Mine områder
Hjelp

Opprette test / demofirma i Visma.net Payroll

20-09-2021 09:14 (Sist oppdatert 08-12-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 2355 Visninger

Support har fått spørsmål om det er mulig å lage seg demo / test firma. Det er det og gjøres på følgende måte:

 

  1. Finn et org.nr, og IKKE bruk det samme org.nr som i ditt vanlige firma. Du kan finne et ledig org.nr. ved å gå inn på Brønnøysund (brreg.no), så på "Kunngjøringer/kredittorvarsel", finn et firma hvor det står "Sletting". Logg så inn i Visma.net, Admin, Firmaer, opprett et nytt firma. Bruk samme org.nr. som du fant i Brønnøysund. Kryss av for at firmaet er "Testfirma". Dette valget er ikke mulig å endre senere. Glemmer du dette så vil det bli sendt faktura fra Visma på dette firmaet og de ansatte. Når du krysser av for "Testfirma" vil det ikke være mulig å aktivere Autopay, naturlig nok.
  2. Gi deg selv tilgang til det nye firmaet og logg inn. Når du kommer inn i veiviseren, så må du velge å ikke lage bankfil. Sett at innsending av a-melding starter langt frem tid, for eksempel desember 2029.
  3. Opprett det antall ansatte som du ønsker. Fødselsnr. finner du i excelfilen, vedlagt i denne artikkelen.

 

De "ansatte" må ha egne e-postadresser hvis de skal være brukere i Visma.net.
Vi anbefaler at du IKKE bruker din vanlige e-postadresse. Du kan lese mer om hvordan lage e-post alias her. - https://www.dinside.no/data/du-har-uendelig-mange-gmail-adresser/61264928


Du oppretter deg f.eks. en gmail konto. Hvis du heter "Ole", så forsøker du å opprette en e-postkonto som for eksempel "olevnet" for "Ole Visma net". Så inne på test ansatt nummer 1 legger du inn e-postadressen "olevnet+1@gmail.com". Vi anbefaler videre at nummeret du legger inn er overensstemmende med ansattnummer. Hvis du har flere testfirmaer, så kan du for eksempel bruke e-postadressen "olevnet+1Demo1@gmail.com" og "olevenet+1Demo2@gmail.com". Hvor "olevnet+1Demo1" er ansatt 1 i testfirma "Demo1" og "olevenet+1Demo2" ansatt 1 i testfirma "Demo2".

 

Som minimum anbefaler vi at du har 3 ansatte, som har forskjellige roller. Som for eksempel lønningsansvarlig, leder og "vanlig" ansatt. Med disse rollen vil du få full oversikt over hvordan Payroll er for de respektive roller. 

Relaterte brukertips

Opprette nytt firma (engelsk)

Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"