Mine områder
Hjelp

Bestille skattekort / skattekort verdier blir ikke oppdatert. Mangler frikortbeløp.

30-04-2021 14:56 (Sist oppdatert 15-11-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 4102 Visninger

For bestilling av skattekort kan du følge beskrivelsen i artikkelen Lønnskjøring  under overskriften Skattekort.

 

Bestilling av Skattekort blir ikke oppdatert

Dersom Altinn har driftsproblemer i det du sender inn en bestilling på skattekort, vil ikke forespørselen bli behandlet, selv om Altinn er oppe og går igjen. Du må derfor bestille skattekort på nytt, og dette må gjøres via en ny lønnskjøring.

 

MERK! Hvis du ikke har noen nye ansatte eller har fått melding om at en ansatt har endret skattekort, trenger ikke skattekort hentes på nytt. Da benyttes skattekortverdiene som allerede er lest inn fra forrige kjøring.

 

Fremgangsmåte:

  1. Opprett en ny lønnskjøring med samme definisjon/utvalg som lønnskjøringen du ikke får hentet skattekort på.
  2. Klikk deretter Endre på den opprinnelige lønnskjøringen (der du ikke fikk hentet skattekort).
    Screenshot_13.png

     3. Klikk Slett for å slette denne lønnskjøringen. Alle transaksjoner flyttes over til den nye             lønnskjøringen du har opprettet.

 

Du kan nå bestille skattekort på nytt i den nye lønnskjøringen.

 

MERK! Hvis du oppretter en ekstra kjøring og henter skattekort på denne kjøringen også, vil eventuelt nye verdier ble benyttet for hele måneden. Dvs. at det kan det kan bli et høyere eller lavere skattetrekk for måneden, enn det som ble beregnet i "hovedkjøringen".

 

Hva kontrollere hvis skattekortverdier ikke blir oppdatert

Start med å kontroller at det finnes en skattekort retur i Altinn. Hvis dette mangler. Kontroller under "Arkiv" at du finner en skattekortforespørsel. Hvis du finner skattekortforespørselen så er det Altinn som ikke har svart på denne. Hvorfor må undersøkes med Altinn. Hvis det mangler en forespørsel, så meld en supporsak til Visma/din partner.

 

Videre bestille skattekort manuelt i Altinn for å kontrollere at det faktisk ligger skattekort verdier på det fødselsnr.

 

Hvis det der fremkommer skattekortverdier, (MERK! Payroll kan ikke benytte linjene som er merket med NAV) så er neste å kontrollere at personen er sendt inn i forespørselen. Denne finner du i Arkiv i Altinn.

Hvis den ansatte ikke ligger der er feilen i Payroll, meld da sak til support.

 

Hvis den ansatte er med i innsendingen, er neste kontroll at den ansatte ligger i returfilen.

Hvis den ansatte ikke ligger der, er det et Altinn problem. Kontakt Altinn support.

 

Hvis den ansatte ligger i filen, så er det et Payroll problem. Meld sak til support.

 

Tidspunktet for innlesning er også avgjørende i forhold til om skattekortverdiene blir tatt hensyn til i kjøringen eller ikke. Hvis du har sendt betalingen til Autopay / bank, vil import av skattekortverdier etter dette ikke ha noen virkning på denne kjøringen. 

 

MERK! Du kan alltid overstyre forskuddstrekket ved  å registrere lønnsart 89010. Uten fortegn for å øke skatten. Og med minus for å redusere skatten.

Frikort

Ansatte med frikort. Her kan man oppleve at den ansatte står merket med at det er frikort, men ikke noen beløp. Dette skyldes at det er en annen arbeidsgiver som har hentet hele frikortbeløpet før ditt firma spør etter skattekort på denne ansatte. Løsning - den ansatte må selv inn og fordele frikortbeløpet. 

Hvis det haster med lønnskjøringen, kan du manuelt overstyre skatten med lønnsart 89010 hvor du registrerer beløpet i minus. Dette vil da "nulle" skattetrekket.

 

Hvilke ansatte hentes det skattekort på?

Ansatte hvor sluttdato ikke er passert, blir det sendt forespørsel på.

 

Nyttige lenker:

Altinn - Driftsmeldinger

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"