma eAccounting? Slik løser du det.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎08-06-2020 08:37
Legge inn faktura fra tidligere program Etter å ha registrert Inngående balanse eller saldo kan man "splitte" saldoen på 1509 og 2409 på de ulike kundene/leverandørene. Dette gjøres ved å bokføre et manuelt bilag som beskrevet under.    1. Gå til Regnskap - Bilag - Nytt bilag. 2. På Dato, anbefaler vi å ligge inn siste dag i forgående år altså 31.12.2018 hvis man skal starte med regnskapet for 2019.  3. På Beskrivelse kan du f.eks skrive "Reskontroføringer" 4. Legg først inn 1509 under Konto og velg Ikke reskontroførte kundefordringer (hvis du har registrert saldo på denne). 5. Registrer saldoen du har på kontoen under Kredit. Klikk deretter på plusstegnet for å lage en ny linje 6. Registrer kundefordringer: Legg inn 1500 under Konto og velg Reskontro og Ny reskontroføring.     7. Her er det viktig å huke av for Faktura/betaling og deretter velger du kunden.     Om ikke kunden er lagt inn fra før kan du klikke Ny kunde etter å ha klikket på nedtrekksmenyen.   8.  Legg inn fakturadato, forfallsdato, fakturanr, evt. KID og totalbeløp på fakturaen. Hvis du skal registrere en kreditnota skriver du - (minus) foran beløpet. Klikk deretter OK. 9. Gjenta steg 5-8 dette med alle fakturaer som står ubetalt per 31.12.XX.    10. Hvis du har gjeld til leverandørene dine: gjør det samme (ref. steg 4-9) bare med konto 2409 Leverandørgjeld istedenfor 1509  og 2400 istedenfor 1500. Prinsippet er det samme for kunder og leverandører som du ser beskrevet under.   11. Registrer leverandørgjeld: Legg så inn 2409 under Konto og velg Ikke reskontroført leverandørgjeld 12. Registrer saldoen du har på kontoen under Debet. Klikk deretter på plusstegnet for å lage en ny linje. 13. Legg inn 2400 under Konto og velg Reskontro og Ny reskontroføring. 14. Her er det viktig å huke av for Faktura/betaling og deretter velger du leverandøren.     15. I feltet fakturadato legger du inn 1.1 det aktuelle året du begynner med Visma eAccounting, f.eks 1.1.19. Dette selv om fakturadatoen faktisk var tidligere. Oversikten over reelle fakturadatoer får du fra det gamle regnskapssystemet (regnskapsfører), i form av en rapport over ubetalte fakturaer.   16. Forfallsdato kan du enten registrere med dato 01.01 eller faktisk dato frem i tid men dette har ikke noe betydning i regnskapet det er kun for oversikt. 17. Legg deretter inn fakturanr, evt. KID og totalbeløp på fakturaen. Hvis du skal registrere en kreditnota skriver du - (minus) foran beløpet. Klikk deretter OK. 18. Gjenta dette med alle leverandørfakturaene som står ubetalt ved begynnelsen av året eller tidspunktet du skal starte med å føre regnskapet i Visma eAccounting. 19. Gjør det samme med leverandørfakturaer  (ref. steg 9-13)   Eksempel på hvordan en slik føring ser ut:     
Vis hele artikkelen
av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager
Visma eAccounting Lager kan kjøpes i kombinasjon med Visma eAccounting Smart og Pro. Er det ønskelig å nedgradere til en mindre versjon av Visma eAccounting hvor Lager ikke er støttet eller du av andre grunner ønsker å si opp denne tjenesten så er følgende informasjon viktig. Bokfør alle lagerbevegelser. Alle lagerbevegelser blir skjult så viktig å sjekke at alt som skal bokføres gjøres det innen oppsigelsen trer i kraft. Det er dessverre ikke mulig å bokføre lagerbevegelsene etter at Lager er deaktivert. Lagerbilagene som allerede er bokført vil forbli uendret. Lagerbevegelsene som er bokført vil være helt upåvirket når oppsigelsen trer i kraft. Du vil se linkene til lagertransaksjonene på gamle ordre/faktura men klikker du på de vil ikke transaksjonen åpnes. Rapporter er tilgjengelig. Etter oppsigelsen vil du fortsatt ha mulighet å hente ut rapporter.   