Mine områder
Hjelp

Støtte for elektronisk fakturaformat PEPPOL BIS 3.0

07-10-2020 19:29 (Sist oppdatert 15-06-2022)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 6063 Visninger

Når du sender fakturaer fra Visma.net ERP til Visma.net Autoinvoice i eksisterende løsning lages det en fil i formatet Visma.xml 6.0. Autoinvoice mottar denne filen og konverterer den til det formatet som mottager har registrert seg for, for eksempel PEPPOL BIS 3.0.

 

PEPPOL BIS 3.0. formatet er en videreføring av EHF formatet, og er basert på EU standarder. 

 

Visma.net ERP vil på lang sikt fase ut Visma.xml 6.0, og dermed generere PEPPOL BIS 3.0 direkte. Dette vil gjøre at vi både kommer til å støtte mer informasjon ut, men også at vi unngår flere konverteringer. Det vil også være enklere å få oversikt over mappingen av felter.

 

I versjon 8.20 er det lagt til støtte for å sende PEPPOL BIS 3.0 fra Visma.net ERP. I Finland vil det på grunn av lovendringer som trer i kraft 01.04.2020 være standardformatet. For de andre landene, inkludert Norge, er det fortsatt Visma.xml 6.0 som er standard.

 

En overgang til et nytt elektronisk format er en stor endring, og enkelte felter på fakturaen vil mappes annerledes. 

 

Vi anbefaler derfor at du ikke aktiverer funksjonaliteten uten videre, men tar kontakt med din partner hvis du ser et behov for å sende i nytt format. Merk! Vi støtter nå også sending av eFaktura-privat (B2C) i PEPPOL BIS 3.0 formatet. 

 

I vedlagte dokument finner du mer detaljer om selve funksjonaliteten, og hva som er viktig å gå gjennom før aktivering. 

 

 

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"