peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Brukertips på norsk

Lajitteluperuste:
Som standard lagres signaturer i dokumenter uten informasjon om bedriften eller personen det gjelder. I enkelte tilfeller er det imidlertid nødvendig å samle informasjon om bedriften og representasjonsretten. Du må da aktivere Signaturer vi et firma . Du velger også dette hvis du opptrer på vegne av en person som forvalter / verge. Informasjon om personen som representeres registreres da i signeringsfasen.   Når du velger denne handlingen, vises et blått ikon ved siden av underskriveren. Hvis du vil, kan du slå av og på denne funksjonen for forskjellige underskrivere ved å trykke på ikonet.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:57
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 171 Näytöt
Brukergrupper styrer hvilke mapper brukere har tilgang til, og hvilke rettigheter de innehar. Slik legger du til en brukergruppe under bedriftsinnstillingene:   Gå til Innstillinger > Brukere > Grupper > Legg til en ny gruppe . Gi brukergruppen et navn Legg til en beskrivelse av brukergruppen hvis du ønsker det. Velg en mappe fra menyen, og legg til rettighetene gruppen skal ha for denne mappen. Legg til alle nødvendige mapper fra tasten + Tildele en ny mappe .   Til slutt trykker du på opprett rolle .
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:55
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 210 Näytöt
Hvis du også skal signere på dokumentet , kan du velge Selv-signering , så legges din informasjon til i listen over underskrivere. Når du har sendt ut invitasjonene, kan du gå rett til signering av dokumentet fra Mottatte invitasjoner.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:35
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 154 Näytöt
Dokumentstatus kan være blant disse alternativene:   Ny - lagret, men ingen invitasjoner er sendt ut Venter på signering - invitasjoner er sendt ut, men det mangler minst én signatur Signert - Alle underskrivere har signert Avbrutt - signeringsinvitasjonen er avbrutt eller utløpt på dato   Invitasjonsstatus for invitasjon sendt til underskriver, kan være:   Ny - invitasjonen er sendt, men ikke åpnet av mottaker Åpnet - Invitasjonslenken har blitt åpnet, men dokumentet har ikke blitt signert Venter - Invitasjonen er opprettet men ikke sendt Signert - Underskriver har signert og invitasjonen kan ikke lenger endres Avbrutt - Invitasjonen er avbrutt eller utløpt på dato
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:33
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 175 Näytöt
Administrasjonsrettigheter kreves for å endre bedriftsinnstillinger. Innstillingene er delt inn i fire kategorier: Organisasjonsinformasjon, brukere, invitasjoner, integrasjoner og transaksjonshistorikk. Du finner en kort beskrivelse nedenfor over hvilke innstillinger som kan redigeres under hver av kategoriene.   Informasjon om selskapet   Øverst i denne kategorien finner du bedriftsinformasjon som navn, adresse, e-faktureringsadresse og operatørinformasjon. Du kan endre skriften for bedriften under menyfarge. Fargen vil bl.a. være synlig i et tekstfelt øverst på siden under signeringsfasen. Angi fargen i RGB-format. Fremgangsmåte for å finne rett fargekode kan du for eksempel finne her: https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp   Under bedriftens standardinnstillinger kan du også laste ned en bedriftslogo ved å klikke på ruten som er opprettet for logoen. Logoen må være i en JPG-, PNG- eller GIF-fil, og kan ikke være større enn 0,5 MB. Logoen vil være synlig for underskriver i signeringsfasen. Det kan være lurt å se gjennom signeringssiden etter at du har lagt til logo og farge på logo, for å se at alt ser bra ut. Det kan være nødvendig å beskjære logoen eller velge en farge som ikke er helt lik originalen, for at alle elementer skal vises godt.   Under invitasjonsinnstillinger kan du definere hvilke signeringsmetoder bedriften har tillatelse til å bruke. Disse innstillingene avgjør om signering både med og uten sikker identifisering skal være lov, og også hvilke innstilling som skal settes som standard når en invitasjon opprettes.   Den siste delen inneholder invitasjonsmaler. Bedriftens administratorer kan opprette og redigere invitasjonsmaler for å forenkle prosessen ved opprettelse og utsendelse av invitasjoner.   