avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Skattefri organisasjon - skattetrekk

22-07-2020 08:57 (Sist oppdatert 21-09-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 288 Visninger

Skattefri organisasjon

Skattefrie organisasjoner kan enkelt sies å være institusjoner, organisasjoner, stiftelser, selskap eller foreninger som "ikke har erverv til formål", og derfor er fritatt for formues-og inntektsskatt. Les mer om skattefritak for organisasjoner hos Skatteetaten


Dersom bedriften er en skattefri organisasjon, så skal du sette på huken for Skattefri organisasjon  i Employees - Innstillinger -  Selskapsinnstillinger - Firmainformasjon.

Screenshot_42.png

 

Når du huker av for "Skattefri organisasjon" skjer det to ting automatisk:

  1.  Utbetalinger til de ansatte blir merket i a-melding, slik at skatteetaten ikke tar med denne i den ansattes skatteligning. Skatteetaten bruker opplysningene for å sikre at ansatte som har tjent mindre enn grensen for opplysningsplikt slipper å betale skatt av inntekten.
    Når det gjelder arbeidsgiveravgiften så skal det beregnes arbeidsgiveravgift av all lønn og andre ytelser du utbetaler. Dette gjelder uansett om beløpene overstiger grensen for opplysningsplikt eller ikke.
  2. Payroll vil ikke beregne og trekke skatt på den ansatte frem til skattepliktig utbetaling overstiger kr 10.000 i løpet av året. 

 

MERK!

Dersom du har lagt inn inngående saldo blir ikke dette hensyntatt ved beregning av skatt for skattefrie organisasjoner. Dersom inngående saldo og verdien av lønnskjøringen overstiger grensen på kr 10.000, så blir den inngående saldoen pr. i dag ikke medregnet i totalen.

 

Spørsmål til support

Vi har ansatt som ønsker å trekke skatt fra første krone? (f.eks at den ansatte vet de vil gå over grensen for skattefri utbetaling). 

Gå da inn på aktuelle ansatte i Employees og fanen Skatt og andre trekk, huk av i feltet "Skatt fra første krone".

 

Screenshot_43.png

Relaterte brukertips

Ideell / veldedig organisasjon

 

Aktuelt brukertips