Mine områder
Hjelp

Endre feriedager på ansatte med redusert stilling - Visma.net Payroll

07-06-2018 10:44 (Sist oppdatert 25-05-2023)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 6166 Visninger

Dersom du har ansatte som arbeider deltid, bør du kontrollere den ansattes feriedager. Jobber en ansatt 80% og arbeidstiden er fra mandag til torsdag, må den ansatte også settes opp med 80% av bedriftens feriedager. Grunnen til dette er at den ansatte allerede har fri de siste 20% av uken, og når du registrerer ferie på en fridag går dette ikke til fratrekk på antall feriedager. 

MERK hvis den ansatte jobber reduserte dager, skal du ikke endre antall feriedager.

 

Når en ansatt i deltidsstilling i Employees ikke har Calendar, er det ingen forutsetning for å vite om den ansatte jobber reduserte dager (f.eks. man - fre kl. 08.00-14.30) eller reduserte antall dager (f.eks. man - tors kl. 08.00-16.00). Du må derfor selv endre antall feriedager i henhold til den ansattes arbeidstidsordning.

 

Gå til Calendar | Ferieadministrasjon | Ferieavtale | Ansattes ferieavtale. Her ser du hvilken ferieavtale hver enkelt ansatt er tilknyttet, og hvor mange feriedager de er tildelt. 

ansattes ferieavtale.png

 

Klikk på den ansatte du skal endre på, og klikk deretter "Endre":

ansattes avtale2.png

 

Velg hvilket ferieår endringen skal gjelde fra, i de fleste tilfeller vil det gjelde fra inneværende år. Dersom du vet at den ansatte f.eks. skal tilbake til 100% stilling etter ett år, kan du også legge inn en til-dato for innstillingene. 

endring.png

 

Endre feriedagene i feltet "Ferierett Ordinære dager". Dersom den ansatte er over 60 år, og dermed har krav på en ekstra uke ferie, må du også endre i feltet "Ekstra ferie iht alder 60". 

nyavtale.PNG

Du må selv regne deg frem til antall dager som skal legges inn, dette gjør du med følgende formel: Antall feriedager i 100% stilling x deltids% til den ansatte = feriedager i ansattes deltidsstilling (f.eks. 25 feriedager x 80% = 20 feriedager i 80% stilling). 

 

Når innstillingene er endret, klikker du Lagre. 

 

Når dette er gjort, gå videre til Ferieberegning og kontroller at samme verdi fremkommer her. Ved avvik klikk på den / de aktuelle ansatte og trykk "Endre", i feltet "Ordinære dager" legg inn samme verdi som du gjorde under Ansattes ferieavtale.

Relaterte brukertips:

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"