Mine områder
Hjelp

Beskrivelse for Avgiftskode og Avgift på Hovedbokstransaksjoner

24-03-2020 09:59 (Sist oppdatert 23-09-2022)
  • 3 Svar
  • 0 liker
  • 2576 Visninger

I skjermbildet Hovedbokstransaksjoner (GL301000) er det lagt til to nye kolonner: Avgiftskode, beskrivelse og Avgiftsnr. beskrivelse. Feltene viser beskrivelsen fra henholdsvis Avgiftskode og Avgift. Dette er nyttig ved behov for direkte registrering av mva på Hovedbokstransaksjoner

 

Merk: For at disse skal vises må du ha aktivert funksjonen Modus for manuell avgiftsregistrering under Aktiver/deaktiver funksjoner (CS100000).

 

2020-03-11 10_28_27-Aktiver_deaktiver funksjoner.png

 

Aktiveringen i foregående punkt gir tilgang til å registrere bunter med avgift på skjermbildet Hovedbokstransaksjoner (GL301000). Husk at man også må huke av for Opprett mva-transaksjoner på selve bunten. 

Eksempel

Bunt med utgående mva: 

 

Hovedboks-transaksjoner 3.png

 

Bunt med inngående mva: 

 

-Hovedboks-transaksjoner 2.png

 

Kommentarer
Nina LF-as
CONTRIBUTOR **
av Nina LF-as

Her burde man blitt varslet dersom man fører en rad med avgiftskode uten å føre raden med avgift og avgiftsnr. Jeg vil tro at de fleste, som meg, forventer at avgiften blir ført automatisk dersom man bruker avgiftskode på kostnaden/inntekten.

av Edvard Berntzen

Hei @Nina LF-as.

 

Takk for innspill! Ber deg melde inn dette som et forbedringsforslag på https://community.visma.com/t5/Ideer-i-Visma-net-ERP/idb-p/NO_SW_vismanet_ERP_ideer

 

Mvh.
Edvard Berntzen
Business process advisor, Visma.net ERP.

BeritAnne
PARTNER
av BeritAnne

Hei @Nina99.

 

Det er mange potensielle feilkilder ved føring av MVA-transaksjoner i Hovedbokstransaksjoner, derfor anbefaler vil ALLTID våre brukere å ikke bruke dette, men i stedet føre i Transaksjoner (CA304000) under Bankstyring.

Dette bildet har normal avgiftshåndtering.

 

Det krever litt å få kontroll på dette skjermbildet, med tanke på Posteringstyper og hva som havner til Debet eller Kredit, men man ser med engang om det blir riktig eller ikke.

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"