avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Endre feriedager på ansatte med redusert stilling - Visma.net Payroll

07-06-2018 10:44
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2022 Visninger

Dersom du har ansatte som arbeider deltid, bør du kontrollere den ansattes feriedager. Jobber en ansatt 80% og arbeidstiden er fra mandag til torsdag, vil den ansatte kun ha krav på 80% av bedriftens feriedager. Grunnen til dette er at den ansatte allerede har fri de siste 20% av uken og disse fridagene skal da gå til fratrekk på mulige antall feriedager. 

 

Når du setter opp ansatt i deltidsstillinger har ikke Employees og Calendar noen forutsetning for å vite om den ansatte jobber reduserte dager (f.eks. man - fre kl. 08.00-14.30) eller reduserte antall dager (f.eks. man - tors kl. 08.00-16.00). Du må derfor selv endre antall feriedager den ansatte har krav på i den deltidsstillingen den enkelte ansatte er ansatt i. 

 

Gå til Calendar | Ferieadministrasjon | Ferieavtale | Ansattes ferieavtale. Her har du oversikt over hvilken ferieavtale hver enkelt ansatt er tilknyttet, og hvor mange feriedager de er tildelt. 

ansattes ferieavtale.png

 

Klikk på den ansatte du skal endre på, og klikk "Endre" for å få lov til å endre innstillingene. 

ansattes avtale2.png

 

Du må ta stilling til hvilket ferieår dette skal gjelde fra, i de fleste tilfeller vil det være gjeldende fra året vi nå er inne i. Dersom du vet at den ansatte f.eks. skal tilbake til 100% stilling etter et år, kan du også legge inn en til-dato for innstillingene. 

endring.png

 

Du skal nå endre feriedagene i feltet "Ordinære dager". Dersom den ansatte er over 60 år, og dermed har krav på en ekstra uke ferie, må du også endre i feltet "Ekstra ferie iht aleder 60". 

endredager.png

Du må selv regne deg frem til antall dager som skal legges inn, dette gjør du vel følgende formel: Antall feriedager i 100% stilling x deltids% til den ansatte = feriedager i ansattes deltidsstilling (f.eks. 25 feriedager x 80% = 20 feriedager i 80% stilling). 

 

Når innstillingene er endret, klikker du lagre. Den ansatte vil nå ikke få muligheten til å registrere flere feriedager enn det du har angitt. Innstillingen vil også gjelde for fremtidige år, med mindre du har angitt en til-dato for innstillingen.

Aktuelt brukertips