Mine områder
Hjelp

Opprette kunde/leverandør fra BizWeb

10-05-2022 13:00 (Sist oppdatert 27-04-2022)
  • 10 Svar
  • 9 liker
  • 6449 Visninger

Fra versjon 8.95 er Visma.net ERP integret med BizWeb, som betyr at man kan få hentet informasjon herfra. Denne integrasjonen vil kun fungere på norske firmaer og vil kunne tilby følgende funksjonalitet (gjelder både kunder og leverandører):

  • Opprette nye kontakter basert på offentlig tilgjengelig informasjon hentet fra BizWeb
  • Oppdatere informasjon for eksisterende kontakter basert på informasjon fra BizWeb
  • Se mer detaljert informasjon om selskapet (ELMA, revisor, regnskapsfører og økonomi)

 

Brukergrensesnittet er identisk for både kunder og leverandører, og dokumentasjonen under vil vise eksempler fra modulen Kundereskontro - Kunder i Visma.net ERP. 

Opprette ny kunde

Gå til Meny - Kundereskontro - Kunder og klikk på + tasten. Da vil det komme opp et nytt og tomt kundekort og deretter må man klikke på Behandlinger for å velge BizWeb

 

Runar_Gulbrandsen_0-1651048357472.png

 

I bildet som dukker opp har man mulighet til å søke etter både firmanavn eller organisasjonsnummer til aktuelt firma. Legg inn den informasjonen du har tilgjengelig og trykk på Enter for å starte et søk. 

 

Runar_Gulbrandsen_1-1651048357486.png

 

Klikk på aktuelt selskap for å få opp et nytt bilde med informasjon fra dette selskapet. 

Generelt

Under fanekortet Generelt finner man all informasjon som BizWeb har klart å hente opp når det kommer til vanlig kontaktinformasjon. De feltene som er har en blå hake vil bli lagt inn på kundekortet når man oppretter kunden og man kan fjerne haker om det er informasjon som man ikke vil ha registrert på kunden. 

 

Runar_Gulbrandsen_2-1651048357468.png

Detaljer

Fanekortet Detaljer inneholder informasjon om selskapet og hvilken bransje de tilhører. I tillegg ser man om firmaet er MVA-registrert og om det er registrert i foretaksregisteret. Til slutt ser man om firmaet er registrert i ELMA når det kommer til faktura og ordre. 

 

Runar_Gulbrandsen_3-1651048357491.png

Økonomi

Det siste fanekortet heter Økonomi og gir informasjon om hvem som er revisor og regnskapsfører til selskapet, samt at man også ser aksjekapitalen. I tillegg vil man også kunne se Driftsinntekter, Driftsresultat og Nettoresultat for de siste årene. 

 

Runar_Gulbrandsen_4-1651048357492.png
Søk etter et annet selskap

Dersom man ikke ønsker å opprette aktuelt selskap kan man trykke på Søk etter et annet selskap og få opp det første søkevinduet igjen, uten at noe informasjon blir lagret i Visma.net ERP. 

Opprett ny kunde

Om man ønsker å opprette kunden med den informasjonen som er haket av under fanekortet Generelt er det bare å trykke på Opprett ny kunde. Deretter får man et bilde som ber deg bekrefte at du ønsker å opprette selskapet som en ny kunde. 

 

Runar_Gulbrandsen_5-1651048357464.png

Klikk på Bekreft for å opprette kunden eller trykk på Avbryt for å komme tilbake til vinduet du var på i sted. 

Oppdatere informasjon

Det er mulig å få oppdatert informasjon på eksisterende kunder dersom det er mangelfull informasjon på kundekortet. I bilde under ser vi at vi mangler adresse, postnr og poststed. 

 

Runar_Gulbrandsen_6-1651048357481.png

 

Dersom vi går til Behandlinger - BizWeb kommer følgende bilde opp:

 

Runar_Gulbrandsen_7-1651048357482.png

 

Her kan vi hake av for den informasjonen vil evt. ikke ønsker å ha med og det er kun de feltene som har hake som vil bli oppdatert. Klikk på knappen Oppdater kunde og deretter Bekreft for å få inn informasjonen på kundekortet. 

Kommentarer
EVEN-MYRVOLD
CONTRIBUTOR **
av EVEN-MYRVOLD

Ser bra ut.

Hva er muligheten for å sette opp f.eks. avviksrapporter som sammenligner data i Visma.net med Bizweb?

Og - kan man hente inn bransjekode, antall ansatte og evt enkelte økonomitall inn som egenskaper på kundekortet og holde dem oppdatert løpende?

