avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Nyhet 7.0-Import av prisliste med alternativ ID som grunnlag for å identifisere varen

15-05-2018 15:38 (Sist oppdatert 22-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 684 Visninger

Du har mulighet til å definere alternativ id på en vare. Hvordan du setter opp dette kan du se i  denne artikkelen:

Hvordan definerer alternativ ID på en artikkel kan du lese om her.

 

På artikler hvor du har definert alternativ id, kan du velge om alternativ id skal benyttes for å identifisere varen. Dette kan være nyttig ved import av prislister hvor du f.eks kun har en strekkode eller leverandørens varenr og ikke "ditt" varenr.

 

Du kan legge inn f.eks leverandørens varenr  som en alternativ id på varen og ved import av prisliste hvor det ligger leverandørens varenr så gjenkjennes ditt varnr ut fra dette og prisen blir oppdatert på korrekt vare. Det gjør det mye enklere å oppdatere prislister fra f.eks excel.

 

Vi kan ta et eksempel hvor du ønsker å oppdatere priser ut fra alternativ id som identifikator.

Si du mottar en prisliste i excel fra din leverandør. I excelfilen ligger ikke ditt varenr, kun leverandørens varenr og pris. For at systemet skal finne hvilken vare den skal oppdatere pris på, må du aktivere parameteret "Hent leverandørpris ved å bruke et alternativ nummer". Dette parameteret finner du under Leverandørreskontro, Innstillinger og Leverandørinnstillinger, fanen Pris og rabattinnstillinger.

Når dette feltet er aktivert vil systemet benytte alternativ ID og sjekke om denne ligger på en av dine varer. Hvis den gjør det, blir prisen importert til denne varen.

b1.PNG

  

På varene må du legge inn leverandørens varenr som et alternativt varenr. Det gjør du ved å hente opp varen, velge fanen Kryssreferanse og legge inn den alternative enheten som forklart i linken vist først i dokumentet.

I eksempelet har jeg på vare G11 lagt til A222 som leverandørens varenr på leverandør 50012.

 

b2.PNG

 

Når du importerer prisliste fra leverandør 50012 vil systemet oppdatere prisene på vare G11 ut fra alternativt varenr.

 

For å vise dette tydligere kan vi "simulere" importen ved å gå til leverandørprisavtaler. Skjermbildet finner du under Leverandørreskontro, Transaksjoner og Leverandørprisavtaler. Opprett en ny avtale ved å trykke +. Legg inn leverandør 50012 og leverandørens varenr A222.

b3.PNG

 

Når du taster enter på Alternativ varenr vil systemet finne hvilken vare dette er i ditt system og opprette prisavtale på denne varen. I dette tilfelle var det varenr G11.

b4.PNG

 

Samme funksjonalitet gjelder på kundesiden og er relatert til kundepriser. Der heter parameteret "Hent salgspriser ved å bruke et alternativ nr". Det finner du under Kundereskontro, Innstillinger, Kundeinnstillinger, fanen Pris og rabattinnstillinger.

 

Aktuelt brukertips