Kan jeg aktivere Visma eAccounting Lager igjen senere? Det er fullt mulig å aktivere tjenesten igjen ved en senere anledning hvis det er ønskelig ved å gå til   Utvidelser.    Hva skjer etter Lager er aktivert igjen? Ingen tidligere lagertransaksjoner vil vises.  Du vil ikke kunne registrere lagertransaksjoner før datoen du valgte å si opp Lager forrige gang. Dersom du går igjennom oppstartsveiviseren igjen vil du få mulighet til å sette saldo, denne vil skape et bilag i regnskapet som legges til dagens lagerverdi på lagerverdi kontoen i regnskapet. Tidligere registrert informasjon på et produkt som for eksempel strekkode feltet vil være synlig igjen.   Har du spørsmål?  Spør oss gjerne på  Chat her . Åpent 08-16 mandag til torsdag og 09-16 fredag.   Våre åpningstider på telefon er mandag til fredag 09-14. Telefon: 21898299 Epost: faktura@eaccounting.no
Vis hele artikkelen
av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager
Oppsigelse av Visma eAccounting. Informasjon om oppsigelsesfrist og viktig informasjon før og etter oppsigelsen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎03-06-2020 08:43
Denne artikkelen gir deg nyttig info om feriepenger, og hvordan dette håndteres i Visma eAccounting Lønnslipp.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎29-05-2020 14:14
Med Visma eAccounting kan du enkelt integrere din iZettle for å få importert et fult dagsoppgjør i ditt regnskap. I denne artikkelen går vi igjennom oppsettet av denne integrasjonen
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎27-05-2020 12:07
I denne artikkelen skal vi se på hva forholdsmessig mva er, og hvordan du enkelt kan fordele momsen i Visma eAccounting
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mats Kvamme MODERATOR ‎20-05-2020 08:10
Hvis du benytter en bank tilknyttet EIKA Gruppen kan du aktivere direkte bankintegrasjon til Visma eAccounting. Avstemming av kontoutskrifter og regnskap gjøres da automatisk og vil spare deg for mye tid. Alle innkommende og utgående betalinger av fakturaer vil bli matchet med tilsvarende transaksjoner slik at du får bedre kontroll over regnskapet ditt. Godkjenn leverandørfakturaene med totrinnskontroll (2FA) i Visma eAccounting og overfør til nettbanken din for betaling på forfallsdato.    Bankintegrasjon mellom Visma eAccounting og EIKA er knyttet gjennom tjenesten Visma.net AutoPay og gir deg mulighet for direkte bankintegrasjon mot flere bankkontoer (Driftskontoer). Integrasjonen i Visma eAccounting koster ikke noe ekstra fra Visma, men kostnad kan tilkomme fra din bank. Vi henviser deg derfor til å undersøke eventuelle priser hos din lokale bank.   Denne artikkelen guider deg gjennom aktivering av bankintegrasjon og bruk av Google Authenticator sin App for totrinnskontroll (2FA) og godkjenning for betaling av leverandørfakturaer direkte til bank.    Aktiver bankintegrasjon i Visma eAccounting Bruk av totrinnskontroll (2FA) - se egen artikkel Firmanivå (anbefalt), eller Brukernivå Kontakt din EIKA bank og inngå avtale om bankintegrasjon til Visma eAccounting Se lokalbanker i EIKA, her.   Aktivering av bankintegrasjon Gå til Innstillinger - Kasse og bankkonto. Velg og klikk på aktuell bankkonto(er) og knappen " Aktiver bankintegrasjon ". (NB!   For å kunne aktivere bankintegrasjon kreves det at IBAN-nummer legges inn på din driftskonto. For å kontrollere om IBAN-nummer er lagt inn, klikk aktuell driftskonto og trykk på knappen Rediger.     NB! Det er kun brukere med brukerrollen Administrator i tjenesten Visma.net AutoPay i Visma Online som har tilgang til “Aktiver bankintegrasjon” og “Godkjenne betalinger” som skal sendes til bank. Mangler brukeren denne rettigheten får man denne meldingen:     Får du denne meldingen, gå til fanekortet Visma Online - Brukere og sett rettigheten til brukeren i tjenesten Visma.net AutoPay til Administrator. Har du ikke rettigheter til å sette innstilling i Visma Online, kontakt ditt firmas Administrator.     