avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder

Brukertips i Visma.net Payroll og Expense

Kategorier
Sorter etter:
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎04-10-2019 10:35
Her kan du lese alt om årsavslutning i Visma.net Payroll Kontroll og korrigering (Firmabil, Elektronisk kommunikasjon, AFP/OTP, Forsikringer) Halv skatt Avstemming (Avstemming i Altinn, rapporter i Payroll) Sammenstilling til inntekstmottaker Nytt år Overføring av feriedager
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-11-2019 10:18
Noen ganger har man behov for å kjøre lønn for kun én (eller flere) ansatt(e), eller en bestemt type lønnsarter (f.eks reiseregninger), og da kan man velge å ekskludere det/de man ikke vil ha med i den gitte lønnskjøringen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎13-11-2019 13:20
Visma Employee appen støtter ikke i dag prosjekt eller avdeling, men visste du at du kan også føre timer fra webinlogging på mobil og at vinduet er mobiltilpasset?
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-11-2019 14:51
Visma.net AutoPay muliggjør integrasjonen med banker som brukes til å sende utgående betalinger.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-10-2019 13:53
Dersom den ansatte slutter i selskapet, så må du registrere dette i Payroll, da sluttdato må rapporteres inn med a-meldingen til ansatt-registeret.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎04-10-2019 10:48
Når en   a nsatt   slutter skal sluttoppgjør og feriepenger utbetales, og denne artikkelen tar for seg hvordan du går fram i Payroll.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎04-09-2019 14:34
Når firmaet er opprettet og lønningsansvarlig er tildelt roller, kan du begynne å sette opp selve systemet. For å gjøre dette enklere for deg som lønningsansvarlig vil du bli guidet gjennom en onboardingswizard hvor du kan sette opp de fleste innstillingene som kreves for at løsningen skal fungere optimalt. Vi anbefaler å fylle ut mest mulig informasjon i denne, men det er også mulig å fylle ut/endre informasjonen i de ulike modulene senere
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA i går
For at du skal kunne hente elektroniske skattekort, sende A-melding, og hente returer må Visma.net settes opp til å kommunisere med Altinn. Dette kan settes opp allerede i Onboarding-wizarden første gang du går i gang med systemet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎06-09-2019 13:23
I Visma.net dukker det opp et nytt begrep som kanskje er ukjent for de fleste. Kontotyper er en måte for å kategorisere lønnsarter på, for å kunne knytte disse mot en felles konto. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎18-09-2019 13:22
Denne artikkelen tar deg gjennom oppsettet for å legge opp de ulike kostnadsbærerne i firmaet, f.eks. Administrasjon og Produksjon.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎17-09-2019 09:13
Før du kan legge inn ulike kostnadsbærere (prosjekt, avdeling, kunde etc), må du definere hvilke kostnadsbærertyper du ønsker å benytte i firmaet ditt. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎06-09-2019 10:54
Mange av innstillingene påvirker hele løsningen i Visma.net, og det er derfor viktig at korrekte innstillinger legges inn på et tidlig tidspunkt.   Selv om du har gjennomgått onboardingswizarden anbefaler vi at du går gjennom de neste stegene for å sjekke at du har fått lagt inn alle innstillinger, og får å gjøre deg litt kjent med systemet. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA i går
Dersom du har ansatte med firmabil, må du opprette bilen i et eget register før du kan knytte bilen til den enkelte ansatte. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA i går
Kreditorer er eksterne, eller interne, selskaper og institusjoner med krav til de ansatte i ditt firma. Disse må registreres i systemet for å kunne få til et automatisk trekk på lønnen til den enkelte ansatte. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA i går
I motsetning til  Kreditorer er Skatteoppkrevere kommuner som sender krav til ansatte i ditt firma. Skatteoppkrevere må også registreres i systemet ditt for å kunne knyttes til de ansatte. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎20-09-2019 16:05
Dersom en ansatt har krav som krever at selskapet trekker et visst beløp eller prosent fra lønnen til den ansatte, må det registreres en kreditorbetaling. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-10-2019 15:06
Vi på Mamut Visma.net  setter opp lisensen for Payroll, etter bestilling fra deg eller din partner. Hvis administrator ikke har hatt tilgang til Visma.net fra tidligere, vil han/hun måttte aktivere brukeren sin, og akseptere Terms Of Service (TOS) før systemet kan tas i bruk.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-08-2019 14:40
Denne artikkelen tar for seg rapportene for A-melding Kontrollrapport og Tilbakemelding
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎03-07-2019 12:48
Dersom det i et selskap ikke utbetales lønn hver måned, så må det likevel sendes inn en A-melding for hver periode dersom man har ansatte med arbeidsforholdstype Ordinært arbeidsforhold. Noen selskaper har også behov for å melde inn ansatte i a-ordningen med en gang de er ansatt, før det er kjørt lønn for dem, for å kunne søke Byggekort/HMS kort. I dette brukertipset finner du informasjon om hvordan du gjør dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎14-08-2019 14:37
Denne artikkelen tar for seg hva som skjer med A-meldingen dersom man har en eller flere ekstra lønnskjøringer i samme periode.
Vis hele artikkelen