Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Edvard Berntzen
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 455 Visninger

Har du avsluttet avgiftsperioden, men trenger å føre tilleggsposteringer med mva kan du gjøre dette på følgende måte:

 

1. Gå til Leverandører (AP303000)

Her henter du opp avgiftsleverandøren din. Denne har som standard i systemet leverandørnummer 49999.  Gå deretter på fanekortet Avgiftsleverandør og huk av for Oppdater avsluttede avgiftsperioder.

 avgiftsleverandør.png

 

2. Har du i tillegg til å avslutte avgiftsperioden også avsluttet regnskapsperioden må du åpne for postering på denne ved å gå til Hovedboksinnstillinger (GL102000)

Huk av for Tillatt postering på avsluttede perioder. 

NB: Det er viktig å fjerne haken etter at du  har gjort alle posteringene. Da unngår du uønskede posteringer på denne perioden.

  Hovedboksinnstillinger.png

 

3. Etter at du har ført ferdig de manglende bilagene/korrigeringene klargjør du avgiftsrapporten på nytt ved å gå på Klargjør avgiftsrapport (TX501000). Klargjør avgiftsrapporten for samme periode på nytt. 

 

4. Du overføres som vanlig til Behandle avgiftsrapport (TX502000). Den nye rapporten vil få Revisjonsnr. 2.

  • Dersom du bare har gjort tilleggsposteringer  huker du av for Vis differanse/Tilleggsoppgave. Da blir også rapporttypen endret til Tilleggsoppgave, og bare det som vises vil bli sendt inn som et tillegg til den tidligere avgiftsoppgaven for samme termin. 
  • Har du endret på bilag som var med i grunnlaget forrige gang må du la haken være av, og velge Korrigert oppgave isteden. Da vil hele mva-oppgaven erstatte den forrige som var sendt inn. 

 

revisjon 2.png

 

5. Klikk Avslutt periode

 

6. Klikk Send. Det som er valgt i punkt 4 vil da bli sendt til Altinn. 

 

Etter at mva-oppgaven er oppdatert vil det som er ført på mva kontoene for denne revisjonen posteres mot oppgjørskontoen for mva på gjeldende avgiftsperiode som vanlig. Det vil også opprettes en faktura eller kreditnota på avgiftsleverandøren (standard 4999) avhengig av om det er avgift å betale eller tilgode.