avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brutto / Netto ved registrering av inngående faktura i Visma.net

31-08-2015 20:00 (Sist oppdatert 16-09-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 847 Visninger

I Visma.net ERP kan du velge om du skal registrere beløp brutto eller netto ved registrering av inngående faktura. Hvilke metode som er valgt avgjør om du registrerer beløpene enten med eller uten mva.


Innstillingen som påvirker dette kan defineres både på Leverandørprofil, direkte på den enkelte leverandør og på den enkelte faktura.

 

Defineres det på leverandørprofilen vil alle nye leverandører som opprettes med denne profilen arve innstillingen. Er det kun en enkelt leverandør som skal ha en innstilling som ikke er standard, kan det kanskje være greit å overstyre direkte på denne leverandøren. Er det kun en enkelt faktura du skal registrere som avviker fra standardinnstillingene, kan det velges direkte på fakturaen.

På leverandørprofilen

 

Åpne skjermbilde Leverandørprofiler (AP201000).

I feltet Avgiftsberegningsmodell velger du Brutto, Netto eller Avgiftsinnstillinger.

 

2019-08-21 08_41_44-Leverandørprofiler.png

 

Det du velger her kopieres til de nye leverandørene du oppretter med denne profilen. Du kan f.eks opprette to forskjellige leverandørprofiler, en med Netto og en med Brutto, og velge den ønsket leverandørprofil ved opprettelse av en ny leverandør.

På Leverandør

 

Det kan også defineres individuelt på leverandørnivå. Åpne Leverandører (AP30300).

 

2019-08-21 09_02_09-Leverandører.png

 

På faktura

 

Du kan også velge dette på faktura nivå.

Åpne Inngående faktura (AP301000). Ved registrering av den enkelte faktura kan du under fanen Regnskapsdetaljer velge Avgiftsberegningsmodell.

 

2019-08-21 09_05_01-Inngående faktura.png

 

Avhengig av ditt valg vil du nå enten registrere beløpet på fakturaen fra leverandøren med eller uten mva i registreringsvinduet for en inngående faktura.

 

Merk: Denne innstillingen har ingen betydning hvis faktura blir lest inn elektronisk via fakturainnboksen. Da er det opplysninger i den elektroniske filen som avgjør avgiftshåndteringen. Brutto er derfor ikke støttet her.

 

 

 

Aktuelt brukertips