Brukere   Under Brukere finner du en liste over alle brukere i bedriften, samt de brukergruppene som finnes i kontoen. Du kan legge til, redigere og fjerne brukere og brukergrupper.   Invitasjoner   Under Invitasjoner kan du opprette ferdige meldingsmaler og e-postlister. Med meldingsmaler er det raskt og enkelt å legge til en melding i invitasjonene dine, uten at du må skrive den på nytt hver gang. Du kan forenkle invitasjonsprosessen ved å legge til alle underskrivere på én gang fra e-postlister du har opprettet for mottakergrupper.    Integrasjoner   I denne kategorien finner du alle eksisterende tjenesteforbindelser og integrasjoner som er opprettet for kontoen.   Fakturering   Den siste kategorien hjelper deg å holde styr på hvor mange signaturer som er brukt, slik at du kan se om du bør endre prispakken din hos Visma Sign. På denne siden kan du velge ønsket tidsperiode for antall signaturer og tekstmeldinger som har blitt benyttet. Tidsperioden du kan velge kan være på maksimalt 45 dager. Du kan også bytte prispakke ved å klikke på ønsket pakke og bekrefte dette.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:30
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 244 Näytöt
Dokumenter som har blitt signert med sikker identifisering (BankID eller mobilsertifikat), finner du i det personlige Visma Sign-arkivet ditt. Dette arkivet opprettes når du registrerer deg som privatperson på https://sign.visma.net/nb/register   Det er gratis å registrere seg som privatperson, og det innebærer ingen forpliktelser. Når du registrerer deg, kan du logge deg inn på kontoen din og laste ned dokumentet fra arkivet.   Hvis du ikke har benyttet sikker identifisering under signering av dokumentet, eller du har signert med bedriftsnavnet etter å ha valgt en bedrift fra menyen, må du kontakte den som opprettet og sendte deg invitasjonen hvis han/hun ikke allerede har sendt deg ferdigsignert dokument på e-post.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:26
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 148 Näytöt
Slik oppretter du en invitasjonsmal:   Administratorer i bedriften kan opprette invitasjonsmaler og redigere dem om nødvendig. Man kan sette ønskede standardinnstillinger for invitasjonsmaler for å forenkle invitasjonsprosessen. Invitasjonsmalene er ikke tilgjengelige for personlige brukerkontoer.   Man kan opprette invitasjonsmalene under Innstillinger > Informasjon om selskapet > Invitasjonsmaler > Legg til ny invitasjonsmal   Når du oppretter en ny invitasjonsmal, skal du alltid velge hvilken brukergruppe som skal få tilgang på denne malen. Du velger også hvilken mappe invitasjonsmalen skal lagres i. Merk at det er valgt brukergruppe som avgjør hvem som vil ha invitasjonsmalen tilgjengelig, så det betyr ikke nødvendigvis at alle brukere i bedriften får tilgang til denne.   Du kan på et senere tidspunkt sette opp resten av invitasjonsinnstillingene slik du ønsker. Når du velger ønsket invitasjonsmal for å sende ut en forespørsel, endres innstillingene automatisk til de innstillingene du lagret for den valgte invitasjonsmalen. Slik bruker du en invitasjonsmal:   Hvis kontoadministratorene har opprettet invitasjonsmaler for bedriften, vil alle malene som er tilgjengelig for brukeren vises under lenken Velg invitasjonsmal øverst på siden under Nytt dokument. Merk at de forskjellige brukergruppene kan ha forskjellige maler å velge blant.   Selv om brukeren velger å bruke en invitasjonsmal, kan han/hun endre innstillingene til invitasjonen selv. Invitasjonsmalen vil bare presentere standardinnstillingene.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:24
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 137 Näytöt
Har du skrevet feil e-postadresse eller telefonnummer til underskriver? Slapp av, du kan redigere forespørselen på denne måten:   Åpne forespørselen i arkivet. Klikk på redigeringstasten ved siden av ønsket underskriver, for å gjøre feltet redigerbar. Når du er ferdig, klikker du på lagre.   Når du har lagret innstillingene, sendes forespørsel/invitasjon ut på nytt på e-post og/eller SMS. Hvis mottaker allerede har åpnet invitasjonen, kan den dessverre ikke redigeres.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:21
