avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Wenche_Jacobsen VISMA ‎07-04-2020 14:49 )
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 879 Visninger

Hvis en ytelse som tilhører 2019 ikke har blitt innberettet, og du oppdager dette først etter at du har kjørt lønn for 2020, kan du opprette en ny lønnsart hvor du overstyrer transaksjonsdato tilbake til 2019.

 

Eksempel:

En ansatt har i 2019 fått utbetalt en bonus utenfor lønnssystemet. Du får beskjed om dette etter at du har kjørt januarlønn for 2020. Du må da opprette en kopi av lønnsarten for bonusen, og legge inn at betalingsdatoen skal overstyres. 

 

 1. Gå til Innstillinger | Regler | Lønnsarter. Klikk «Ny lønnsart», velg «Kopier fra eksisterende». Hent opp lønnsarten du skal kopiere fra, i vårt eksempel Bonus prosenttrekk.
 2. Gi lønnsarten et nytt navn, f.eks. Bonus 2019.
 3. Gå til fanen Tilleggsinformasjon, klikk «Legg til» og velg 999990 – Overstyrt betalingsdato under tilleggsinformasjon.
 4. OverstyrBetalingsdato.png
 5. Åpne Employees, hent opp den ansatte og velg Transaksjoner | Variable.
 6. Velg «Legg til transaksjon». Husk at datoene på transaksjonene må være i måneden du skal rapportere den i a-meldingen, i dette eksemplet 31.12.19.
  Bruk denne datoen både på
  Transaksjonsdato og Overstyrt betalingsdato.
 7. Screenshot (12).png
 8. Siden den ansatte allerede har fått utbetalt beløpet anbefaler vi at å nullstille utbetalingen med lønnsart 13110 Forskudd, variabelt.
 9. Du kan velge å ta med transaksjonen(e) i neste lønnskjøring, eller opprette en ekstrakjøring kun for denne korreksjonen.
 10. Dersom du allerede har sendt sammenstillingsoppgave til den ansatte, må du huske å sende nye etter at ekstrakjøringen er fullført.

 

Relaterte brukertips

Ekstrakjøring

 

Bidragsytere