avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bytte fra organisasjonsnummer til virksomhetsnummer

14-11-2019 08:22 (Sist oppdatert 14-11-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 755 Visninger

Skatteetaten har sendt ut brev til kunder som ikke har tatt i bruk virksomhetsnummer i rapporteringen til a-ordningen. Fra 1. januar 2020 blir det obligatorisk å rapportere på virksomhetsnummer. Rapporterer du fortsatt på organisasjonsnummer må du endre til virksomhetsnummer som beskrevet i dette brukertipset.

 

Gå til Employees | Innstillinger | Selskapsinnstillinger. Nederst til høyre vises virksomheter. Dersom en virksomhet ligger med organisasjonsnummer, må du rett dette. Virksomhetsnummer finner du på www.brreg.no ved å søke om selskapet og deretter velge Oversikt over registrerte virksomheter.

 

Det er tilstrekkelig at du endrer fra organisasjonsnummer til virksomhetsnummer på den aktuelle virksomheten. Du får opp en dialog hvor du velger hvilken dato endring skal gjelde fra. Her du velge "Eller bruk eksisterende gyldig fradato".

Screenshot (37).png

 

Virksomhetsnummeret vil da være gjeldende for all rapportering tilbake til 01.01.2018, evt. fra tidspunktet du startet med Visma.net Payroll, hvis dette var etter 01.01.2018.

 

Som følge av denne endringen vil det i neste lønnskjøring bli generert nye a-meldinger for alle perioder det er kjørt lønn i Payroll, men ikke lenger tilbake enn 2018. Disse sendes inn sammen med a-meldingen for den aktuelle måneden.

 

Ønsker du å kontrollere at de nye a-meldingene ikke endrer på tallene som tidligere er rapportert inn anbefaler vi at du  bestiller A06/A07 for 2018 og hittil i år 2019, før du endrer til virksomhetsnummer. Når virksomhetsnummeret er endret og ny a-meldinger sendt inn, bestiller du A06/A07 for samme periode. Du kan da avstemme for å se at tallene er like.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips