Mine områder
Hjelp

Melding fra NAV om feil bruke av arbeidsforholdstype og yrkeskode

31-03-2022 11:04 (Sist oppdatert 16-01-2023)
  • 0 Svar
  • 3 liker
  • 1215 Visninger

Vi på support har blitt gjort oppmerksomme på at NAV sender ut brev om ansatte som har yrkeskoder som igjen ikke er gyldige for arbeidsforholdstypen. Dette kan for eksempel være ansatte i Ordinært arbeidsforhold, som har yrkeskode for Styremedlem.

 

I forhold til veiledningen til A-meldingen kan endringer på arbeidsforhold rapporteres i inneværende måned. Så hvis du har fått et brev om dette, og har behov for å gjøre endringer, kan du gjøre følgende:

 

Gå på den ansatte det gjelder og sluttmeld den ansatte. Velg sluttårsak  "Endring i organisasjonsstruktur eller byttet jobb internt". Bruk siste dagen i inneværende måned som sluttdato. Reansett den ansatte med dato dagen etter og velg korrekt arbeidsforholdstype.

 

MERK 1! Hvis du bare endrer Arbeidsforholdstypen vil dette gjøre at det sendes nye A-meldinger tilbake i tid. Og du vil da på den første av meldingene få en "EDAG 108" feil. Så følg ovenstående fremgangsmåte for å unngå dette.

 

MERK 2! Hvis du setter sluttdato tilbake i tid, vil dette gjøre at all lønn, fordeler og fravær vil bli tilbakeført / slettet. Så Visma anbefaler på det sterkeste å benytte siste dagen i inneværende måned som sluttdato.

Relaterte brukertips

Kom igang med Payroll

Avvist A-melding

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"