avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan registrere en kreditorbetaling?

12-01-2018 11:26 (Sist oppdatert 16-09-2019)
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 1252 Visninger

Dersom en ansatt har krav som krever at selskapet trekker et visst beløp eller prosent fra lønnen til den ansatte, må det registreres en kreditorbetaling. Før dette gjøres, kreves det at kreditoren, eller skatteoppkreveren (kommune) er lagt opp i systemet. Klikk på linkene under for å lese mer om hvordan dette gjøres. 

Kreditorer

Skatteoppkrevere

 

Employees | Oversikt | Aktuell ansatt | Skatt og andre trekk

Bildet er delt i to, en kolonne for Skatt, og en kolonne for Andre trekk. 

 

Andre trekk.png

 

For å legge til utleggstrekk, klikk på «Legg til» under Andre trekk øverst til høyre.

 

Andre trekk valg.png

I bruk: Angi dato for når trekket skal starte, evt. også når trekket skal stoppe. Dette er et obligatorisk felt og du vil ikke kunne legge til informasjon vedr. trekket før min. startdato er angitt. Dersom det f.eks. kun settes en fra dato, vil trekket stoppe dersom hele beløpet for trekket er trukket på den ansatte. 

Kreditortrekktype: Velg hvilken type kredittrekk det gjelder. Inkassosaker skal registreres som "Andre". Alle kreditorer som er opprettet av deg, vil automatisk få typen "Andre", så dersom du skal knytte utleggstrekket mot en egenopprettet kreditor, må du velge "Andre". Avhengig av hva du velger her, vil du få litt forskjellige typer valg i neste bilde. 

  • Andre: Inkassosaker
  • Bidragstrekk: Bidragstrekk til NAV, f.eks. barnebidrag
  • Utleggstrekk – skatt og avgift: Betaling av restskatt til kommuner. Krever at det er opprettet kommune under «Employees / Innstillinger / Kommuner».
  • Utleggstrekk – statlige foretak: Betaling av krav til statlige foretak, f.eks. Statens innkrevingssentral
  • Utleggstrekk – straffbar handling: Betaling av bøter o.l., f.eks. til Statens Innkrevingssentral.

 

 

 

Andre trekk lindorf.png

Kreditor: Trekket må knyttes til en Kreditor dersom kravet kommer fra en kreditor. Kreditorene opprettes under Employees / Innstillinger / Kreditorer. Innstillingen er KUN aktuell for Kreditor trekktype "Andre". 

Opprinnelig beløp: Legg inn totalbeløpet som skal trekkes på den ansatte. Innstillingen er ikke aktuell for Kreditor trekktype "Bidragstrekk". 

Betalingsmetode: Velg om det skal trekkes et fast beløp eller prosent. For  Kreditor trekktype "Bidragstrekk" er det kun mulig å velge "Beløp". 

Beløp: Legg inn beløpet som skal trekkes hver måned. 

Beskrivelse: Her kan du legge inn en beskrivelse for kreditoren / utleggstrekket. 

KID: Her kan du legge inn KID nummeret for kreditoren / utleggstrekket. 

 

 utleggstrekk.png

Betalingsmetode: Velg om det skal trekkes et fast beløp eller prosent.

Skatteoppkrevere: Dersom kravet kommer fra en kommune, må kreditorbetalingen knyttes mot den korrekte skatteoppkreverne du har registrert under Employees | Innstillinger | Skatteoppkrevere.

Inntektsår: Her kan du legge det året grunnlaget for trekket oppstod. 

 

Visning og beregning i Payroll

Under Payroll | Lønnskjøringer | Aktuell lønnskjøring | Kontroller lønnslipper kan du klikke deg inn på de ansatte for å kontrollere sammendraget av lønnslippene. Klikker du deg inn på en av de ansatte somhar en kreditorbetaling, vil du se trekket i sammendraget over utbetalingene øverst til venstre. I dette tilfelle har den ansatte et utleggstrekk på 1000,- til Oslo kommune. Siden dette trekket er ett utleggstrekk, vil det i dette tilfelle bli overført til skattetrekkskontoen ved utbetaling av lønn - dette avhenger av om det er satt opp til at utleggstrekk skal betales terminvis eller månedsvis under Employees | Innstillinger | Selskapsinnstillinger | Bank og betaling. 

2.png

 

På lønnslippen til den ansatte vil beløpet som går til utbetaling vises fordelt på to eller flere bankkontonummer ettersom hvor mange krav og evt. kontoer den ansatte har registrert på seg. 

3.png

I siste del av lønnskjøringen kan du ta ut banklisten. Her vil også utbetalingen til kreditoren / skatteoppkreveren komme opp som en egen betaling, og dersom du benytter AutoPay for betaling av lønn, vil denne betalingen skje automatisk sammen med lønnsutbetalingen. I dette tilfellet overføres betalingen til skattetrekkskontoen fordi utleggstrekk er satt opp til å betales terminvis. 
4.png

Hvis utleggstrekket ikke blir trekt en måned kan du se dette på rapporten  «Rapport negativ utleggstrekk». Denne finner du i lønnskjøringen på fanen betaling og rapportering under andre rapporter eller på Payroll / Rapporter / Standardrapporter

5.PNG

Hvis du har ansatte med utleggstrekk er det greit å se på denne listen for å sjekke at det har blitt trekt på den ansatte. 

Aktuelt brukertips