Når brukeren er gitt riktige rettigheter - gå tilbake til bilde 1 og klikk Aktiver bankintegrasjon.   Aktivering av bankintegrasjon for AS har 2 steg og ser slik ut:     Når du har valgt de(n) bankkontoen du ønsker å aktivere bankintegrasjon for, trykk Neste og klikk på knappen Gå til bank.     Dersom ditt selskap har selskapsformen "Enkeltpersonforetak" (ENK) vil bankintegrasjonen mot EIKA kreve et ekstra steg, ved at du må legge inn Fødsels- og Personnummer (11 siffer, sammenhengende) i aktiveringen. Benytt samme fødselsnummer som er registrert i banken tilknyttet bedriftsnettbanken. Normalt er dette daglig leder sitt fødselsnummer.     Du har nå fullført aktiveringen av bankintegrasjonen i Visma eAccounting og blir rutet videre for siste steg, bestilling av bankintegrasjonen hos din lokale EIKA bank.   Sluttgodkjenning av leverandørfaktura i Visma eAccounting Ved bruk av bankintegrasjon mellom Visma eAccounting og EIKA er det påkrevd at leverandørfakturaer “sluttgodkjennes” i ERP systemet før de sendes til betaling ved forfall i nettbanken. Derfor må man aktivere totrinnskontroll (2FA) på Firma- eller Brukernivå (den som skal godkjenne betalinger), se artikkelen “Bruk av totrinnskontroll (2FA)”.    NB! Når ditt firma benytter bankintegrasjon til en EIKA bank, anbefaler vi at man i Firmainnstillinger - Fakturaopplysninger - Leverandørfakturaer , markerer for “Bekreft betalinger før de sendes til banken” . Du vil da kunne markere og sende flere leverandørfakturaer til betaling og bare signere én gang. Dersom man ikke velger denne innstillingen, må man signere en og en betaling som sendes til banken.   Når man benytter sluttgodkjenning av leverandørfaktura ved hjelp av totrinnskontroll (2FA) i Visma eAccounting, vil faktura overføres til bank og betales ved forfall. Det er ikke behov for å gjøre noe videre godkjenning eller behandling av faktura i nettbanken.   3 steg for godkjenning og betaling av leverandørfaktura til bank:   Velg Ubehandlet leverandørfaktura - Eksporter Velg fakturaer som skal sendes til banken og trykk Send og signer Verifiser og signer betaling med Google Authenticator app   For spørsmål, vennligst kontakt Visma eAccounting Support via Chat (se nede til høyre) eller via Support og kundeservice.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av JanHelgeEikrem VISMA ‎19-05-2020 11:46
Denne artikkelen vil gå igjennom de stegene du må ta for å integrere Visma eAccounting med banken din. Ved å benytte en komplett bankintegrasjon i Visma eAccounting vil du kunne spare deg for mye tid når du skal avstemme banken.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎19-05-2020 11:11
Visma eAccounting Skatt forenkler innrapporerting av skatt. Denne guiden gir en oversikt over hvordan modulen er ment å brukes.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎12-05-2020 08:24
Se hjelpeartikkel på hva du bør tenke på i forbindelse med bytte av kasserer i Visma eAccounting.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mats Kvamme MODERATOR ‎08-05-2020 08:13
Etatenes Fellesforvaltning (EFF) drifter a-ordningen og arbeider med en tjeneste som gir deg innsyn i informasjonen som er sendt inn via a-melding, og som presenterer data slik at dette kan avstemmes mot ditt lønnssystem.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av JanHelgeEikrem VISMA ‎27-04-2020 15:39
Bruker du Visma eAccounting og KlubbAdmin? Se hvordan integrasjonen fungerer mellom programmene.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips