avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Edvard Berntzen VISMA ‎24-10-2019 13:16 )
  • 2 Svar
  • 0 Liker
  • 1425 Visninger

Denne guiden viser deg hvordan opprette nye registerverdier til bruk som kostnadsbærere, etterhvert som du får behov for dette.

 

Merk: Før du oppretter nye kostnadsbærere må innstillingene for de ulike segmentene (avdeling, bil, prosjekt etc.) være satt opp. Dette kan gjøres ved å gå til Konfigurasjon - KonfigurasjonshjelpenKostnadsbærere (Du har trolig fått hjelp til dette av en konsulent ifbm. oppsett av programmet). 

Eksempel

 

I dette tilfellet har vi kostnadsbærere med to segmenter, henholdsvis avdeling og prosjekt. Standard kostnadsbærer er 0-00. Vi ønsker å legge til et nytt prosjekt (ny verdi) på det andre segmentet, slik at vi kan føre på dette.  

 

1. Gå til Konfigurasjon - Innstillinger - Registerverdier (CS203000).

 

 

2. I feltet Register-ID, velg SUBACCOUNT

 

3. I feltet Segmentnr, velg segmentet du skal opprette kostnadsbæreren på (f.eks Prosjekt hvis du skal opprette et nytt prosjekt). Du får en oversikt over disse ved å klikke på forstørrelsesglasset i feltet.

 

4. Klikk på

 

5. I feltet Verdi, skriv inn verdien du ønsker, f.eks 04. Antall siffer er begrenset av innstillingen på kostnadsbæren. Vi anbefaler at du følger nummerserien, med stigende rekkefølge og samme antall siffer. I eksemplet over legger du f.eks inn 04

 

6. I feltet Beskrivelse legger du inn en beskrivelse av denne, f.eks "Reklamekampanje for produkt X". 

 

7. Lagre. Registerverdien er nå tilgjengelig for bruk i Visma.net Financials, og du kan f.eks bruke kostnadsbærer 1-04.  

 

Registerverdier.png

 

Merk: hvis Register-IDSUBACCOUNT ikke er huket av for Tillat direkte registrering av verdier iskjermbildet Registerinnstillinger (CS202000) må kostnadsbærerne med registerverdien 04 som skal brukes opprettes på Kostnadsbærere (GL203000) i tillegg. Tillat direkte registrering av verdier er huket av som standard. 

Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Kan man sette inn en sperre på kostnadsbærer, for å huske å taste riktig (ellers kommer standard)

Dette gjelder også på selger ved oppretting av salgsordre -  faktura

 

Ingunn

CHAMPION ***

Jeg vet ikke helt om jeg skjønner hva du mener med "sperre", så jeg svarer litt generelt her:

  • Dersom det er konstnadsbærere eller kostnadsbærerkombinasjoner du ikke ønsker å bruke kan disse sette inaktiv.
  • Dersom det er snakk om en annen verdi for Standard kostnadsbærer så kan den settes i bilde Hovedboksinnstillinger (GL102000).
  • Dersom du ønsker en annen kostnadsbærer enn standard foreslått foreslått for transaksjoner mot en kunde, leverandør, vare el.l.  Kan du sette dette under Hovedboksinnstillinger på det enkelte element.