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 137 Näytöt
Hvis du er bedt om å signere dokumentet som en representant for et selskap, som verge på vegne av en mindreårig eller som en forvalter, vil du under signeringen bli bedt om å angi hvilken representasjonsrett du har, samt informasjon om personen du representerer. Spørsmålene stilles etter identifiseringen.   Velg først firmategningsrett, fullmektig eller forvalter, avhengig av hvilken representasjonsrett du innehar.   Hvis du har brukerrettigheter for flere bedrifter som bruker Visma Sign, kan du velge hvilken bedrift det gjelder rett fra alternativene som presenteres i tjenesten. Hvis bedriften du skal signere for ikke kommer opp som et alternativ, kan du oppgi bedriftens navn i feltet som er avsatt til det.   Hvis du representerer en person, velger du først forsørger, og deretter angir du fødselsdato og navn for den du representerer, i det neste feltet som åpnes.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:19 (Päivitetty 26-08-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 140 Näytöt
Alle Visma Sign-brukere kan redigere egen personlig informasjon. Personlig informasjon finner du i menyen under “Min informasjon” etter at du har endret innstillingen til “Bruk som privatperson” i menyen. Hvis du ikke er registrert som bedriftsbruker, har du alltid automatisk en privat brukerkonto.   Under “Min informasjon” kan du for eksempel endre e-postadressen din (som også er brukernavnet ditt), endre passordet ditt eller kjøpe flere signaturer for din private konto.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:16
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 136 Näytöt
Administratorer for bedriftskontoen kan legge til brukere og endre deres brukerrettigheter. Slik legger du til en ny bruker under bedriftsinnstillingene:   Legg til e-postadresse og eventuelt telefonnummer til brukeren. E-postadressen er obligatorisk når du legger til en ny bruker. Velg brukergruppen du vil legge brukeren til. Brukergruppen vil avgjøre hvilke mapper brukeren har tilgang til, og også hvilke andre rettigheter han har. Velg språk for invitasjoner og lagre deretter.   Den nye brukeren får en invitasjon på e-post med en lenke han må trykke på for å bekrefte innlogging som bedriftsbruker. Hvis det er første gang brukeren registrerer seg i Visma Sign, må han ved innlogging registrere seg og identifisere seg med BankID eller et mobilsertifikat. Hvis en bruker allerede har en personlig konto eller en konto tilknyttet en annen bedrift, kan innloggingen bekreftes med personlig brukernavn og passord også for den nye bedriften.   Hvis man ikke finner invitasjonen om registrering i innboksen, kan det være lurt å sjekke søppelposten. Hvis invitasjonen ikke er å finne, kan den sendes på nytt ved å klikke på “Send påminnelse”. Hvis du har sendt invitasjonen til feil e-postadresse, kan du avbryte invitasjonen ved å klikke på “Slett”. Brukernavnet erstattes av (Invitasjon sendt) frem til brukeren har fullført registreringen.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:15
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 203 Näytöt
Du trenger en nettleser og BankID eller mobilsertifikat for å signere. Du trenger ikke registrere deg i tjenesten eller oppgi opplysninger om deg selv før du ser hva du skal signere på.   Åpne lenken for å komme i gang. Oppgi passordet for å se dokumentet som skal signeres. Klikk på “Forhåndsvis dokumentet”. Velg verifiseringsland og identifiseringsmetode. Klikk på “Signer dokumentet etter identifisering”. Når alle parter har signert, får du beskjed om dette sammen med det ferdigsignerte dokumentet på e-post.   Hvis den som opprettet invitasjonen har valgt at det ferdigsignerte dokumentet ikke skal sendes ut automatisk på e-post, kan du laste det ned direkte, eller ved å registrere deg på (“https://sign.visma.net/nb/registrer”) og deretter logge deg på tjenesten. Dokumenter som har blitt signert med sikker identifisering, finner du i arkivet til Visma Sign.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 15:09
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 138 Näytöt
