avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Oppsett av "Betalt av arbeidsgiver"

24-10-2017 11:33 (Sist oppdatert 16-09-2019)
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 1384 Visninger

Når du skal benytte funksjonen “Betalt av arbeidsgiver” i Expense må det opprettes en lønnsart som knyttes mot denne utleggstypen. Lønnsarten opprettes i Payroll | Innstillinger | Regler | Lønnsarter.

 

 

Opprette lønnsart for Betalt av arbeidsgiver

Klikk på Legg til ny nederst til høyre. Du må ta utgangspunkt i den standard lønnsarten 63100 - Diverse trekk ved å kopiere denne, og klikk på Opprett.

diverse trekk.png

 

Under fanen Generell informasjon fjern haken for Datosensitiv og sett på haken for Variabel og Til utbetaling.

betarbeidsgivergenerell.png

 

 

I neste fane, Visning, må du sette på haken for lønnsartgruppen Expense for at du skal kunne knytte lønnsarten mot en utleggstype i Visma.net Expense. Dersom denne haken mangler vil du ikke få mulighet til å benytte denne lønnsarten på utleggstypene som registreres i Visma.net Expense.

Haken for lønnsartgruppen Transaksjon må også være satt dersom du skal ha mulighet til å registrere dette som en variabel transaksjon i tillegg. De to siste lønnsartgruppene som bildet under viser, Rapportering og Trekk, brukes kun til filtrering på rapporter, og kan derfor være nyttig å sette på.

betarbeidsgivervisning.png

 

 

I fanen Kontering legger du inn den kontotypen du ønsker å benytte for kontering i regnskapet. Ved bruk av kontotyper vil du også se hvilken konto som er knyttet til kontotypen.

betarbeidsgiverkontering.png

 

 

Det er ingen innberetning på denne lønnsarten, og derfor skal du ikke legge inn lønnsbeskrivelser eller fordel under fanen Innberetning A-melding.

betarbeidsgiverinnberetning.png

 

 

Under fanen Avansert, på linjen for transaksjonsdata, står beløp allerede til Påkrevd - dette skal du IKKE endre. På linjen for script står allerede Beløp til “General.RehireNegative”  - dette må IKKE fjernes. Det er disse to parametrene som gjør at beløpet som kommer fra Expense, faktisk går til trekk i stedet for til utbetaling. 

betarbeidsgiveravansert.png

 

 

I den siste fanen, Tilleggsinformasjon, skal du ikke legge inn noe fordi det ikke er er noen innberetning på lønnsarten og dermed heller ingen tilleggsinformasjon som skal rapporteres i A-meldingen.

betarbeidsgivertillegg.png

 

 

Oppsett i Visma.net Expense 

I Visma.net Expense må du gjøre utleggstypen Betalt av arbeidsgiver som aktiv, og knytte denne mot den nye lønnsarten.

 

Gå til Expense | Innstillinger og velg Annet i menyen til venstre. Her ligger allerede “Betalt av arbeidsgiver”, men denne er som standard ikke satt til Aktiv. Marker derfor typen og sett på haken for Aktiv under.

 

 Betalt av arb.givPayroll.JPG

 

Gå videre til fanen Lønnsarter og hent opp den nye lønnsarten du har opprettet. Når dette er gjort lagrer du utleggstypen.

Betalt av arb.givPayroll2.JPG

 

 

Registrering av reiseregninger med utlegg "Betalt av arbeidsgiver"

Den ansatte vil nå få mulighet til å sette på haken "Betalt av arbeidsgiver" ved registrering av Utlegg på reiseregningen sin.

9.png

Reiseregningen / Utlegget godkjennes på vanlig måte. 

  

 

Visning i lønnskjøringen

Når reiseregningen eller utlegget er godkjent, vil det bli overført til den aktuelle lønnskjøringen i Payroll. I lønnskjøringen vil du som lønningsansvarlig se transaksjonene slik: 

10.png

 

 

På lønnslippen til den ansatte vil transaksjonene fremkomme slik: 

11.png

Aktuelt brukertips