avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder

Brukertips i Visma.net Payroll og Expense

Kategorier
Sorter etter:
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎09-12-2019 16:00
Denne artikkelen beskriver fremgangsmåten for hvordan du gjennomfører pensjonstrekk tilsvarende statlig/kommunal ordning, vanligvis 2% trekk. For å kunne gjennomføre pensjonstrekk med en bestemt %-sats må du opprette en ny lønnsart i Payroll. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎09-12-2019 15:09
Mange bedrifter mottar ved årets slutt en oversikt over hva hver enkelt ansatt skal innberettes for i forsikringer for det aktuelle året. Dette kan medføre at man må gjøre endringer i allerede innberettede beløp.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎09-12-2019 15:07
I forbindelse med årsavslutngingen kan det være behov for å kjøre en ekstra kjøring for å få innrapportert ytelser som tidligere ikke er tatt med. Du kan opprette så mange ekstrakjøringer du måtte ønske. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎09-12-2019 14:46
Her kan du lese alt om årsavslutning i Visma.net Payroll Kontroll og korrigering (Firmabil, Elektronisk kommunikasjon, AFP/OTP, Forsikringer) Halv skatt Avstemming (Avstemming i Altinn, rapporter i Payroll) Sammenstilling til inntekstmottaker Nytt år Overføring av feriedager
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:28
Under Rapporter i Calendar, har vi en rapport som heter Alle registreringer.  Rapporten viser alle registreringer for valgt periode. Her kan du filtrere på kodetyper, ferie,arbeidet tid, ansatte, lønnsarter og mer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:26
 Alle lønnsarter som skal innberettes i a-meldingen må være avhuket  Rapportering til a-meldingen   for at de skal rapporteres  inn i a-ordningen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:25
Når man starter opp med Payroll (med overgang fra annet lønnssystem) legger man normalt inn startdato den første måneden man tar i bruk programmet, og at arbeidsforholdet er avsluttet i det gamle. Om den ansatte da ønsker å registrere egenmelding i Calendar vil det gi en feilmelding om at  Mimimum ansettelsesperiode er 2 måneder , selv om den ansatte har vært ansatt i firmaet lenge før denne datoen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:23
Denne artikkelen tar for seg rapportene for A-melding Kontrollrapport og Tilbakemelding
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:21
Denne artikkelen tar for seg hva som skjer med A-meldingen dersom man har en eller flere ekstra lønnskjøringer i samme periode.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:19
Dersom du opplever å få feil i a-meldingen, enten at den er avvist eller må kontrolleres, så må dette rettes før du kan sende inn en ny erstatningsmelding i samme periode. Vi bruker her eksempelet med feil arbeidsforhold rapportert, men fremgangsmåten brukes også for å sende inn ny a-melding generelt etter man har korrigert feil.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:18
Visma.net Payroll vil i noen tilfeller generere en retroaktiv a-melding (en a-melding for tidligere måned(er)) hvis du gjør endring tilbake i tid i Visma.net Calendar.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 10:15
Hvis du oppdager at du har feil utbetalingsdato på lønn, etter at du har sendt betalingen til Autopay, kan du kansellere betalingen i Autopay. Kansellering forutsetter at betalingen står med status Venter på godkjenning i Visma.net Payroll.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎27-11-2019 09:42
Feilmeldingen kommer fra Altinn og indikerer at en ansatt har positivt forskuddstrekk. Dette betyr at forskuddstrekket kommer som en utbetaling og ikke et trekk. Det er ikke tillatt at totalt forskuddstrekk for inntektsmottaker for måneden er positivt og må derfor korrigeres for å få godkjent a-meldingen.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎26-11-2019 15:57
Retroaktiv betyr tilbakevirkende, og i Payroll sammenheng betyr en retroaktiv verdi i lønnskjøringen, eller en retroaktiv a-melding, at det er gjort en endring som påvirker en tidligere periode/lønnskjøring. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎26-11-2019 15:36
Du kan skrive ut feriepengelisten under   Payroll - Rapporter - Standardrapporter - Feriepenger.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎26-11-2019 15:17
For å få en oversikt over hva som er innberettet av arbeidsgiveravgift, skatt, innrapportert lønn, arbeidsforhold etc. kan man ta ut en kontrollrapport. Den kan også  taes ut før du sender inn a-meldingen for å kontrollere at opplysningene stemmer. Tilbakemeldingsrapporten inneholder betalingsinformasjon og detaljert tilbakemelding om eventuelle feil på firma, skatt og ansatt
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎26-11-2019 15:07
I Visma.net Payroll gir rapporten Terminoppgjør en oversikt over hva du skal betale i forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift for en termin. Rapporten inneholder også nødvendig  betalingsinformasjon. Du finner rapporten under R apporter - Standardrapporter - Terminoppgjør .
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎26-11-2019 15:02
I Altinn kan du bestille et avstemmingsskjema for valgt(e) kalendermåneder. Det anbefales at denne tas ut hver termin for å se at det du skal betale stemmer overens med det du har rapportert inn. Denne rapporten kan også brukes ved avstemming på slutten av året.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎26-11-2019 15:00
Under Rapporter - Standardrapporter i Visma.net Payroll finner du rapporten Avstemming av A-melding mot regnskap. Rapporten viser kolonne over hva som er innrapportert og hva som er bokført for en eller flere måneder. Hvis det er avvik mellom hva som er innrapportert og hva som er bokført, vises tallene i rødt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Aleksander Nunes-Xavier VISMA ‎26-11-2019 12:11
I Payroll finnes det ulike standard lønnsarter for elektronisk kommunikasjon, og i denne artikkelen tar vi for oss hvordan man legger inn dette som inngående saldo, fast transaksjon, utgiftsgodtjørelse og en kombinasjon av de to sistnevnte.
Vis hele artikkelen