avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Endre feriedager på ansatte med redusert stilling - Visma.net Payroll

07-06-2018 10:44 (Sist oppdatert 23-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2562 Visninger

Dersom du har ansatte som arbeider deltid, bør du kontrollere den ansattes feriedager. Jobber en ansatt 80% og arbeidstiden er fra mandag til torsdag, må den ansatte også settes opp med 80% av bedriftens feriedager. Grunnen til dette er at den ansatte allerede har fri de siste 20% av uken og når du registrerer ferie på en fridag går dette ikke til fratrekk på antall feriedager. 

 

Når en ansatt i deltidsstillinger har ikke Employees og Calendar noen forutsetning for å vite om den ansatte jobber reduserte dager (f.eks. man - fre kl. 08.00-14.30) eller reduserte antall dager (f.eks. man - tors kl. 08.00-16.00). Du må derfor selv endre antall feriedager i henhold ti den ansattes arbeidstidsordning.

 

Gå til Calendar | Ferieadministrasjon | Ferieavtale | Ansattes ferieavtale. Her ser du hvilken ferieavtale hver enkelt ansatt er tilknyttet, og hvor mange feriedager de er tildelt. 

ansattes ferieavtale.png

 

Klikk på den ansatte du skal endre på, og klikk deretter "Endre":

ansattes avtale2.png

 

Velg hvilket ferieår endringen skal gjelde fra, i de fleste tilfeller vil det gjelde fra inneværende år. Dersom du vet at den ansatte f.eks. skal tilbake til 100% stilling etter et år, kan du også legge inn en til-dato for innstillingene. 

endring.png

 

Endre feriedagene i feltet "Ferierett Ordinære dager". Dersom den ansatte er over 60 år, og dermed har krav på en ekstra uke ferie, må du også endre i feltet "Ekstra ferie iht alder 60". 

endredager.png

Du må selv regne deg frem til antall dager som skal legges inn, dette gjør du med følgende formel: Antall feriedager i 100% stilling x deltids% til den ansatte = feriedager i ansattes deltidsstilling (f.eks. 25 feriedager x 80% = 20 feriedager i 80% stilling). 

 

Når innstillingene er endret, klikker du Lagre. 

Aktuelt brukertips