Mine områder
Hjelp

Legge til eller tilpasse spesielle dager (helligdager) i Visma.net Calendar

16-09-2020 17:28 (Sist oppdatert 09-12-2022)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 1128 Visninger

Hvis din bedrift har egne fridager, eller ønsker å tilpasse arbeidstiden for spesielle dager, kan du endre dette i Visma.net Calendar.

 

Under Innstillinger | Spesielle dager i Visma.net Calendar er ordinære helligdager, samt Julaften, Nyttårsaften og Sankthansaften lagt inn som standard. Alle dager med unntak av Sankthansaften er som standard definert som ingen arbeidsdag.

 

Du kan tilpasse arbeidstiden for en dag, f.eks. hvis bedriften har arbeidstid fra 08.00 - 12.00 på Nyttårsaften. Hent opp den aktuelle dagen og velg Rediger. Klikk deretter Tilpasset dag, og velg aktuell arbeidstid fra listen.

 

Tilpasst dag.png

 

Dersom arbeidstiden du skal bruke ikke finnes, kan du legge til denne under Arbeidstid | Vaktkoder | Legg til vaktkoder.

 

Halvdag.png

Du kan også legge til egne/tilpassede dager, f.eks. hvis bedriften har redusert arbeidstid på lille julaften. Klikk da Legg til dag under Innstillinger | Spesielle dager.

 

LilleJulaft.png

 

NB! Husk at endringer/tilpasninger kun kan legges inn frem i tid, og må legges inn for hvert år. Dersom det allerede finnes en registrering på en dag du ønsker å legge til eller tilpasse, må denne registreringen slettes og legges inn igjen på nytt etter at den spesielle dagen er opprettet/tilpasset!

 

I kalenderen til den ansatte ser du arbeidstiden for de enkelte dagene. Standard dager vises i rødt, mens bedriftens egen dager vises i sort. Når det registreres fravær eller avspasering på en arbeidsdag med justert arbeidstid, beregnes antall timer i forhold til arbeidstiden på den aktuelle dagen.

 

Screenshot_41.png

 

 

Relaterte brukertips: 

Opprette ny vaktkode

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"