Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎21-06-2018 15:15
Fra 01.01.2018 endres lav sats fra 10 % til 12%. Trykk her for lese mer om nye merverdisatser hos Skatteetaten. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎12-09-2019 11:09
Denne artikkelen beskriver hvordan du setter opp Visma.net Financials mot Visma.net Autopay
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA onsdag
I denne artikkelen vil vi gå gjennom de vanligste innstillingene for Visma.net Autoinvoice, og komme med noen anbefalinger        
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎16-05-2018 14:15
Innførselsmva som skal rapporteres inn til Skatteetaten kan registreres på som beskrevet i denne artikkelen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎19-09-2019 09:35
Denne artikkelen gjennomgår vi en del innstillinger i forhold til driftsmiddelbehandling i systemet. Den vil også ta for seg hvordan du konverterer et Driftsmiddel fra et innkjøp. Det å ta i bruk driftsmiddelbehandling i systemet vil effektivisere driften og gi deg god oversikt over driftsmidlene og avskrivningene på dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av hannelv VISMA ‎16-09-2019 11:51
Her får du oppskriften på hvordan du sender ut ulike type purringer
Vis hele artikkelen
av Kjersti Skramstad Lauritzsen VISMA
I Visma net Financial har du muligheter til å periodisere kostnader eller inntekter. Dette gjør du ved først å lage periodiseringsnøkler i systemet som enten skal oppdatere inntekter eller utgifter. Ved periodisering av inntekter legger du nøkkelen på den utgående fakturaen, skal du periodisere utgifter legges dette på den inngående fakturaen. I artikkelen viser vi oppsettet for periodisering av utgifter via en inngående faktura.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Irena Muszalska VISMA ‎29-08-2019 12:44
Dersom man ved en feil har klart å betale en leverandørfaktura dobbelt, og får refundert den 2. betalingen fra leverandør, må dette føres på følgende måte.
Vis hele artikkelen
av Kjersti Skramstad Lauritzsen VISMA
Ved slutten av året er det forskjellige rapporter som revisor etterspør. I Financial har du tilgang til mange rapporter. Det kan være vanskelig å vite hvilke rapporter som best dekker det du trenger. Denne artikkelen beskriver hvilke rapporter som kan være godt egnet for å dekke behov for rapportering ved årsslutt og generelt i systemet. Den beskriver også hvordan du kan ta ut disse rapportene fra Visma.net financial.
Vis hele artikkelen
av Kjersti Skramstad Lauritzsen VISMA
Kontoutdrag kan brukes for å sende en påminnelse til kunden i stedet for å sende purringer. Dette er en mildere variant og gir deg mulighet til å sende en oversikt over utestående poster til kunden. Før du kan starte med å opprette og skrive ut kontoutdrag må du sette opp noen innstillinger for dette i systemet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎28-06-2019 15:33
Denne artikkelen viser hvordan du fører bilag med MVA på Hovedbokstransaksjoner.
Vis hele artikkelen
av Nina Bredholt VISMA
På kunde har vi en automatisk funksjon for dette, men dessverre har vi ikke tilsvarende funksjon på leverandør.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎16-04-2019 16:35
Endringene som iverksettes fra 1. januar byr antageligvis på de største endringene som har skjedd i regnskapsfaget på flere tiår. Derfor er det mye som er oppdatert i Visma.net Financials.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎19-09-2019 09:36
Denne artikkelen beskriver hvordan du legger inn driftsmidler som har eksistert tidligere inn i ditt nye system.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA onsdag
Dersom kunden betaler en faktura og unnlater å betale noen øre som fakturaen inneholder, vil man få åpne poster på kunden som vanligvis må føres mot en øreavrundingskonto. Denne prosessen kan effektiviseres via en egen rutine. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎16-04-2019 15:47
Denne artikkelen gir en oversikt over de vanligste rapportene på Hovedbok.                                                    Saldoliste   Rapportnavn: Hovedbokssaldo.  Finnes under Hovedbok - Rapporter - Saldo - Hovedbokssaldo Denne gir IB, UB og debet/kredit for en konkret periode (f.eks 02-2017).    Rapportnavn: Hovedbokssaldo med eksterne koder.  Finnes under Hovedbok - Rapporter - Kontrolllister - Hovedbokssaldo for eksterne koder. Denne gir IB, UB og debet/kredit for en periodeintervall (f.eks 01-2017 - 02-2017).                                     Bilagsjournal/ Posteringsjournal   Rapportnavn: Transaksjonsjournal Finnes under: Hovedbok-Rapporter-Kontrollister-Transaksjonsjournal Denne viser bilagene sortert etter periode.    Rapportnavn: Kontospesifikasjon Finnes under Hovedbok-Rapporter-Kontrollister-Kontospesifikasjon Denne gir en oversikt over føringene per konto.    Tips:  Forespørsler kan også brukes for å få oversikt over bilag på en enkel måte. Disse finnes under  Arbeidsområde - Forespørsler . Ved behov kan de også eksporteres til Excel ved å klikke på ikonet for dette.       Se også Rapporter Leverandørreskontro Rapporter Kundereskontro Rapporter Avgifter  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎27-06-2019 12:45
Vi har ingen fagsupport hos oss men vi har laget en tabell med oversikt over hvilke kombinasjoner av avgiftssone/-kode som blir ført til den enkelte post på skattemeldingen. Vet du hvilken post på skattemeldingen for mva bilaget skal rapporteres i, så kan vi via denne tabellen foreslå avgiftssone og -kode som trengs for at den skal dukke opp der.
