avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Feilmelding om betalingsreferanse ved bokføring av leverandørrefusjon - Visma.net ERP

17-02-2017 23:15 (Sist oppdatert 22-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 612 Visninger

Denne guiden beskriver hva du gjør dersom du får feilmeldingen "Betalingsref. kan ikke være tom" ved bokføring av leverandørrefusjoner fra AutoPay.  

 

Har du fått en refusjon fra Leverandør via AutoPay vil denne komme inn på Inngående betalinger (AR63050S). Skal denne matches med en kreditnota må man velge fanen Opprett dokument, velge modul Leverandør og legge til kreditnotaen nederst ved å klikke +-tegnet. 

 

Hvis det er valgt betalingsmetode 1 (eller annen betalingsmetode som brukes for AutoPay) vil du riktignok få feilmeldingen Betalingsref. kan ikke være tom. Årsaken til dette er at betalingsmetoden som er satt opp mot AutoPay krever en betalingsreferanse for betalingene. Dette eksisterer ikke på leverandørrefusjoner (slik systemet er nå). 

 

1.png

 

For å matche refusjonen mot kreditnotaen må du endre betalingsmetoden til en som ikke har feltet Krev unik betalingsref. huket av. Vi anbefaler å bruke betalingsmetoden som brukes til manuelle betalinger (vanligvis 4). Er det huket av på denne må du først fjerne haken og deretter lagre.

 

2.png

 

Etter å ha gjort dette må du endre betalingsmetoden på Inngående betalinger til 4 (ref. eksemplet over): 

 

3.png

 

Da skal du få behandlet transaksjonen ved å klikke Behandle

Aktuelt brukertips