avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
I denne artikkelen finner du en detaljert beskrivelse på hvordan fakturere i ditt Mamut-program.
Vis hele artikkelen
Mamut One versjon 21.0 er nå tilgjengelig for nedlasting. Denne versjonen inneholder hovedsaklig feilrettinger og oppdatering av SQL databasen til MS SQL 2014
Vis hele artikkelen
Her finner du informasjon om nedlastning av ditt Mamut One-produkt og en installasjonsveiledning, som gjør det enkelt og effektivt for deg å komme i gang.
Vis hele artikkelen
Det kan oppstå problemer med utskrift til PDF fra Mamut når denne driveren ikke fungerer som den skal. Dette kan komme av problemer med installasjon, konflikt med andre drivere eller oppsett i Windows.
Vis hele artikkelen
Fra og med juli 2012 ble EHF/efaktura innført som et krav ved fakturering av statlige og kommunale foretak. Dette vil også bli obligatorisk for fakturering mellom bedrifter, og er fra regjeringens side planlagt å legges frem som obligatorisk krav i løpet av siste halvdel av 2017
Vis hele artikkelen
Nedenfor kan du lese om de viktigste endringene i de siste versjonene av Mamut One.
Vis hele artikkelen
Fremgangsmåten for å flytte alle data fra en maskin til en annen foregår i tre steg. Steg 1 er å sette maskinen du skal flytte data fra inaktiv, steg 2 er å utføre en fullstendig sikkerhetskopiering og steg 3 er å tilbakekopiere sikkerhetskopien på den maskinen du skal flytte data til.
Vis hele artikkelen
Mamut Online er en nettbasert løsning hvor du fra hvilken som helst datamaskin tilkoblet Internett kan logge deg inn på www.mamutonline.com og få tilgang til dine data i Mamut Business Software. Her vil du kunne lese, opprette og redigere informasjon i utvalgte moduler.
Vis hele artikkelen
Lønnsarter måtte tidligere være knyttet til en LTO-kode for rapportering på Lønns- og trekkoppgave. LTO-koder er utgått pga a-meldingen og erstattes av beskrivelser og spesifikasjoner. For å rapportere dette korrekt må alle de lønnsarter du benytter kobles til riktig beskrivelse i a-meldingen.
Vis hele artikkelen
Fra 1/1 2017 overføres ansvaret for innførselsmerverdiavgift fra Tolletaten til Skatteetaten, som i sin tur betyr at merverdiavgift ved innførsel av varer fra 1/1 2017 skal oppgis på Skattemelding for merverdiavgift (MVA-meldingen), og avregnes sammen med innenlandsk merverdiavgift.
Vis hele artikkelen
Under følger en beskrivelse av MVA-meldingen i Mamut slik den fungerer etter endringene fra myndigheten 01.01.2017.
Vis hele artikkelen
Fra versjon 18.3 av Mamut er det mulig å sende inn en «nullmelding» av A-meldingen
Vis hele artikkelen
Mamut Online gir deg tilgang til flere av funksjonene dine online, slik at du alltid har tilgang til oppdatert informasjon. Samt Mamut Online tilbyr deg mulighet til å benytte skanning og tolkning av inngående fakturaer. Aktiver Mamut Online for å få fult utbytte av ditt Mamut program.
Vis hele artikkelen
Om synkroniseringen mellom deres lokale Mamut Business Software og Mamut Online stopper opp vil ikke data du legger inn i Online Desktop vises i lokal Mamut, og motsatt. Når det er mer enn 72 timer siden synkroniseringen sist ble kjørt vil du få en begrenset tilgang til Mamut Online.
Vis hele artikkelen
Obligatorisk tjenestepensjon, firmaets andel skal som tidligere rapporteres på firmanivå og ikke på den enkelte ansatte. For å få til dette kan du benytte den ferdig oppsatte lønnsart 615, eller opprette din egen dersom du ønsker det.
Vis hele artikkelen
Når man sender inn en A-melding vil denne sjekkes mot et sett forretningsregler, og dersom innholdet i A-meldingen bryter med en av disse forretningsreglene vil du få melding om dette når tilbakemelding hentes
Vis hele artikkelen
En a-melding skal sendes inn for hver kalendermåned, uavhengig av hvorvidt de ansatte har mottatt lønn i perioden eller ikke. Frist for innsending vil vanligvis være den 5. i påfølgende måned.
Vis hele artikkelen
Ved innlesing av tilbakemelding på a-meldingen kan du få denne meldingen på lønnsrapporteringen: MAGNET_EDAG-200 - Inntekt inneholder en ugyldig kombinasjon av opplysninger Alvorlighetsgrad: Øyeblikkelig
Vis hele artikkelen
Det kan oppstå problemer med utskrift til PDF fra Mamut når denne driveren ikke fungerer som den skal. Dette kan komme av problemer med installasjon, konflikt med andre drivere eller oppsett i Windows. Dette problemet oppstår oftest etter installasjon av ny versjon (Denne artikkelen gjelder for Windows 7/8/10)
Vis hele artikkelen
Ofte stilte spørsmål om Elektronisk handelsformat (EHF):
Vis hele artikkelen
Support
Påloggede brukere (797)