Vis hele artikkelen
av Nina Bredholt VISMA
På rapportene for aldersfordelt saldo kunder og aldersfordelt saldo leverandører er postene delt inn etter aldersfordelinger. Antall fordelingsdager kan settes opp i systemet for å tilpasses deres behov.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎19-09-2019 09:37
Denne artikkelen beskriver hvordan du kjører avskrivninger i systemet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎14-05-2018 07:45
SAF-T er et standardformat for utveksling av regnskapsdata. Du kan lese mer om dette her: http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/frister-attester-og-regnskap/Bokforing-og-regnskap/standardformat-regnskap-saf-t/   Visma.net Financials har fra versjonen 6.13 en egen rutine for håndtering av SAF-T.   Du finner SAF-T rapporteringen under Finans, Avgifter, Behandling, Avslutning og SAF-T rapport. Du starter med å velge periodene du vil rapportere for. Kontoer med bevegelse i perioden vil da hentes og vise IB og UB. Det er flere muligheter i dette skjermbildet som vi omtaler senere i dokumentet.   Sending av SAF-T rapport til Altinn: Følgende felt må være utfylt før du sender SAF-T til Altinn: Kontaktperson, e-post, telefon og referansenr Informasjon vedrørende disse feltene registreres under Innstillinger, Konfigurasjon, Firmaopplysninger fanen «Innstillinger for Altinn»: Referansenr: Får du tilsendt av myndighetene når de sender deg forespørsel om å sende SAF-T rapport. Når Altinn innstillinger er definert, vil de bli lagt til i skjermbildet for til SAF-T rapporten. Sending av SAFT-T rapporten gjøres ved å velge knappen «Send rapport».   Tjenesten AutoReport åpnes da det er denne som benyttes til å sende selve rapporten til Altinn. Du må be om pin kode, klikk knappen «Forespør SMS pinkode». Pinkode sendes til deg på telefon og du registrerer koden i feltet «Pin kode sendt på SMS». Klikk så «Send rapporten».     Visma.net Financials har nå sendt SAF-T rapporten til Altinn. Informasjon om selve sendingen kan du se i AutoReport eller under Mva, Avslutning og «AutoReport status».      NB! Siste del av verifiseringen gjøres ved å logge inn i Altinn-portalen.   Tilleggsfunksjonalitet i dette skjermbilde: «Last ned fil» Denne gir deg mulighet til å eksportere SAF-T rapport til fil, f.eks til revisor. Du kan i tillegg til hovedbok også legge ved informasjon om kunder, leverandører, kostandsbærere og prosjekt. Aktiveres disse feltene, vil det vises som egene faner. Prosjekt har ikke egen fane, men prosjektbilagene blir med i rapporten hvis feltet er aktivert.     Er det mangler i felter som er påkrevd i rapporten vil de vises med rødt kryss. Er det f.eks mangelfulle opplysninger på kunde vil det stå et rødt kryss i feltet som har mangler. Du kan da gå inn f.eks på kunde og legge inn informasjon og lagre. Har du korrigert informasjon f.eks på kunde må du åpne rapporten på nytt og legge inn perioder for at endringen skal vises. Eksport av filen gjøres via knappen «Eksporter fil». Filnavn: Orgnr, fra-til periode, navnet til firma og en tidsstamp. Filen er Zippet.   Det er også to andre funksjoner i skjermbildet: Kontoutdrag hvor du kan se på tallene bak den aktive linjen du står på.     Avgiftskontroll – detaljer for å kontrollere grunnlaget for mva. Her er det mulighet for drilldown for å se detaljene rundt de tallene som høre til aktiv rad.    
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Nyttige lenker
Bli med på Community Live!
Påloggede brukere (390)