Mine områder
Hjelp

Sluttoppgjør - ansatt slutter og har krav på / ønsker alle feriepenger utbetales - Visma.net Payroll

02-01-2019 13:30 (Sist oppdatert 31-05-2023)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 17132 Visninger

Når ansatte slutter har de krav på å få utbetalt alle feriepenger. Både feriepenger opptjent foregående år, hvis disse ikke allerede er utbetalt, og det som er opptjent inneværende år. 

Dette gjør du på følgende måte:

  1. Når en ansatt slutter registrerer du sluttdato og sluttårsak på fanen "Stilling":
    Screenshot_6.png

  2. Gå til fanen Transaksjoner | Variable.

  3. For å utbetale alle feriepengene opptjent i år og eventuelt fra ifjor, legg til lønnsart 16220 Feriepenger sluttoppgjør.  Denne lønnsarten starter “16110 - Feriepenger, årets”, “16100 - Feriepenger fjoråret” og eventuelt "16120 - Feriepenger, ekstra uke fjoråret".

    Du skal ikke å legge inn beløp. Payroll kalkulerer dette automatisk, også av eventuell ordinær lønn som er registrert i lønnskjøringen du utbetaler sluttoppgjøret. Hvis den ansatte er over 60 år så vil også de ekstra feriepengene bli utbetalt på lønnsart “16110 - Feriepenger, årets”.

MERK! Ansatte hvor det ikke er utbetalt sluttoppgjør til, vil motta feriepenger i måneden som er satt som feriepengemåned (normalt juni) uten at du trenger å foreta deg noe.

MERK! Lønnsart 16220 Feriepenger sluttoppgjør støtter norske ansatte i norsk firma. Hvis ditt firma skal utbetale sluttoppgjøre til ansatte som er uten arb.g.avgift, eller på Svalbard mv. Må du benytte de lønnsarter som er opprettet for dette. 

Ansatt har ikke tatt ut alle feriedager denne er trukket for, hvordan utbetale dette?

Lag en lønnsart for utbetaling feriedager som ikke er tatt ut. Bruk lønnsart 10180 - Diverse lønn som utgangspunkt og lag en kopi av denne. På lønnsarten du oppretter bruk Kontantytelse | Fastlønn som rapportering i fanen Innberetning A-melding. Registrer manuelt beløpet den ansatte skal ha.

Relaterte brukertips:

Utbetaling av feriepenger.

Feriepengegrunnlag

Samleside for feriepenger

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"