avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
(updated by Jakobkollandsrud ‎25-07-2019 09:03 )
Edvard Berntzen
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 148 Visninger

Dersom du startet med Visma.net AutoPay i 2015/2016 eller tidlig 2017 er det sannsynlig at du er på gammelt format. Visma anbefaler generelt alle kunder å gå over til filformater på den nye standarden ISO 20022, da støtte for gamle filformater gradvis vil bli faset ut av bankene.

                          Hvilke banker støtter ISO 20022 XML

 

-Nordea

-DnB

-Danske Bank

-SEB

-Nets

Sparebankene, Handelsbanken og Eika-bankene benytter Evry eller Nets som meldingssentral. Evry konverterer til ISO 20022-format, så da trenger du per i dag ikke å gjøre noen endringer.

                                   Generelle tips ved overgang

 

  • Vi anbefaler “clean break”. Dette betyr at dere planlegger slik at dere ikke har betalinger i banken som ikke er forfalt enda når dere flytter over.
  • Bestill både inngående og utgående data i nytt format. Merk deg at dette stort sett krever nye avtaler fra bankene. Avtalene er tilgjengelig under avtaler i Visma.net AutoPay, dersom den ikke er tilgjengelig her må du kontakte banken for å få avtale for ISO 20022.Du vil motta en e-post av Visma eller Banken (avhengig av bank) når nytt format er aktivert. IKKE deaktiver avtalen i Visma.net AutoPay før du har mottatt alle innbetalinger på gammelt format. Du bør avvente ca 1 uke før du deaktiverer gammel avtale og aktiverer ny avtale. Alle innbetalingene som eventuelt kommer på nytt format vil bli lagret i Visma.net AutoPay, og vil komme så fort ny avtale er aktivert. Banken vil nok være behjelpelige med å informere deg om når alt er kommet inn på gammelt format.
  • Deaktiver gammel avtale i Visma.net AutoPay og legg inn ny avtale med informasjon du har mottatt av banken.

På Visma.net Autopay Community kan du lese mer om overgang til nytt format hos de ulike bankene. For spørsmål om avtaler ber vi deg kontakte banken eller Autopay support. 

 

DNB

SEB

Danske Bank

Nordea

Nets