avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Ideell / veldedig organisasjon

22-07-2020 08:55
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 272 Visninger

En veldedig organisasjon er en sammenslutning av personer eller virksomheter som driver frivillig virke på ikke-fortjenestebasert og ikke-offentlig basis. For eksempel idrettsforeninger og fagforeninger. Ofte omtales veldedig organisasjon og skattefri organisasjon sammen, og forstås som samme organisasjonsform. Dette er ikke riktig når det gjelder beregning, rapportering og regler. Les mer om reglene i forhold til veldedige organisasjoner på skatteetatens sider.


Fra 2020 gjelder unntaket for arbeidsgiveravgift når institusjonens eller organisasjonens totale lønnsutgifter i denne delen av virksomheten ikke overstiger kr 800 000 per år, og bare for lønnsutbetalinger som ikke overstiger 80 000 kroner per år per ansatt.

Veldedige organisasjoner som omfattes av arbeidsgiveravgiftsfritaket benytter  inntektsbeskrivelse "loennUtbetaltAvVeldedigEllerAllmennyttigInstitusjonEllerOrganisasjon".


Ved utbetaling må du derfor opprette en egen lønnsart som er definert som følger:Pay-lart1.png

 

Pay-lart2Ide.png

 

Hva med skatt?

Ytelsen skal alltid oppgis som trekkpliktig.

Du kan la være å gjennomføre forskuddstrekk hvis trekkbeløpet er under minstegrensene for forskuddstrekk. Dette skjer automatisk hvis du har satt at firmaet er "Skattefri organisasjon" under Innstillinger - Selskapsinnstillinger i Employees.

 

Relaterte brukertips

Skattefri organisasjon

Aktuelt brukertips