Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Edvard Berntzen VISMA ‎11-09-2019 14:36 )
Edvard Berntzen
  • 1 Svar
  • 1 Liker
  • 994 Visninger

Denne artikkelen gir en oversikt over logikken som legger til grunn for hvilken avgiftskode som foreslås i ulike skjermbilder. 

Faktura (kunde og leverandør)

 

Bruker man feltet Varenr. på fakturaen (legger til varer eller tjenester fra registeret) er det eksporttypen på kunde/leverandørprofilen i kombinasjon med vareprofilen til varen som avgjør avgiftskode. Systemet ser først på eksporttypen på kundens/leverandørens profil, og velger deretter korresponderende felt på vareprofilen. I eksemplet under er eksporttypen Innenlands

 

 

Systemet ser derfor på feltet Avgiftskode, avgiftspliktig salg på varens vareprofil. Her står det 3. 

 

 

Avgiftskoden som fylles inn på fakturaens varelinje blir derfor 3: 

 

Bruker man ikke Varenr. på fakturaen er det avgiftssonen på kunden som avgjør avgiftskode. Systemet ser på avgiftssonen og legger inn standard avgiftskode for denne.

 

 

 En oversikt over disse kan ses i modulen Avgifter

 

Hovedbok

 

Fører man bilag på Hovedbokstransaksjoner er det avgiftskoden på kontoen i kontoplanen som foreslås. Husk å aktivere avgiftskoder på bilaget (se artikkel).  

 

 

NB: Bruker du Bilagsregistrering for å føre bilag med avgiftskode, vil ikke bilagene vises i mva-oppgaven! Vi anbefaler generelt å bruke modulene Kundereskontro, Leverandørreskontro eller Bankstyring for å føre bilag med moms. 

Bankstyring

 

Bruker man feltet Varenr. (legger til varer eller tjenester fra registeret) ved føring av Transaksjoner er det feltet Avgiftskode  selve varen som avgjør avgiftskoden. I eksemplet under er den 3.  

 

 

Da blir avgiftskoden på transaksjonen 3: 

 

 

Bruker man ikke Varenr. på transaksjonen er det standard avgiftskode på avgiftssonen under fanen Regnskapsdetaljer som avgjør avgiftskoden: 

 

 

Denne kan defineres på betalingskontoen under fanen Posteringstyper, slik at den fylles inn som standard: 

 

 

En oversikt over standard avgiftskoder for ulike avgiftssoner kan ses i modulen Avgifter

 

 

 

Se også

Samleside om MVA.

Kommentarer

Hei,

Når jeg skal sette opp kontoplanen, og vi er en organisasjon som ikke får fradrag for noe mva. Skal jeg sa sette "blankt" på avgifts kode i hovedbokskontoer eller "0"?

Er redd for at det legger seg feil på mva oppgave når vi sender inn om jeg har feil kode. Vi har noe salg med mva, men ingen fradragsrett på dette, slik at vi må levere årlig mva oppgave.

 

Stine Smilefjes glad