avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Wenche_Jacobsen VISMA ‎21-04-2020 11:14 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 362 Visninger

Visma.net Calendar støtter nå de nye reglene for egenmelding og arbeidsgiverperiode for sykepenger ved Corona-relatert fravær: 

  • Det er lagt til en ny kode kalt ‘Syk Korona relatert’
  • Koden er gyldig fra og med 16. mars
  • Maks antall egenmeldingsdager per tilfelle på denne koden er 16 dager (den ordinære koden Syk er uendret og har fortsatt 3 dager).
KodeKornoaRelatertSykdom.png

 

Når du registrerer fravær, får du opp opp en informasjonsboks med forklaring til denne koden:

 

Wenche_Jacobsen_1-1587455119526.png

 

Se også mer informasjon nedenfor med hensyn til korona relatert fravær.

 

I henhold til endring i den nye forskriften er også grensen for minimum ansettelsestid med hensyn til når egenmelding kan benyttes endret fra 2 måneder til 4 uker. Denne endringen gjelder fra 16. mars og omfatter både korona relatert og annen sykdom/sykefravær.

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at begrensningen i Folketrygdloven på 4 egnmeldingstilfeller i løpet av siste 12 måneder gjelder samlet for ordinært og korona relatert sykefravær. Det vil i en senere versjon komme funksjonalitet slik at det enkelte selskap selv kan angi grensen for antall tilfeller og antall dager.

 

Refusjon

For sykefravær som skyldes korona, vil arbeidsgivere få dag 4-16 refundert av NAV. Det er laget et eget refusjonsskjema som skal benyttes for disse tilfellene. Du finner skjema, og mer informasjon om dette på nettsidene til NAV.
 
For å få finne ut hvor lang arbeidsgiverperioden har vært, og som støtte for å fylle ut skjemaet til NAV, kan du ta ut rapporten Refunderbart fravær under Rapporter i Visma.net Calendar. 
 

Relaterte brukertips:

Bidragsytere