Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Knut Andreassen1 VISMA ‎16-05-2018 14:12 )
Nina Bredholt
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 401 Visninger

 

Trykk her for å gå til oversiktsartikkel om mva.

 

Opplever du at mvatermin du skal avslutte ikke ligger i listen over rapporteringsperioder?

Ved klargjøring av mva-rapport velger du rapporteringsperiode for å angi hvilken termin du skal innberette mva. Ved overgang til nytt år kan du oppleve at avgiftsperioder for nytt år ikke vises i listen over rapporteringsperioder det til tross for at det er ført bilag i disse periodene. Du ser ikke Avgiftsperiode 01-2016 osv.

Årsaken kan være at avgiftsperiodene for foregående år ikke er avsluttet. Det nye årets avgiftsperioder vises kun hvis foregående års avgiftsperioder er fullstendig avsluttet.  Oversikt over status på en termin kan du se via Avgifter, Arbeidsområde, Registrering og Klargjøring av avgiftsrapport. I feltet Rapporteringsperiode kan du søke på tidligere avgiftsperioder. Feltet Status viser om en periode er åpen eller avsluttet.

Det kan også være at fjorårets avgiftsperiode er avsluttet men at det er ført tilleggsposteringer på disse. Da vil terminen ha status Avsluttet men ved å hente fram terminen vil du se det ligger tall i oppgaven. Det skal være 0 i beløp på en termin som er fullstendig avsluttet. Hvis sistnevnte er tilfelle må du kjøre en tilleggsoppgave på aktuelle termin og innberette denne for å få avsluttet fullstendig. Kontroller bilagene som er årsaken til at det er ført tilleggsposteringer for å verifisere at det er korrekt at disse skal på aktuelle termin.

Se forklaring på tilleggspostering med mva på avsluttet mva termin i følgende artikkel:

https://community.visma.com/no/software/produkter/Vismanet-financials/Brukertips/Finans/Leverandorre...

Bidragsytere