Mine områder
Hjelp

Brev fra Skatteetaten - ikke rapportert korrekt trekkfri ytelse.

03-11-2022 12:16 (Sist oppdatert 19-10-2023)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1059 Visninger

Brev fra Skatteetaten om at det er rapportert feil eller mangelfull utgiftsgodtgjørelser.  Dersom A-meldingene ikke korrigeres for disse inntektsmottakere så vil de få for høy skattepliktig inntekt på skattemeldingen for inntektsåret.

 

De som mottar brevet har rapportert en godtgjørelse utover Skattedirektoratets forskuddssatser i A-meldingen. Det gjelder følgende trekkfrie utgiftsgodtgjørelse beskrivelser i a-meldingen:

 • trekkfri bilgodtgjørelse (sats 3,50)
 • trekkfri godtgjørelse til kost på reise med overnatting på hotell (sats 617)
 • trekkfri godtgjørelse til kost på tjenestereise uten overnatting (6-12 timer sats 200, over 12 timer sats 400)
 • trekkfri kostgjørelse ved overnatting uten kokemulighet, pensjonat, hybel (sats 172)
 • trekkfri kostgjørelse ved overnatting på hybel, brakke eller privat (sats 94)

  Mer om reise og diett kan du finne på Altinn sine sider.

  Hvordan korrigere?

  Det er rapportert et for lavt antall på den trekkfrie lønnsarten

  Løsningen i et slikt tilfelle er å øke antallet på transaksjonen og opprette en ekstra lønnskjøring og sende A-melding på denne.

   

  Eksempel: det er en som har bodd på hotel 3 netter a' kr 600. Så registres dette med 1 i antall og sats eller beløp på kr 1800. Bare endre antallet på transaksjonen fra 1 til 3, justeres eventuelt sats, slik at beløpet blir som før.

   

  Det er rapporter feil, deler av beløpet skulle vært trekkpliktig

  Start med å opprette en ny lønnsart. Kopier lønnsart 32750 - Diett (trekkpliktig). På den nye lønnsarten, på fanen Generell informasjon, feltet "Skattbar inntekt" slett verdien "Prosenttrekk, full skatt" slik at det er blankt. Gjør dette for å unngå endring av skatten tilbake i tid. Diskuter med den ansatte om det skal trekkes ekstra skatt i resterende lønnskjøringer. På fanen Innberetning A-melding, feltet "Rapporteringsperiode", sett denne til "Opprinnelig periode". Dette for å få rapportert på opprinnelig periode.

   

  Korriger så sats eller beløp på eksisterende registrering.

  Registrer en ny linje med lønnsarten fra første pkt. med lik dato som opprinnelig linje. Sett inn den trekkpliktige delen.

  Opprett en ny kjøring, du kan ikke gjøre utvalg på lønnsartgrupppe MAL. Send inn A-melding. Her vil det bli A-meldinger tilbake i tid. Arbeidsgiveravgiften vil øke i dette tilfelle, så firmaet må betale inn økningen.

   

  Det at det har blitt rapportert feil, skyldes i de fleste tilfeller at utgiftsgodtgjørelsen er registrert manuelt i Payroll. Vi anbefaler derfor at ditt firma tar i bruk Visma.net Expense, da sparer du registreringstid og unngår feil som dette.

  Relaterte brukertips

  Ekstrakjøring

  Visma.net Expense

Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"