avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Marius Fjeldstad VISMA ‎22-07-2020 08:52 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3050 Visninger

Ansatte som ikke har full opptjening av feriepenger kan motsette seg å avvikle full ferie. Dette er kun i de tilfellene hvor feriepengene ikke dekker lønnsbortfallet i ferien (dvs. at trekk for lønn i ferie er høyere enn feriepenger til utbetaling).

 

Eksempler på typiske tilfeller hvor dette kan være aktuelt er dersom:

  • Den ansatte kommer rett fra skolen forrige inntektsår, og har dermed ikke jobbet seg opp fullt feriepengegrunnlag.
  • Den ansatte har fått en vesentlig endring i lønn, f.eks. ved endring av deltidsprosent eller ved høy lønnsøkning.
  • Den ansatte har hatt permisjon uten full lønn i tidligere inntektsår, og dermed lavere feriepengegrunnlag enn normalt.

 

Merk! Dersom den ansatte bytter arbeidsgiver vil den ansatte ha feriepenger opptjent hos tidligere arbeidsgiver, og er dermed pliktig til å avvikle full ferie så fremt feriepengene dekker lønnsbortfallet i ferien.

 

Dersom den ansatte ikke ønsker å avvikle full ferie hos ny arbeidsgiver må den ansatte kunne dokumentere at feriepenger opptjent tidligere inntektsår er lavere enn hva ferietrekket i år vil bli.

 

Tips! Les gjerne mer om ferie på Vismas blogg, her.  

 

Når du skal endre antall feriedager for ansatte uten full opptjening skal du kun endre for inneværende år. Dette gjør du i menyvalget Calendar | Ferieadministrasjon | Ferieberegning. Her har du oversikt over alle ansatte og den enkelte ansattes feriesaldo. 

Ferieberegning.png

 

Klikk på den ansatte i listen. Klikk videre på Endre for å endre feriedagene til den ansatte. I feltet «ordinære dager» og evt. "ekstra dager" skal du legge inn de dagene den ansatte skal trekkes for. 2.png

 

Endringen vil kun påvirke årets feriedager. Ved inngangen til neste ferieår vil den ansatte bli tildelt fullt antall feriedager iht. ferieavtalen den ansatte er tilknyttet. 

 

Her kan du lese mer om forskjellen på betalte og ubetalte feriedager.