avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Fakturainnboks: Bruk totalbeløp for å generere linjer

28-02-2019 13:04 (Sist oppdatert 27-01-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 490 Visninger

Funksjonen beskrevet her er først og fremst implementert etter ønske fra våre finske kunder. Dette kommer av at faktura-formatene som benyttes i Finland ikke er så strukturert og strengt som det norske EHF-formatet. Pga. dette opplever de innimellom at summen av linjebeløpene ikke stemmer med totalbeløpet på leverandørfakturaer.

 

Dette kan riktignok også oppstå hvis man mottar fakturaer der frakt/gebyr er angitt i fakturahodet istedenfor på linjenivå.

 

For å løse dette er det nå mulig å bruke totalbeløp istedenfor summen av linjebeløpene fra xml-filen (faktura-filen). Innstillingen settes på leverandør (og leverandørprofil). Leverandører (AP303000) er det nå kommet et nytt valg: Importer beløp fra fakturahode per mva-kode

Merk: det opprettes altså en linje per MVA sats.

 

AP303000AP303000

Eksempel

 

I xml-filen (faktura-filen) er Frakt angitt i fakturahodet, selv om det på utskriften ser ut som det angitt på linjenivå.

 

faktura med frakt.png

 

Innstilling av

 

Systemet legger - 3012,50 i feltet Avrunding (fraktbeløpet + mva på frakt). De andre feltene i fakturahodet vises tilsvarende feil. Dette blir altså helt feil. 

 

uten totalbeløp.png

 

Innstilling på

 

Her er totalbeløp brukt, og da blir frakten inkludert. Beløpene både på fakturahodet og linjenivå blir nå riktig.

 

med totalbeløp.png

Aktuelt brukertips