Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Brukertipsarkiv Visma Software
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
av Hanna Eid VISMA
 Det er for tiden problemer med integrasjonsløsningen til Altinn. Dette medfører forsinkelser i utsendelse av returmeldinger på skattekort, a-melding og avstemmingsrapport. Dersom du ikke får returmelding med en gang, vent en stund og forsøk å hente returmeldingen igjen via Verktøy | Altinn | Altinn retur.
Vis hele artikkelen
av Hanna Eid VISMA
På grunn av endringer som er gjort hos Altinn ser det ut til at det ikke sendes ut varsler til arbeidsgiver hvis en person endrer skattekortet sitt. Dette gjør at arbeidsgiver kan gå glipp av endringer på skattekort. For å unngå å bruke feil skattekort bør du forespørre og hente inn nye skattekort før hver lønnskjøring. Da er du sikker på at systemet alltid er oppdatert med nyeste skattekort.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hanna Eid VISMA ‎18-01-2018 14:55
Noen kunder opplever å ikke motta returmelding når de har sendt inn til Altinn. Dersom du ikke får returmelding kan du vente en stund, så forsøke å hente returmeldingen på nytt under Verktøy | Altinn | Altinn retur.    Problemet skal nå være løst.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Celine Brunstad VISMA ‎10-01-2018 10:53
Før du ringer oss i januar er det viktig at du er kjent med innholdet i denne artikkelen. Denne artikkelen vil kunne hjelpe deg gjennom årsavslutningen.   Link til åpningstider   Januar er en travel måned for alle som jobber med lønn. Benytter du deg av Huldt & Lillevik sine supporttjenester, vil du i perioder kunne oppleve noe ventetid. Når du ringer inn på support, får du spørsmål om å sette deg på callback. Vi anbefaler at du velger å sette deg på callback, slik at du får gjort andre ting mens du venter.   Frister: 5 januar: frist for å sende a-melding for desember 15 januar: frist for å betale skatt og arbeidsgiveravgift for termin 6 1 februar: frist for å sende sammenstillingsoppgave (personoppsummering) til de ansatte Aktuelle brukertips og nyttig informasjon: Årsavslutningsboken kan du bestille her om du ønsker den. Brukertips vedrørende årsavslutning. Kjørejournal for årsavslutning. Produktnotat for årsavslutningsversjonen (5.17.4/5.18.1) Produktnotater for tidligere versjoner. Veiledning til a-melding Endring i permisjon fra 2018 Spørsmål til support Jeg har kjørt en ekstrakjøring i tillegg til lønnskjøringen for desember, hva gjør jeg med a-melding? Du sender inn a-meldingen på vanlig måte. I mottaket vil den slå seg sammen med den a-meldingen du allerede har sendt inn. Den vil ikke overskrive det som allerede er sendt inn. Dersom du ikke har sendt inn a-melding allerede, kan du sende begge samtidig.   Kan jeg kjøre lønn på to år samtidig? Nei, dette er ikke mulig etter at A-ordningen kom. Men det er mulig å sende korreksjoner i a-melding på 2017 etter overføring til 2018, dersom det er behov for dette. Du finner beskrivelse på dette her.   Blir oppstartsverdier med på a-melding personoppsummering? Nei, a-melding personoppsummeringen består kun av innsendte a-meldinger fra lønnssystemet.   Må jeg kjøre regenerere brudd og aga statistikk som ligger under Periodens lønn | A-melding | Verktøy? Regenerere brudd: vi anbefaler at du kjører regenerere brudd, da denne kan gjøre at personoppsummeringen til de ansatte kan se litt ryddigere ut i noen tilfeller (det er ingen fare med å kjøre dette valget). Regenerere AGA statistikk: Denne er kun nødvendig å kjøre dersom du ikke får ut riktige tall på rapporten: Arbeidsgiveravgiftsgrunnlag per person, som du finner under Rapporter | Avstemming. Dersom denne har riktige tall, trenger du ikke å kjøre dette valget.    Må personoppsummeringen sendes ut til de ansatte før jeg overfører til nytt år? Nei, du kan sende denne for 2017 også etter overføring til nytt år.   Skal Personoppsummeringen sendes per post eller kan den sendes på mail? Dette bestemmer du selv. Du kan sende enten per post eller på mail i valget "Elektronisk personoppsummering".   Passord på elektronisk personoppsummering? Personoppsummeringen kan sendes med passordbeskyttelse, dette velger dere å sette på før utsending, på lik linje med elektronisk lønnslipp.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hanna Eid VISMA ‎01-11-2017 15:53
