Mine områder
Hjelp

Håndtering av faktura-pdf ved sending av faktura i PEPPOL BIS format

16-08-2021 20:23 (Sist oppdatert 19-10-2021)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 479 Visninger

Vi har lagt til to nye funksjoner som gjelder hvordan Visma.net ERP håndterer faktura-pdf. ved sending av fakturaer til Visma.net Autoinvoice.

Merk! Dette gjelder kun når du har aktivert  Aktiver PEPPOL-faktura i skjermbildet Kundeinnstillinger (AR101000).

 

Utelat faktura-pdf 
Tidligere har vi alltid sendt både PEPPOL BIS.xml filen og faktura-pdf ved sending til Visma.net Autoinvoice. Når det gjelder sending til mottagere i PEPPOL, så kan mottakere (basert på den europeiske standarden EN16931) be om ikke å få med pdf-en til fakturaen. Dette har vi løst ved at vi har lagt til en innstilling for å utelate faktura-pdf ved sending fra Visma.net ERP til Visma.net Autoinvoice. Denne kan styres per kunde.

 

Visma.net Autoinvoice mottar .xml filen, og finner ut hvordan faktura kan sendes. Hvis mottager er registrert i PEPPOL, så sender de .xml filen videre uten faktura-pdf.

Hvis mottager ikke kan motta elektronisk, så vil Autoinvoice generere en faktura-pdf fra selve .xml filen som da blir sendt på e-post eller print. Hvis fakturaen blir sendt som eFaktura privat til nettbank, så vil Autoinvoice generere en pdf-faktura.

 Innstillingen heter Utelat faktura-pdf og denne finner du i skjermbildene Kundeprofiler (AR201000) og Kunder (AR303000). 

Nye kunder opprettet med kundeprofil hvor dette er aktivert vil "arve" denne innstillingen.På eksisterende kunder må feltet aktiveres direkte på kunden.

 

2021-10-19 07_31_11-Utelat.png

 

 

Bruk det første Autoinvoice-vedlegget til å vise faktura

Dette valget kan kun benyttes dersom du har valgt Utelat faktura-pdf.
Da kan du legge til en faktura-pdf under fanen Vedlegg på utgående faktura, og da vil det første vedlegget i listen bli markert som faktura-pdf. 

 

Autoinvoice mottar da både xml-filen, og vedlegget er markert som faktura.pdf, og det er dette Autoinvoice sender videre. De sender også de andre vedleggene, men det er det første i listen som blir faktura-pdf.

 

Dette kan være god funksjonalitet for de som importerer fakturaer og faktura-pdf fra andre systemer, og ønsker å benytte dette som faktura-pdf. 

 

Innstillingen heter Bruk det første Autoinvoice-vedlegget til å vise faktura og denne finner du i skjermbildene Kundeprofiler (AR201000) og Kunder (AR303000). 

Nye kunder opprettet med kundeprofil hvor dette er aktivert vil "arve" denne innstillingen.På eksisterende kunder må feltet aktiveres direkte på kunden.

 

2021-10-19 07_31_57-bruk_første.png

 

Veien til Visma.net Payroll
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"