avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Ny versjon av daTax er nå tilgjengelig for nedlasting. Endringer og nyheter i siste versjon kan du se under.
Vis hele artikkelen
Ved registrering, bruk av nettbank, programoppdatering, registrering av supporthenvendelser via programmet etc. trenger daTax rettigheter til å gå på Internett. Du må derfor stille inn brannmuren slik at daTax får disse rettighetene. Ved bruk av Nettbank, WebCheck, Mamut Information Desk og registrering av supporthenvendelser via Mamut Supportsenter, trenger daTax rettigheter til å koble seg til Internett. Du må derfor stille inn brannmuren slik at daTax får disse rettighetene. Noen brannmurer kan også overvåke integriteten til *.dll og *.exe filene. Dette betyr at om du kjører en WebCheck, vil daTax-programmet oppdateres og flere *.dll og *.exe filer vil forandres. Når brannmuren oppdager dette, kan det skje at den slår av daTax ved forsøk på tilgang til Internet.Løsningen vil være å alltid passe på at daTax har alle rettigheter til Internet. Vi anbefaler at du legger inn mappen daTax under unntak/utelatelser i brannmuren. Mappen ligger standard lagret under C:\Programfiler\daTax. For å sjekke om det er brannmuren som skaper problemene kan du forsøke å skru av brannmuren helt og forsøke på nytt i daTax. Om det virker, så vet du at det er en konfigurasjon i din brannmur som ikke er riktig. For mer informasjon om hvordan dette konfigureres i din brannmur, må du se i dokumentasjonen til brannmuren, ev. bruke supporttjenestene som følger med brannmuren. Under finner du linker til noen av leverandørene av brannmur/antivirusprogram, hvor du kan finne informasjon om hvordan konfigurere din brannmur.   Norman:      http://www.norman.com/Support/no Symantec:  http://www.symantec.com/no/no/ F-Secure:    http :// www.f-secure.com/estore/no/     AVG:           http :// www.avg.no/ McAfee:      http :// www.mcafee.com/no/ Trend:        http :// www.trend.no    
Vis hele artikkelen
Dersom du skal flytte data fra en maskin til en annen, f.eks. fra en gammel PC til en ny PC, er den enkleste måten ved hjelp av sikkerhetskopiering.
Vis hele artikkelen
I enkelte tilfeller har noen kunder behov for eldre versjoner av daTax. Dette kan være fordi de ikke har lisens til nyere versjoner men trenger den til en ny pc. Det kan også være at man har en gammel sikkerhetskopi som man må oppdatere gjennom flere versjoner.
Vis hele artikkelen
Fra versjon 13 av Mamut Datax Software er det mulig å benytte tjenesten Visma eFaktura direkte i programmet.Visma eFaktura er inkludert i din Mamut Serviceavtale. Det er ingen ekstra oppstarts- eller vedlikeholdskostnad. Du betaler kun for de fakturaene du sender. Denne artikkelen tar for seg hvordan du kommer i gang med eFaktura i ditt daTax-program.
Vis hele artikkelen
I daTax så kan du enkelt eksportere ut kunderegisteret for å importere dette i eAccounting.
Vis hele artikkelen
Det kan være flere årsaker til at regnskapet ditt ikke stemmer. I de fleste tilfeller skyldes dette at det er registrert Inngående balanse (IB) mot feil kontoer eller at det er registrert feil beløp.
Vis hele artikkelen
Trykk på 'Play'-ikonet for å spille videoen.
Vis hele artikkelen
I Mamut daTax Software har du mulighet til å sende fakturaer på e-post.
Vis hele artikkelen
Fra versjon 11.1 av daTax, er Altinn fullt integrert i programmet, og det kreves ingen egen installasjon for å sende oppgaver til Altinn.
Vis hele artikkelen
Det kan være flere årsaker til at omsetningsoppgaven ikke stemmer. Gå i gjennom sjekklisten under for å finne årsaken til differansen. MERK: Vi gjør oppmerksom på at Mamut Supportsenter ikke hjelper brukere med avstemming av omsetningsoppgaven. Dersom omsetningsoppgaven ikke stemmer, må du selv finne feilen. Avstemming er et "regnskapsteknisk" arbeid som alle regnskapsførere utfører, og dette arbeidet dekkes derfor ikke av serviceavtalen (Jmf. Mamut serviceavtale, pkt. 4).
Vis hele artikkelen
Den nye oppgaven kalles «Skattemelding for merverdiavgift (MVA-melding)» og erstatter dagens omsetningsoppgave for merverdiavgift
Vis hele artikkelen
Det er flere grunner til at sending av eDokument feiler, men som oftest er årsaken at påkrevd informasjon mangler. Denne artikkelen tar for seg hva du må sjekke om du får meldingen "Sending av eDokument mislyktes"
Vis hele artikkelen
I daTax har du i modulene Næringsregnskap, Faktura, Reiseregning og Medlem flere muligheter når det gjelder import og eksport
Vis hele artikkelen
I daTax så kan du enkelt eksportere ut produktregisteret for å importere dette i eAccounting.
Vis hele artikkelen
Slik går du frem for å oppdatere rentesats og gebyr:
Vis hele artikkelen
Slik går du frem: 1. Velg Gå til - Faktura - Innstillinger. 2. Klikk knappen Firmaopplysninger. 3. Velg fanekortet Innstillinger. 4. Merk av for Utregning av KID. 5. Velg om du vil bruke enkel eller utfyllende KID-nummer. 6. Skriv inn din kunde-ID hos NETS.      Merk: daTax support vet ikke hva dette nummeret skal være. Her må man høre med banken eller NETS.   7. Klikk OK. Enkel KID = 9 siffer inkl. kontrollsiffer. (Formatet benyttes i både faktura- og medlemsmodulen) Utfyllende KID = 23 siffer (Tallet 3 + 10 sifret fakturanummer + 8 sifret kundenummer + 3 sifret GruppeID +kontrollsiffer) Utfyllende KID (Medlemsmodulen) = 17 siffer (Tallet 4 + 3 sifret KlientID + 7 sifret MedlemsID + 5 sifret KravID + kontrollsiffer)  daTax bruker Modulus 10 og har bare støtte for den. Ved å velge Faktura - Betalingsoppfølging - Innb.  fra Nets vil du kunne lese inn OCR filen du mottar fra banken. 
Vis hele artikkelen
I daTax Foreningsøkonomi og Idrettens Foreningsregnskap er det mulig å sende ut krav/purring til medlemmer på e-post, for de som ønsker et alternativ til å sende kravene i posten.
Vis hele artikkelen
Fra versjon 11.1 av Mamut daTax Software er Altinn fullt integrert i programmet, og det kreves ingen egen installasjon. For å sende oppgaver til Altinn må du først registrere Datasystem ID og Passord. Merk at du må registrere dette selv om du har brukt Mamut for Altinn tidligere.
Vis hele artikkelen
Support
Påloggede brukere (889)