Alle bedrifter som bruker Visma Sign har mulighet til å bruke webskjema-tjenesten vår. Du må være registrert som bruker i Visma Sign for minst én bedrift for å kunne opprette og redigere skjemaer, så denne tjenesten er ikke tilgjengelig for privatpersoner.   Webskjema er et verktøy som er enkelt å bruke og hjelper deg å opprette skjemaer som har elektronisk signeringsfunksjon. Det koster ikke noe ekstra å opprette og publisere disse skjemaene, men signaturene belastes som en del av den vanlige faktureringen.    De ferdige skjemaene kan sendes som en lenke eller legges inn på nettsiden din ved hjelp av iframe-teknikk. Signerte skjemaer sendes som PDF-filer både til den e-postadressen du har angitt og til underskriverens e-postadresse. I tillegg lagres signerte skjemaer i Visma Sign-arkivet.   Når du har logget deg inn på Visma Sign, finner du skjemaverktøyet under “Lag et webskjema” i hovedmenyen, eller du finner den i en lenke du har mottatt separat.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 13:04
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 157 Näytöt
Med Visma Sign kan du også signere uten sikker identifisering. Dette kan gjøres ved å tegne signaturen ved hjelp av musepeker eller finger. Du kan spesifisere i bedriftsinnstillingene om du vil at sikker identifisering eller signering uten sikker identifisering skal stå som hovedinnstillinger, og også om det skal være mulig å velge hvilken type signatur som kreves ved opprettelse av invitasjoner.   Du kan spesifisere tillatte signeringsmetoder under “Innstillinger” > “Informasjon om selskapet” > “Innstillinger for invitasjoner” > “Endre”.   Tillatte signaturer og standardinnstillinger kan endres på følgende måte:   Tillatte signaturtyper: Under dette alternativet kan du angi om signatur med sikker identifisering, signatur uten sikker identifisering eller begge deler skal være tillatt for bedriftens dokumenter.   Standard signaturtype: Dette bestemmer hvilken innstilling som skal stå som standardinnstilling når du oppretter invitasjoner.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 13:01
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 138 Näytöt
Ved enkel identifisering tegnes signaturen ved hjelp av musepeker eller finger. Dokumentets signatur vil inneholde signaturen din, trykt navn, e-postadressen som ble brukt for invitasjonen og IP-adressen som ble brukt under signeringen.   Den som oppretter invitasjonen avgjør om sikker identifisering kreves fra underskriveren, eller om dokumentet kan skrives under med enkel identifisering. Underskriveren kan ikke selv velge signeringsmetode.    Selve signeringsprosessen er lik uavhengig av signeringsmetoden som benyttes.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 12:58
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 135 Näytöt
Hvis bedriftsinnstillingene dine tillater både sikker identifisering og enklere identifisering, kan du selv velge signeringsmetode når du oppretter invitasjonen. Alternativene for sikker identifisering og enklere identifisering kan også aktiveres for én enkelt underskriver ved å velge “Tilpass” og “Tillat enkel signering” ved siden av underskriveren. Merk at dersom bare én signaturmetode er aktivert i innstillingene, vil du ikke finne dette alternativet under “Tilpass”.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 12:54
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 135 Näytöt
Visma Sign blir vanligvis brukt til å sende ut dokumenter til signering til en eller flere personer. Du trenger følgende for å sende en invitasjon til å signere:   - dokumentet som skal signeres i PDF-format - undertegnerens e-postadresse og/eller mobilnummer    Start signeringsinvitasjonen ved å trykke på nytt dokument i menyen. Gi navn til dokumentet. Navnet vil vises i e-postoverskriften på signeringsinvitasjonen, under signeringsprosessen og senere i Visma Sign-arkivet. Velg hvilken mappe i arkivet dokumentet skal lagres i. Last opp PDF-filen som skal signeres. Legg eventuelt til lenke og lenkeadresse. Hvis du legger til en lenke kan undertegneren åpne siden i signeringsprosessen, og må deretter akseptere lenken for å kunne gå videre i prosessen. Aktiver om nødvendig krav om at mottakeren leser gjennom dokumentet. Aktiver også at dokumentet skal sendes til undertegneren etter signering, slik at dokumentet blir sendt på e-post til dem som har signert på det. Hvis du vil opprette et separat dokument fra flere