For ansatte som har igjen beskatning på 366,- eller mindre av grensen på 4392,- ut året vil beløpet for EKOM «falle ut» hvis du utfører en ekstrakjøring med kun variable data. Hvis de ansatte innberettes for 366,- pr mnd eller får refusjon, så vil dette normalt oppstå mellom november og desember lønnskjøring.   For rette opp i dette må det kjøres et script for at EKOM skal komme opp i periodens lønn igjen.   For kunder som er i vårt Cloud-miljø må de ringe inn på tlf 09102 og velge innvalg Teknisk.   Scriptet finner dere nedenfor, sammen med en veiledning for hvordan det kan kjøres. Det må kjøres mot klientbasen som dere oppleverer feilen på. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Celine Brunstad VISMA ‎01-11-2017 11:36
 Det er for tiden stopp i utsendelser av returmeldinger fra altinn.    Altinn jobber med å saken.    Vi kommer med en oppdatering når feilen er rettet.    Det gjelder A-melding retur og A-melding avstemmingsrapport. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Helga Marie Auran VISMA ‎16-08-2017 13:00
Du kan flytte en utgått artikkel til et arkiv om du ønsker mulighet til å bruke denne senere og ikke slette.   Se her hvordan du flytter artikler Arkivene for Visma Software Lengst ned i strukturen under Visma Software.   Flyttede brukertips https://community-staging.visma.com/t5/Brukertipsarkiv-Visma-Software/tkb-p/NO_SW_Brukertips_Arkiv   Flyttede nyheter https://community-staging.visma.com/t5/Nyhetsarkiv-Visma-Software/bg-p/NO_SW_Nyheter_Arkiv  
Vis hele artikkelen
av Kristine Hoff VISMA
Nå kjøpes alle nye løsninger og utvidelser på abonnement. Du finner prisoversikt for de forskjellige produktene inne på de ulike produktsidene under fanen "Om".
Vis hele artikkelen
av Hanna Eid VISMA
Dersom du har personer som har status aktiv, men med sluttetdato på Kartotek | Personer | fane 1: Person, før oppgradering. MÅ du gå på fane 2: Arbeidsforhold og legge inn sluttetdato her etter oppgradering.
Vis hele artikkelen
av Visma - Inaktiv bruker
Innhold på Community Software som også publiseres på Mamut Community må tillegges en kode for å ikke bli dobbelt indeksert av Google og internt søk.
Vis hele artikkelen
av Elin Hammerud VISMA
For å sende inn til Altinn benyttes datasystem ID og datasystem passord. For å hente retur fra Altinn benyttes brukerens fødselsnummer og personlige passord inne på Altinn.
Vis hele artikkelen
av Visma - Inaktiv bruker
Dette gjøres ved å legge inn den andre personens brukernavn (epost) i et eget felt på "Innhold" i Community.
Vis hele artikkelen
av Visma - Inaktiv bruker
Er artikkelen din veldig lang? For at den skal bli mer oversiktig for leseren kan du lage en innholdsfortegnelse med internelenke til mellomtitler.
Vis hele artikkelen
av Carine Næss VISMA
Skal du installere en Visma skolelisens på PC'en din? Da kan det være lurt å lese dette først.
Vis hele artikkelen
av Carine Næss VISMA
Skal du bruke Visma Global i undervisningen? Last ned den nye installasjonsveiledningen dersom du ønsker hjelp med å få programmet opp og stå.
Vis hele artikkelen
av Carine Næss VISMA
Lurer du på hvordan du kan hente frem ulike lønnsår? Eller kanskje du har fått i oppgave å utbetale feriepenger? Her finner du noen guidelines.
Vis hele artikkelen
av Carine Næss VISMA
Skal du bruke Visma Lønn i undervisningen? Last ned den nye installasjonsveiledningen dersom du ønsker hjelp med å få programmet opp og stå.
Vis hele artikkelen
av Carine Næss VISMA
Bruker dere programvare fra Visma i undervisningen? Lurer du på noe i forbindelse med en skolelisens? Da kan du lete og finne svar i vårt brukerforum for skolelisenser.
Vis hele artikkelen
av Carine Næss VISMA
Visste du at Visma har laget eget studiemateriell til både Visma Lønn og Visma Global som inneholder hjelp i programmet og oppgaver?
Vis hele artikkelen
av Carine Næss VISMA
I så og si alle Visma programmer kan du finne hjelp og tips direkte i programmet.
Vis hele artikkelen
Prøv Visma Sign