BeritAnne
CHAMPION ***
av BeritAnne

Det står i øverste avsnitt at man kan opprette og oppdatere nye kontakter via denne integrasjonen.

Jeg går ut fra at dere her mener aktører (kunder og leverandører), eller er det mulig og også opprette kontaktpersoner med integrasjonen?

av Runar_Gulbrandsen

Hei Even 🙂 

 

Takk for tilbakemelding! Legg gjerne inn ønske i idèbanken vår, slik at vi kan ta en vurdering av dette og at andre kan få stemt eller kommentert ønske ditt. Link til idèbanken:
Idéer i Visma.net ERP - Visma Community

 

Mvh

Runar Gulbrandsen

av Runar_Gulbrandsen

Hei Berit Anne 🙂

 

Med kontakter snakker vi om kunder eller leverandører, ja. Kjært barn har mange navn, litt avhengig av hva slags systemer man har jobbet med før. 🙂 Det er ikke mulig å legge inn kontaktpersoner pr i dag, men legg gjerne inn et ønske på dette i idèbanken vår. 

 

Mvh

Runar Gulbrandsen

OKR
CONTRIBUTOR **
av OKR

Hei, 

 

får feilmelding når jeg prøver å opprette ny leverandør på denne måten:

 

OKR_0-1652859185798.png

 

BeritAnne
CHAMPION ***
av BeritAnne

@OKR 

Vet ikke helt hva som kan være årsak til feilmeldingen, men kan du sjekke om du allerede har registrert en Leverandør med dette Org.nr.?

Vet ikke om det er en sjekk på det på denne nye funksjonen, men det burde jo egentlig vært det.  Også burde det gitt en vettug feilmelding.

CarinaF
CONTRIBUTOR *
av CarinaF

Hei,

Jeg får opp en annen feilmelding enn den over når jeg prøver å opprette kunde på denne måten: 

CarinaF_0-1652945262213.png

 

av Runar_Gulbrandsen

Hei 🙂

 

Det kan være at feilmeldingene dere opplever kommer av at det f.eks. er haket av for at faktura eller purringer skal sendes via e-post på standard kundeprofil. Dersom det ikke er registrert noen e-post på kunden i BizWeb vil forsøk på opprettelse feile siden innstillingene ikke matcher informasjonen som skal legges inn. Sjekk dette i første omgang og evt. ta kontakt med partneren deres for å få bistand til å finne ut av dette. 

 

Utvikling er på ballen for å få bedre feilmeldinger, så dette vil komme ganske snart. 

 

Mvh

Runar Gulbrandsen

AndreasS1
CHAMPION **
av AndreasS1

I forbindelse med denne tilleggsfunksjonen har dere ikke informert om endring dere har gjort med Org nr og MVA. reg. rn. i Visma.net. Dette har ført til en del hodebry for oss, så jeg dokumentere dette for min egen og andres del. 

 

1. På kundekort. felt "MVA. reg.nr" er lagt til og blir fylt ut når man oppretter kunde med BizWeb. Kan ikke se at dette har noen stor betydning ifht fakturering, EHF blir jo godkjent uten, så jeg har jo ikke lyst til å fylle dette ut på de 2050 kundene våre som ikke har utfylt MVA. reg.nr.  

 

2. På Firma opplysninger så er det lagt til. "MVA. reg.nr". Dette hadde litt større konsekvenser.
a. Dette måtte fylles MVA etter ORG nummer for å få godkjent EHF faktura. 
b. Alle blanketter med Firma opplysninger må korrigeres da MVA var lagt til som visning på blanketter.  

 

 

Nyttige lenker for å forstå org nr og MVA. reg.nr: 
Nytt 1. januar: Du må fylle ut MVA-nummer på din bedrift før du sender EHF-faktura (visma.com)

 

Mvh Andreas Stormyrbakken

av Runar_Gulbrandsen

Hei Andreas 🙂

 

Det stemmer at BizWeb legger inn informasjon om mva-nummer på kundekortet, men dette er ikke nødvendig informasjon for å få sendt EHF til kundene. Dvs. at du trenger ikke legge inn mva-nummer på alle kunder som ikke har dette. Dersom du skulle ønske å få oppdatert alle kundene med mva-nummer, kan dette løses ved bruk av et import scenario. Kontakt gjerne din partner for bistand til dette dersom du skulle ønske å fikse det. 

 

 

Ha en riktig fin dag!

 

Mvh

Runar

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"