filer, må du aktivere “Send dokument for signering separat”. Da kan du sende flere PDF-filer som separate invitasjoner til de som skal signere. NB! Hver invitasjon har de samme signaturene og innstillingene, og signaturene for hvert dokument belastes separat. Legg til undertegnere. Legg til deg selv på listen over undertegnere hvis du også skal signere på kontrakten. Sjekk at du har fått med deg alle som skal signere. Du kan ikke legge til flere undertegnere etter at du har sendt ut invitasjonen. Velg om invitasjonen skal sendes til mottakeren på e-post, SMS eller begge deler. Som privatperson kan du kun sende invitasjonen på e-post. Hvis dokumentet inneholder sensitive opplysninger, kan du benytte sikker invitasjon. Velg da e-post + SMS for å sende lenken på e-post og passordet på SMS. Skriv et følgebrev hvis du vil legge det til i invitasjonen på e-post.   Velg språk og tidsfrist. Standardinnstillingen er at hver underskriver blir informert når dokumentet er ferdig signert. Hvis du ikke vil at denne beskjeden skal sendes ut, må du deaktivere “Informer underskriverne om at alle har signert”. (Megafonsymbol ved siden av underskriver). Vær oppmerksom på at om du gjør dette, vil ikke en kopi av det signerte dokumentet sendes til underskriveren. Aktiver “Et eget dokument per underskriver” ved behov. Da sendes alle signaturer til et eget dokument. Dette kan f.eks. brukes for masseinvitasjoner. Hvis du sender en invitasjon fra en bedriftskonto, har den “Inviter bare organisasjonsnavn” som standardinnstilling. Det vil si at personnavnet på avsenderen av invitasjonen skjules, og det er bare bedriftsnavnet som vises som den som inviterer til signering. Hvis du vil vise navnet til den som har opprettet invitasjonen, kan du deaktivere denne funksjonen. Velg “Inkluder personnummer i signatur” for å be underskriveren om å oppgi sitt personnummer under signering. Personnummeret vil lagres på signatursiden bak navnet til underskriveren. Som standardinnstilling spørres det ikke etter personnummer. Trykk til slutt på “Lagre dokument og send invitasjoner”.   Filen kan ikke være større enn 15 MB. Den kan ikke være passordbeskyttet for åpning eller redigering. Signeringen kan feile dersom vedlegg er innebygd i PDF-filen. Filnavnet kan ikke inneholde spesialtegn, og den totale lengden på banen og filnavnet, inkludert filtypen, kan ikke overskride 255 tegn.   Enkelte gratisprogram på nett og eldre PDF-konverteringsprogram kan opprette dårlige filformat som ikke egner seg for signering. I så fall kan du kopiere innholdet til et annet program og lagre det som en PDF-fil.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 12:51
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 175 Näytöt
Alle dokumenter som signeres med Visma Sign-tjenesten blir lagret i arkivet i syv år fra invitasjonen ble sendt ut. Dokumentinnhold kan fjernes fra tjenesten om nødvendig, men en oppsummering og logginformasjon som kreves for at signaturene skal være juridisk bindende, blir lagret permanent.   Dokumenter som ikke er signert med sikker identifisering vil ikke lagres i det personlige arkivet til undertegnere, men bare i arkivet til den som opprettet invitasjonen. Dokumenter signert med sikker identifisering vil være synlig for begge parter.   I arkivet kan du:   Opprette nye mapper med Ny-mappe-tasten (hvis du er administrator). Se dokumentets status, når signaturer ble forespurt og mottatt og datoer for utsendte invitasjoner. Redigere dokumentet ved hjelp av funksjonstasten. Filtrere de dokumentene du vil se. Merk at filtrering vil kun vise dokumenter i den valgte mappen. Laste ned dokumentet som PDF-fil fra funksjonstasten  Sende en påminnelse til de inviterte. Slette eller avbryte et dokument Hvorfor finner jeg ikke dokument / invitasjoner / avtaler i tjenesten?   I så tilfelle bør du prøve å logge deg inn på nytt og se om dokumentet da blir synlig. Det kan være lurt å sjekke i menyen øverst at du har valgt rett bedrift hvis du har flere bedrifter tilknyttet kontoen din.    Det kan også være at en av administratorene har fjernet et dokument eller endret tillatelser, så sjekk gjerne dette også. Mappene kan se anderledes ut hvis tillatelsene er endret.
Näytä koko artikkeli
26-08-2020 12:35
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 214 Näytöt